CfnUiwDWcAE49w8.jpg

Logomuzun yeni renkleri hayırlı olsun. Düzgün becerebildikleri bir iş var mı acaba?

Demin TRTSpor'u izliyordum Kaya Çilingiroğlu vardı adam aynen şunu dedi:

"Beşiktaş ve Fenerbahçe kurmayları toplansa Galatasarayı nasıl batırırız diye planlar yapsa bu kadar zarar veremez şimdiki yönetim kadar. Kupadan kupaya koşan Galatasarayı ne hale getirdiler 1 senede. Daha teknik direktör bile bulamayan bir yönetim var. Internet de dün FFP olayı ile ilgili bilgiler dolaşıyordu yanlış hareket etmiş yöneticiler, bu kadar amatörlük bu kadar işbilmezlik olmaz. Yönetimin yapabileceği tek birşey var o da seçime gitmek."

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Demin TRTSpor'u izliyordum Kaya Çilingiroğlu vardı adam aynen şunu dedi:

"Beşiktaş ve Fenerbahçe kurmayları toplansa Galatasarayı nasıl batırırız diye planlar yapsa bu kadar zarar veremez şimdiki yönetim kadar. Kupadan kupaya koşan Galatasarayı ne hale getirdiler 1 senede. Daha teknik direktör bile bulamayan bir yönetim var. Internet de dün FFP olayı ile ilgili bilgiler dolaşıyordu yanlış hareket etmiş yöneticiler, bu kadar amatörlük bu kadar işbilmezlik olmaz. Yönetimin yapabileceği tek birşey var o da seçime gitmek."

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Şimdi Dursun Özbek babamın oğlu değil ama haksızlık yapılıyor. Bir kere bunlar geçici bir yönetim, geçiş yönetimi diyebiliriz. Kucaklarında da bu finansal tablo bombasını buldular, kendilerinin yarattığı bir durum değil. Bu geçişte bunlar düzelebildiği kadar düzeltilecek ve sonraki yönetime kısmetse daha düzelmiş bir mali tablo bırakılacak. Onlar da yatırım yapacaklar.

Mali tablonun düzelmesi için de harcamaları kısmak gerekiyor. Onun için iyi futbolcular ve teknik direktörlere yatırım yapılamıyor belki de. Kaya Çilingiroğlu çok biliyorsa bu işleri niye Beşiktaş için yapmamış acaba? Herkes işin uzmanı gibi çok konuşuyor, Galatasaray 1 sene 2 sene ekonomik yapılanma sebebiyle şampiyonluğa oynamazsa artık zirveye oynamayan takım olmaz, şaşırmış bu adamlar, boş laf konuşuyorlar program doldurmak için. O yüzden Türkiye'deki spor programlarını izlemiyorum.

ufak tefek farklılıklar dışında hemen hemene herşeyiyle 2011 yılı işte :asd:

tt-arenada-logo-skandali_640.jpg

Şimdi Dursun Özbek babamın oğlu değil ama haksızlık yapılıyor. Bir kere bunlar geçici bir yönetim, geçiş yönetimi diyebiliriz. Kucaklarında da bu finansal tablo bombasını buldular, kendilerinin yarattığı bir durum değil. Bu geçişte bunlar düzelebildiği kadar düzeltilecek ve sonraki yönetime kısmetse daha düzelmiş bir mali tablo bırakılacak. Onlar da yatırım yapacaklar.

Mali tablonun düzelmesi için de harcamaları kısmak gerekiyor. Onun için iyi futbolcular ve teknik direktörlere yatırım yapılamıyor belki de. Kaya Çilingiroğlu çok biliyorsa bu işleri niye Beşiktaş için yapmamış acaba? Herkes işin uzmanı gibi çok konuşuyor, Galatasaray 1 sene 2 sene ekonomik yapılanma sebebiyle şampiyonluğa oynamazsa artık zirveye oynamayan takım olmaz, şaşırmış bu adamlar, boş laf konuşuyorlar program doldurmak için. O yüzden Türkiye'deki spor programlarını izlemiyorum.

