Zaten bütün resme bakiyoruz ve bu bütün resmi mahvettigi icin Istifa etmeli diyoruz.
Bu arada bütün resimden kastım Galatasaray'dı, Dursun Özbek değil. Bu olaylar Dursun Özbek'i de istifaya sürükleyebilir ama isimler gelip geçicidir. O yüzden resmin bütünü her zaman Galatasaraydır.

Her neyse ben anlatmak istediğimi aktardım diye düşünüyorum. Her şeyin bir yeri ve zamanı vardır. Dursun Özbek o dönemde başarısızdı evet bunda hiç bir şüphe yok. Bu yaptıklarıyla o başarısızlıklarını örtbas edemez. Hepsine eyvallah ama mevcut durumda başarılı olduğunu da kimse inkar edemez. Realist düşünüyorum ve taraftar desteğini arkasına almış ve böyle güzel bir takım kurulmuşken istifa diye bağırmak ne kadar doğru olabilir ?
Su anda ortada hic bir basari yok, aksine Avrupadan elendigimiz icin kötü bir baslangic var.
Bunun yaninda, gelecegimiz olan Riva projesinde tatsiz gelismeler var.
Yapilan transferler iyi transferler, hemde cok iyi transferler.
Kurulmasi gereken kadro kuruldu, Galatasaraya yakisan, Galatasarayin esas hedefi olan Avrupa basarisi icin gerekli bir kadro.
Bu basari degildir, bu o koltukta oturan her baskan ve yöneticinin yapmasi gereken bir durumdur.
Bu kulübün seviyesinde yapilmasi gerekenleri basari ile karistirmayin.
Sadece transferler ile basari gelmez, yönetim ve idari basarida gerekli.
Evet herseyin bir vakti zamani var, Dursun Özbek gecen sene istifa etmeliydi, yani vakti zamani coktan gecti.

Bu arada bütün resimden kastım Galatasaray'dı, Dursun Özbek değil. Bu olaylar Dursun Özbek'i de istifaya sürükleyebilir ama isimler gelip geçicidir. O yüzden resmin bütünü her zaman Galatasaraydır.
Tekrar ediyorum, bende tam iste bu resme bakiyorum.
Her Baskan ve yöneticinin yapmasi gerektigini yapti, Galatasaray seviyesinde Kadro kurdu, bu basari degil, olmasi gerekendir.
Diger yaptiklari ile Galatasaraya zarar vermis olan, Riva ile buna devam edecege benzeyen, hatta ve hatta takimin basinda bir teknik direktör varken baska bir teknik direktöre sportif direktör kilifi altinda giden, teknik direktör iyi degilse görevden alirsin böyle bir sürü sorun cikaracak ise kalkismassin, ve hala daha idari konularda yaptiklari ile güven duyulmayan birisi.

Zaten bütün resme bakiyoruz ve bu bütün resmi mahvettigi icin Istifa etmeli diyoruz.

Kenan bence anlamsız bir kin sürdürüyorsun. Yaşa başkan büyük başkan gibi aşırı duygulara da yönelmeyelim; yerin dibine de sokmayalım.

Evet iki senedir yaşananlar hoş değildi. Bu süreç çok kötü yönetildi ve iletişimi çok kötüydü. Kendini bir türlü ifade edemedi ve bizler gömdük onu. Bir kaç transferle iki seneyi elbette silmeyeceğiz. Ama biz iki senedir bu adamdan ne istiyorduk? Transfer. Çok kötü adamlara çok ağır paralar verildi. Bunu eleştirdik. Dolayısıyla sportif başarı bir türlü gelmedi.

İkinci ki en büyük konu riva. Riva hala karanlık bir kutu. Tedbirli bir şekilde süreci izlemekte fayda var.

Bu süreçte biz taraftarların Dursun Özbek'i övmesine gerek yok. Susalım ve futboldaki başarının tadını çıkaralım. Dursun'u yok sayalım. O işini yapsın. Ekonomiden anlamam; riva projesi sonucunda karlılığımız artar borçlarımız biter ya da ciddi oranda azalırsa sene sonunda anlattığı her şey gerçekleşmesi durumunda hakkını veririz.

Takımdaki çöpleri göndermesi, bu konuda kararlı ve dik durması bile övgüyü olmasa bile ona karşı sessiz olmayı hakkediyor.

Son düzenleme:
Kenan bence anlamsız bir kin sürdürüyorsun. Yaşa başkan büyük başkan gibi aşırı duygulara da yönelmeyelim; yerin dibine de sokmayalım.

Evet iki senedir yaşananlar hoş değildi. Bu süreç çok kötü yönetildi ve iletişimi çok kötüydü. Kendini bir türlü ifade edemedi ve bizler gömdük onu. Bir kaç transferle iki seneyi elbette silmeyeceğiz. Ama biz iki senedir bu adamdan ne istiyorduk? Transfer. Çok kötü adamlara çok ağır paralar verildi. Bunu eleştirdik. Dolayısıyla sportif başarı bir türlü gelmedi.

İkinci ki en büyük konu riva. Riva hala karanlık bir kutu. Tedbirli bir şekilde süreci izlemekte fayda var.

Bu süreçte biz taraftarların Dursun Özbek'i övmesine gerek yok. Susalım ve futboldaki başarının tadını çıkaralım. Dursun'u yok sayalım. O işini yapsın. Ekonomiden anlamam; riva projesi sonucunda karlılığımız artar borçlarımız biter ya da ciddi oranda azalırsa sene sonunda anlattığı her şey gerçekleşmesi durumunda hakkını veririz.

Takımdaki çöpleri göndermesi, bu konuda kararlı ve dik durması bile övgüyü olmasa bile ona karşı sessiz olmayı hakkediyor.
Kin oldugunu düsünmüyorum, cünkü söyle bisey yazabilecek kadar acik yürekli davranabiliyorum
Ashampoo_Snap_2017.09.08_14h56m41s_016_.webp

Ve bunun yaninda belirttigim, henüz hic bir basari yok.
Sadece olmasi gereken yapildi, Galatasaraya yakisan bir kadro kuruldu, bu zaten her baskan ve yöneticinin görevi.
Bunun disinda bu adam bir sene önce Istifa etmeliydi ve hala daha verdigi zararlar, verdigi katkidan fazla oldugu icin Istifa etmesi gerektigini düsünüyorum.

Basari kriterlerim, Avrupada Basari, alt yapidan her sene en az bir oyuncu, tutarli, karakterli ve bu kulübün her konu ve platformda hakkini savunan idari yönetim, taraftara herzaman dogrulari söyleme, yalan konusmama, ayak oyunlari yapan oyunculari gözünün yasina bakmadan kulüpten uzaklastirmak, misal Sinan ve gayet tabiki basta Riva ve Florya projelerini Galatasarayin hayrina olacak bir sekilde tamamlayip, kulübün mali durumunun saglikli bir yapiya kavusturulmasi.

Son düzenleme:
Riva ve florya projeleri sonunda banka borçlarını silsin ilk önce bencede.
Bunu yaptığı an sevilmese bile az çok saygıyı hak etmiş olur bence.
Yapamadığı vakit çok pis dalacağım bende ve yerimi cezalı bölümünde alacağım uzun bir süre için

Son düzenleme:
Su anda ortada hic bir basari yok, aksine Avrupadan elendigimiz icin kötü bir baslangic var.
Bunun yaninda, gelecegimiz olan Riva projesinde tatsiz gelismeler var.
Yapilan transferler iyi transferler, hemde cok iyi transferler.
Kurulmasi gereken kadro kuruldu, Galatasaraya yakisan, Galatasarayin esas hedefi olan Avrupa basarisi icin gerekli bir kadro.
Bu basari degildir, bu o koltukta oturan her baskan ve yöneticinin yapmasi gereken bir durumdur.
Bu kulübün seviyesinde yapilmasi gerekenleri basari ile karistirmayin.
Sadece transferler ile basari gelmez, yönetim ve idari basarida gerekli.
Evet herseyin bir vakti zamani var, Dursun Özbek gecen sene istifa etmeliydi, yani vakti zamani coktan gecti.
Ne güzel söylemişsiniz vakti zamanında istifa etmedi evet mevcut durumu değerlendirdiğimizi düşünürsek şuan idare edilme durumumuz ortalamanın üzerindedir. Sadece transferler ile başarı gelmez evet doğru transferlerle başarı gelir. Yapılan planlamaların çoğu kez hüsran ile sonuçlandığına hepimiz şahit olduk ve tüm sezon saç baş yolduğumuzu unutmadık. Kurduğumuz kadrodan ziyade sahada 3-0 galip iken hala ileride pres yapan bir takım ben yıllardır gördüğümü hatırlamıyorum. Bu olması gerekenin çok çok üstünde bir başarıdır benim gözümde. Ben yıllardır futbol ile meşgul olan bir insanım ve böyle bir takımı kurmanın kolay olmadığını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Kenan hayatımda gördügüm en olumsuz, olumsuzluktan beslenen adamsın bari şu günler mutlu geçirelim. Sal artık yaağğ. Dursun özbek hata yaparsa: İstifa et vizyonsuz deriz. İyi birşey yaptığındada: Büyük başkan. Ben işini doğru yapana hakkını veririm yapmazsa ezerim. Arkadaşta öyle. Şuan ezmenin bi mantığı yok.

