- 26 Kasım 2012
- 179.188
- 241.236
- 5.688
Dünya’nın en büyük fay kırığı olan Doğu Afrika Fayının üstünde gayet keyifli bir şekilde yaşıyoruz.
Sakanin sirasi mi simdi
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Dünya’nın en büyük fay kırığı olan Doğu Afrika Fayının üstünde gayet keyifli bir şekilde yaşıyoruz.
Sakanin sirasi mi simdi
nüfusunuzun yarısı gitmiş dostum.Şaka değil hakikat. Dünya’nın en büyük depremleri bu bölgede yaşanmış ve buradaki fay çok uzun yıllardır suskun.
Antakya depremi 250.000 kişiyi öldürdü mü ?
19 Mayıs 526 ( yaklaşık gün ) tarihinde Antakya’da meydana gelen 8.0 ( yaklaşık ) büyüklüğündeki Antakya depremi nde 250.000 ( yaklaşık ) kişinin öldüğü birçok kayıtlarda mevcuttur. Antakya depremi dünya tarihinde kayıt edilmiş en çok can kaybına neden olan ilk 4 deprem arasında...www.hatayrehber.com
nüfusunuzun yarısı gitmiş dostum.
şimdi olsa belki büyükşehir falan olurdunuz
@Hayri Cund sen okumuş muydun haberi reisBurası tarihte üç büyük başkentten biriymiş. Lakin bu kadar ölünün olmasının diğer sebebi de yerleşik yerli nüfus değil. Attığım haberi okusaydın anlardın. Hıristiyanların hac merkezi burası. O döneme denk geliyor ve bu yüzden bu kadar çok ölüm oluyor.
Gerçekten sırası değil, depremin şakası yok alaya alınacak bir konu değil kendine gel artık. Tamam başka konularda gülüyoruz ediyoruz ama bu başlık o başlık değil.Dünya’nın en büyük fay kırığı olan Doğu Afrika Fayının üstünde gayet keyifli bir şekilde yaşıyoruz.
Konu ciddi bir konu ama bu yazına kayıtsız kalmam mümkün değil, antakya mı tarihteki 3 büyük başkentten biriymiş haha ho ho hiç güleceğim yoktu.Burası tarihte üç büyük başkentten biriymiş. Lakin bu kadar ölünün olmasının diğer sebebi de yerleşik yerli nüfus değil. Attığım haberi okusaydın anlardın. Hıristiyanların hac merkezi burası. O döneme denk geliyor ve bu yüzden bu kadar çok ölüm oluyor.
Konu ciddi bir konu ama bu yazına kayıtsız kalmam mümkün değil, antakya mı tarihteki 3 büyük başkentten biriymiş haha ho ho hiç güleceğim yoktu.
Bu konuda saka yapan tespit edilmiştir gereken yapılacaktır
Yönetim
Burası tarihte üç büyük başkentten biriymiş. Lakin bu kadar ölünün olmasının diğer sebebi de yerleşik yerli nüfus değil. Attığım haberi okusaydın anlardın. Hıristiyanların hac merkezi burası. O döneme denk geliyor ve bu yüzden bu kadar çok ölüm oluyor.
Paris neyse de İzmir'in Roma'dan daha iyi olduğu bi dünya yok renktaş olmamalı da zaten. Çok haklısın turizm konusunda ama buna takıldım sadece belirteyim dedim..antakya ortaçağın en önemli şehirlerinden biriydi. türkiyenin eline geçen ne değer kazanmış ki antakya kazansın. şu izmir romadan, istanbul paris gibi bi şehirden daha fazla turiste sahip değilse sebebi beceriksizliğimizdir. bak sadece şu istanbul ve izmir yabancı birinin elinde olsaydı yıllık 120 milyon turist gelirdi her birine. paris gibi düz bir şehir bile 80 milyon turist çekiyor. elimizde potansiyeli olan şeylerin canını okumak gibi bi özelliğimiz var. antakyanın önemi olmaması dünyadaki en saçma şeydir. adamlar sıfırdan şehir kurup las vegası icat ettiler. dünyanın en büyük kumarhane otel ve turizm şehri. las vegas gibi. sex merkezi haline gelsin gibi bir argümanım yok antalya gibi bi yere bile zor turist çekiyoruz ama hatay antalyadan fazla tueiste sahip olmalıydı. yav ben ne diyorjm suriyenin latakia şehri bile antalyaya 10 basar. bu üllkeden bi bk olmaz ben bundan %100 eminim.
yani şu diyarbakıra mardine urfaya girmiyorum keza çok güzel bi göle sahip olan van. bunlar müthiş şehirler olmalıydı. doğunun parisi neden bağdat oluyor. bağdatı geçtim bölgesel ıkbynin erbil şehri bile gelişmiş. çizgiden türkiye içine adımını attığında varoşluk başlıyor. futbolu beceremediğimiz gibi şehirleşmeyi de beceremiyoruz
Paris neyse de İzmir'in Roma'dan daha iyi olduğu bi dünya yok renktaş olmamalı da zaten. Çok haklısın turizm konusunda ama buna takıldım sadece belirteyim dedim..
hatay da sıkıntılı bir yer. gerçi türkiyenin her yeri sıkıntılı ama hatayda hem afrika hem de doğu anadolu fay hattı var. altınız boş desek yeridir. allah yardım etsin diyeceğim de allah niye yardım etsin ki sonuçta akıl vermiş kullananın diye
antakya ortaçağın en önemli şehirlerinden biriydi. türkiyenin eline geçen ne değer kazanmış ki antakya kazansın. şu izmir romadan, istanbul paris gibi bi şehirden daha fazla turiste sahip değilse sebebi beceriksizliğimizdir. bak sadece şu istanbul ve izmir yabancı birinin elinde olsaydı yıllık 120 milyon turist gelirdi her birine. paris gibi düz bir şehir bile 80 milyon turist çekiyor. elimizde potansiyeli olan şeylerin canını okumak gibi bi özelliğimiz var. antakyanın önemi olmaması dünyadaki en saçma şeydir. adamlar sıfırdan şehir kurup las vegası icat ettiler. dünyanın en büyük kumarhane otel ve turizm şehri. las vegas gibi. sex merkezi haline gelsin gibi bir argümanım yok antalya gibi bi yere bile zor turist çekiyoruz ama hatay antalyadan fazla tueiste sahip olmalıydı. yav ben ne diyorjm suriyenin latakia şehri bile antalyaya 10 basar. bu üllkeden bi bk olmaz ben bundan %100 eminim.
yani şu diyarbakıra mardine urfaya girmiyorum keza çok güzel bi göle sahip olan van. bunlar müthiş şehirler olmalıydı. doğunun parisi neden bağdat oluyor. bağdatı geçtim bölgesel ıkbynin erbil şehri bile gelişmiş. çizgiden türkiye içine adımını attığında varoşluk başlıyor. futbolu beceremediğimiz gibi şehirleşmeyi de beceremiyoruz
Cok iyi yaSakanin sirasi mi simdi
2001 ya da 2002 yılında mühendisler odası araştırma yapmıştı Japon bilim insanlarıyla. O araştırma sonunda Japon’lar “Hataylılar neyin üstünde olduklarını bilseler bu şehirde bir dakika durmazlardı” demişti.
Antakya’ya sıra gelene kadar İstanbul tarihi açıdan çok güçlü bir şehir ancak oraya da turist çekemiyoruz. 2007 yılına kadar Hatay’da turistin T si yoktu neredeyse. Ama son 10 yılda ciddi bir artış yaşandı. Otel sayıları çok fazla ve çoğu yok çekiyor. Daha iyi olabilir. Reklam gerek.