2000den beri herkes kucağında finansal bomba buldu gelir gelmez bu kadar rezil eden bir yönetim olmadı hiç. Finansal yapıyı duzeltmeye gelen adamlar elindeki hocayı gönderip yıllık 3 milyondan denizliyle anlaşmazdı hadi anlaştı diyelim 2.5 milyon euroya donk transferini yapmazdı.

herşeyi geçtim futbol takımının para kazanması futbol başarısına bağlıdır otel dikerek sponsordan studio daire alarak olmaz. Vizyon kuculttu adamlar. DEdın ya Galatasaray 1 sene 2 sene ekonomik yapılanma sebebiyle şampiyonluğa oynamazsa artık zirveye oynamayan takım olmaz amaçlanan bu zaten.

1 senelik zarar ş.ligi ayakbastı parası hariç 70 milyon lira civarlarında sene sonu daha vahim tablolar göreceğiz 10 milyon euro kazanacagım diye 50 milyon eurodan olan adam gibi adam dursun özbek

2000den beri herkes kucağında finansal bomba buldu gelir gelmez bu kadar rezil eden bir yönetim olmadı hiç. Finansal yapıyı duzeltmeye gelen adamlar elindeki hocayı gönderip yıllık 3 milyondan denizliyle anlaşmazdı hadi anlaştı diyelim 2.5 milyon euroya donk transferini yapmazdı.

herşeyi geçtim futbol takımının para kazanması futbol başarısına bağlıdır otel dikerek sponsordan studio daire alarak olmaz. Vizyon kuculttu adamlar. DEdın ya Galatasaray 1 sene 2 sene ekonomik yapılanma sebebiyle şampiyonluğa oynamazsa artık zirveye oynamayan takım olmaz amaçlanan bu zaten.

1 senelik zarar ş.ligi ayakbastı parası hariç 70 milyon lira civarlarında sene sonu daha vahim tablolar göreceğiz 10 milyon euro kazanacagım diye 50 milyon eurodan olan adam gibi adam dursun özbek

Katılmıyorum, biz Adnan Polat zamanında 2010-2011 sezonunda ligi 8. bitirdik, bir önceki sezon 3. bitirdik, Rahmetli Özhan Canaydın zamanında 2003-2004 sezonunda ligi yine 6. bitirdik. Yani hiç bu kadar "ayyuka çıkmamıştı" lafı doğru değil, ki bu bahsettiğim 2000'lerdekiler.

Kulübün maddi durumları o zamanlarda da ayyuka çıkmıştı, Galatasaray borçtan battı batacak deniyordu, aslında bu borçlar Faruk Süren zamanından geliyor.

Tek fark Financial Fair Play denen kuralların 2009'da kabul edilmiş ve son yıllarda da kuralların iyice sıkılaştırılıp uygulanmaya başlanması. FFP 90'larda bu şekilde uygulamaya konmuş olsaydı biz 2000'lerde de ceza alırdık.

Şimdiki mali tabloda ayrıca Ünal Aysal zamanında yapılan harcamaların ve girilen borç yükümlülüğünün de büyük payı var, çünkü kendimizi premier lig takımı zannedip 2 tur atlayıp "zafer kazandık" diyebilmek için ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı bilmiyoruz, ülke şartlarını gözönüne alıp Almanlar Portekizliler gibi ona göre çare üretmeyi bilmiyoruz.

O borçlar birike birike FFP'nin de olmasıyla bu yönetime denk gelecek şekilde patladı. Kaya Çilingiroğlu çok biliyormuş gibi konuşmasın, çok biliyorsa kalksın kendi yapsın veya cebinden ödesin bu borçları, ama UEFA artık "kulübün kendi geliri olacak" diyor.

Dua edelim Galatasaray Türk takımı (aslında prensip olarak etmeyelim, üzülelim). Alman takımı olsak Bundesliga'ya almazlar bu kadar borçla (bütün Türk kulüpleri için geçerli). Batı Avrupa'da olsak mali tablolar daha sıkı denetlenir belki ülkece Avrupa'ya katılamazdık, Türkiye'de büyük kulüpler yine biraz kollanıyor. Yöetimden en alt birime kadar işi doğru yapmayı öğrenmeliyiz. Borca girmeden bu imkanlarla yapmayı öğrenmeli, ona göre sistem kurmalıyız. Almanlar Portekizliler yapıyor.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt