Hamza'yı yollamak başarı ama zamanlaması kötü olduğu için başarısız. Zaten sezon başında yollasaydı diğer başarısız etkenler yazılmayacaktı.
:red:
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hamza'yı yollamak başarı ama zamanlaması kötü olduğu için başarısız. Zaten sezon başında yollasaydı diğer başarısız etkenler yazılmayacaktı.
Hamza olmasaydı iyi kötü bir forvet alınır, Jem, Bilal gibi vasat oyuncular alınmazdı :red:
Hamza olmasaydı iyi kötü bir forvet alınır, Jem, Bilal gibi vasat oyuncular alınmazdı :red:
O kadar boşta iyi oyuncu varken Niasse'yi istememekte haklıydı taraftar. Medyada Zlatan, Giroud, Gignac gibi isimler varken sen Niasse'yi ister miydin ? İstemezdin. Ha sonunda hiçbiri gelmedi o ayrı mesele. Bunda tercih olarak Hamza 1 numaralı hatalıdır, Dursun ve Cüneyt arka plandadır.Hamza Niasse'ı istemedi mi ben mi yanlış hatırlıyorum
Dursun Messi'yi de alırız İbra kimmiş minvalinde konuşurken hocam GS'ye katkısı olacak isimler belirliyordu
Hamza gitse diğer başarısızlıklar olmayacaktı lafı baya havada yani
Bunların yapacağı iş belli.
Denizli'yi daha erken getirip belki şu an boş transferlere daha çok harcamış daha da berbat durumda olacaktık.
O kadar boşta iyi oyuncu varken Niasse'yi istememekte haklıydı taraftar. Medyada Zlatan, Giroud, Gignac gibi isimler varken sen Niasse'yi ister miydin ? İstemezdin. Ha sonunda hiçbiri gelmedi o ayrı mesele. Bunda tercih olarak Hamza 1 numaralı hatalıdır, Dursun ve Cüneyt arka plandadır.
başarısızlığın sebeplerinde dursun ile hamza et ve tırnak gibidir birbirinden ayrı yargılanamaz ayrı ayrı yargılanmalarının teklifi dahi kabul edilemez.
Şimdi Dursun Özbek babamın oğlu değil ama haksızlık yapılıyor. Bir kere bunlar geçici bir yönetim, geçiş yönetimi diyebiliriz. Kucaklarında da bu finansal tablo bombasını buldular, kendilerinin yarattığı bir durum değil. Bu geçişte bunlar düzelebildiği kadar düzeltilecek ve sonraki yönetime kısmetse daha düzelmiş bir mali tablo bırakılacak. Onlar da yatırım yapacaklar.
Mali tablonun düzelmesi için de harcamaları kısmak gerekiyor. Onun için iyi futbolcular ve teknik direktörlere yatırım yapılamıyor belki de. Kaya Çilingiroğlu çok biliyorsa bu işleri niye Beşiktaş için yapmamış acaba? Herkes işin uzmanı gibi çok konuşuyor, Galatasaray 1 sene 2 sene ekonomik yapılanma sebebiyle şampiyonluğa oynamazsa artık zirveye oynamayan takım olmaz, şaşırmış bu adamlar, boş laf konuşuyorlar program doldurmak için. O yüzden Türkiye'deki spor programlarını izlemiyorum.
Yasin kafa aciyon yine ha,Hamza olmasaydı iyi kötü bir forvet alınır, Jem, Bilal gibi vasat oyuncular alınmazdı :red:
Sen ben istemeyiz de teknik direktör biz miyiz renktaş?
Adamın varmış işte bir hikmeti isterken.
İstediği Niasse astronomik bedellerle dünyanın en iyi ligine gitti diğer adayların esamesi okunmuyor (Giroud'yu İbra'yı alabileceğimizi düşünenleri futbola davet edelim)
Yani neymiş? Hamza forvet istemedi değilmiş.
Yani neymiş? İlk mesajında yazdığın " Zaten sezon başında yollasaydı diğer başarısız etkenler yazılmayacaktı." sözü doğru değilmiş.
Dursun arka planda olsaydı Hamza'dan sonra bu takımda 1-2 olumlu iş olurdu.
Biz nereye geldik?
Şampiyonluk yarışının içinden, Benfica'yı içeride yenip dışarıda elinden kaçıran halimizden anadolu kulüplerinin bir seviye altına...
Tamam kadro kötü ama bu kadar da değil.
Bu haldeysek esas sorumlu Dursun ve yöneticileri.
Adamın derdi takımı Akhisar'a dönüştürmek. Akhisar'da başarılı oldu diye Galatasaray'ı da aynı seviyede kadrolarla oynatmasının hiçbir açıklanabilir bir tarafı yok. Adam yetenek ve yabancı düşmanı önce bunu kabul et. Yabancı sınırının kalktığı sezonda adam pasaport üzerinden transfer yapıyor. Yabancı almaktansa yerli alırım diyor. Bu açık açık ırkçılıktır. Benim için kalite > pasaport. Ok ? Biz burda Sinan'ı över, Selçuk'u eleştiririz. Sneijder'i över, Donk'u eleştiririz. Yani anlayacağın, ben ne yerli nede yabancı seviciyim.
Zlatan'ın alınmayacağını herkes biliyordu o dönem. Ben sadece örnek verdim. Ama boşta olan bir sürü kaliteli oyuncu varken, sen gidip Niasse diye tutturursan bu vizyonunu gösterir. Dünyanın en iyi ligine gitmesi onu dünyanın en iyi futbolcularından yapmıyor. Watford'da falan ne berbat topçular var ama PL'de oynuyor diye kaliteli yapmıyor. Kaldı ki bu sezon sadece 5 maça çıkabilmiş. Toplam 33 dakika süre almış ve gol ve asisti yok. Ha bir de Sightorson diye bir kepaze var onu da istemişti bu Hamza o konuya hiç girmiyorum bile.
Bak desen ki Hamza ve Dursun takımın içine etti o dönem diye anlayacağım. Sen direkt Hamza'yı savunuyorsun sanki hiçbir suçu yokmuş gibi. Dursun'un canı cehenneme. Ama Dursun üzerinden Hamza'yı temize çıkarmak da son derece yanlış. Bunda hemfikir olalım.
Bu kondisyonla yine aynı seviyede olurduk. Çünkü sezon başında yükleme yapılamadı doğru dürüst. Takımda disiplinsizlikler vardı. Herkes hocaya trip atabiliyordu. Hamza otoriter birisi değil FT gibi. Ha nolurduk belki ilk 4'de olurduk 8'de olmazdık. Yine de şampiyonluk giderdi. Benim için 2.'lik de 8.'lik de başarısızlıktır. Türkiye'nin en büyük kulübünün 2. bile olması başarısızlıktır.
Benfica'yı içeride yendik ama bu sezon ilk defa Avrupa kupalarında gruplara kalan Astana'yı 2 kere öne geçmemize rağmen yenemedik ona ne demeli ? İçeride 3 kere öne geçtiğimiz Antalyaspor maçında berabere kalmaya ne demeli ? Son dakikaya 2-3 önde girdiğimiz Rize deplasmanında son dakikalarda 2 gol yiyip yenilmeye ne demeli ? İlk maçta Atletico maçında pozisyona bile girememeye ne demeli ?
Hamza masaya yumruğunu koyup ben şunları şunları istiyorum dese almadıysalar o yönetimin suçu. Ama 4 yıldızlı, Türkiye'nin en büyük kulübüne Niasse'leri Sightorson'ları kulübe yakıştıran da ben değilim. Haydi eyv.
Mehmed özbek ???Katılmıyorum, biz Adnan Polat zamanında 2010-2011 sezonunda ligi 8. bitirdik, bir önceki sezon 3. bitirdik, Rahmetli Özhan Canaydın zamanında 2003-2004 sezonunda ligi yine 6. bitirdik. Yani hiç bu kadar "ayyuka çıkmamıştı" lafı doğru değil, ki bu bahsettiğim 2000'lerdekiler.
Kulübün maddi durumları o zamanlarda da ayyuka çıkmıştı, Galatasaray borçtan battı batacak deniyordu, aslında bu borçlar Faruk Süren zamanından geliyor.
Tek fark Financial Fair Play denen kuralların 2009'da kabul edilmiş ve son yıllarda da kuralların iyice sıkılaştırılıp uygulanmaya başlanması. FFP 90'larda bu şekilde uygulamaya konmuş olsaydı biz 2000'lerde de ceza alırdık.
Şimdiki mali tabloda ayrıca Ünal Aysal zamanında yapılan harcamaların ve girilen borç yükümlülüğünün de büyük payı var, çünkü kendimizi premier lig takımı zannedip 2 tur atlayıp "zafer kazandık" diyebilmek için ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı bilmiyoruz, ülke şartlarını gözönüne alıp Almanlar Portekizliler gibi ona göre çare üretmeyi bilmiyoruz.
O borçlar birike birike FFP'nin de olmasıyla bu yönetime denk gelecek şekilde patladı. Kaya Çilingiroğlu çok biliyormuş gibi konuşmasın, çok biliyorsa kalksın kendi yapsın veya cebinden ödesin bu borçları, ama UEFA artık "kulübün kendi geliri olacak" diyor.
Dua edelim Galatasaray Türk takımı (aslında prensip olarak etmeyelim, üzülelim). Alman takımı olsak Bundesliga'ya almazlar bu kadar borçla (bütün Türk kulüpleri için geçerli). Batı Avrupa'da olsak mali tablolar daha sıkı denetlenir belki ülkece Avrupa'ya katılamazdık, Türkiye'de büyük kulüpler yine biraz kollanıyor. Yöetimden en alt birime kadar işi doğru yapmayı öğrenmeliyiz. Borca girmeden bu imkanlarla yapmayı öğrenmeli, ona göre sistem kurmalıyız. Almanlar Portekizliler yapıyor.

Tabii tabii mali tablo düzeliyor.Neyin kısması?Sadece 9 ayda transferlere 22 milyon euro harcadılar..İlk yarıdaki Podolski performansı hariç vasat oyunculara giden 22 milyon euro para..Yazın en az 20-25 milyon euro daha para harcaycaklar ve 1 yılda 50 milyon euro para..Yazın yapılacak transferler de fiyasko çıkarsa yine "dursun,babamın oğlu değil ama" gibi cümlere kurmaya devam edersiniz.Ayrıca seneye direk minimum -30 milyon euro ile başlıyorsunŞimdi Dursun Özbek babamın oğlu değil ama haksızlık yapılıyor. Bir kere bunlar geçici bir yönetim, geçiş yönetimi diyebiliriz. Kucaklarında da bu finansal tablo bombasını buldular, kendilerinin yarattığı bir durum değil. Bu geçişte bunlar düzelebildiği kadar düzeltilecek ve sonraki yönetime kısmetse daha düzelmiş bir mali tablo bırakılacak. Onlar da yatırım yapacaklar.
Mali tablonun düzelmesi için de harcamaları kısmak gerekiyor. Onun için iyi futbolcular ve teknik direktörlere yatırım yapılamıyor belki de. Kaya Çilingiroğlu çok biliyorsa bu işleri niye Beşiktaş için yapmamış acaba? Herkes işin uzmanı gibi çok konuşuyor, Galatasaray 1 sene 2 sene ekonomik yapılanma sebebiyle şampiyonluğa oynamazsa artık zirveye oynamayan takım olmaz, şaşırmış bu adamlar, boş laf konuşuyorlar program doldurmak için. O yüzden Türkiye'deki spor programlarını izlemiyorum.