Kin oldugunu düsünmüyorum, cünkü söyle bisey yazabilecek kadar acik yürekli davranabiliyorum
Ekli dosyayı görüntüle 17994

Ve bunun yaninda belirttigim, henüz hic bir basari yok.
Sadece olmasi gereken yapildi, Galatasaraya yakisan bir kadro kuruldu, bu zaten her baskan ve yöneticinin görevi.
Bunun disinda bu adam bir sene önce Istifa etmeliydi ve hala daha verdigi zararlar, verdigi katkidan fazla oldugu icin Istifa etmesi gerektigini düsünüyorum.

Bu iki yıllık süreçte adam akıllı tek bir muhalif çıktı mı? Herkes toz duman. Kimse yoktu. Kurulda konuşan o insanlar dışında tek bir muhalif çıkmadı. Bazı şeyler bir günde olacak şeyler değil. Galatasaray çok rezil bir durumdaydı iki sene önce. Sihirli değnekle olacak şey değildi. Dibi görmemiz lazımdı gördük. Avrupa yasağı geldi. Transfer yasağı da geliyordu. kamuoyundaki transfer beklentisi nispeten ucuz ama yine de ciddi paralarla transfer yapılmasına ve tepkilerin oluşmasına sebep oldu. Bunda Levent Nazifoğlu Mehmet Özbek faktörü de var tabi. Sonuçta Dursun bu süreçte kendini ifade edemediği için eleştirildi gözden düştü.

Defalarca yazdım yine yazıyorum. Ekranlara çıkıp "sevgili galatasaraylılar b.ku yemiş durumdayız; takımın anası ağlamış durumda; feleği gelse iki seneden önce düzelme olmaz. bu iki sene elimizdekilerle idare etmek zorundayız" deseydi bugün böyle olmazdı. Bu sözlere karşı çıkacak taraftar da olmazdı. Demedi. Belki de diyemezdi. Bilmiyorum. Ama şu an geldiğimiz noktanın çok karanlık olduğunu düşünmüyorum. Tek soru işareti Riva. Riva projesi gerçekten çıkarlarımız doğrultusunda mı yönetiliyor yoksa herkesin korktuğu birilerine peşkeş çekme durumu mu var! Bunu iyi takip etmek gerekir.

Siz nasil Ünal Aysal ilk 2 yili iyiydi sonra kötüydü batirdi etti falan diyorsaniz benim ki de ters orantili aynisi. Dursun'un ilk 2 senesi fiyasko, simdi ise hala bir basari yokken yok adam iyi yolda falan demenin manasi nedir. Sampiyon olursak bunlari konusur ederiz. Daha hala hic bir basari yok elimizde. Bu kadar para harcadik sampiyon olamazsak borcun ne hale gelebilecegini az cok kestirmek zor olmamali.

Bu adam gitmeli. Sampiyon olursak bile gitmeli. Adim gibi eminim buna sampiyon olursak millet "ama bir sansi daha hak ediyor yaa" diye haykirmaya baslayacak.

Öncelikle benim veya bizlerin Ünal Aysal'ı dava haline getirdiği yok.Kulübü iyi yönetecekse,ilk 1.5 senesi gibi uysal başkan portresi çizecekse gelsin.Yoksa Aysal'ı da Dursun'u da Terim'i de diğerlerini de şahsi olarak tanımam,hepsiyle ortak paydam Galatasaray dolayısıyla buna göre değerlendirme yapmak zorundayım.

Futbol takımı iyi yolda denebilir yönetimsel açıdan değişen pek bir şey yok.Riva olayında olası 500-600 milyon TL'lik zarar kabul edilemez.Bunun acısını belki şu an değil ama 5 sene sonra çok çekeriz.Şampiyon olsak hatta 2 sene şampiyon olsak dahi bu geçerli.Burada katılmadığım nokta,%100 suçlu Dursun değil burada.Bu düzende maalesef bu tarz işleri devletten bağımsız yapmak mümkün değil.Daha önce de yazdım ben kulübün tehdit edildiğini de düşünüyorum bazı konularda.Kim başkan olursa olsun bazı şeyleri kabul etmek zorundayız daha doğrusu kabul etmek mecburiyetinde bırakılıyoruz.Dursun'u yaptığı transferler hocalar,plansızlığı konusunda eleştirelim ben kabulüm ama bu tarz olaylarda tek suçlu o değil.Dursun'un varlık sebebi o araziler zaten.Dursun olmasa mursun başkan olurdu yine aynı süreç yaşanırdı.Yani bazı gerçeklikleri gözardı ederek yorumlamak doğru değil.

Kenan hayatımda gördügüm en olumsuz, olumsuzluktan beslenen adamsın bari şu günler mutlu geçirelim. Sal artık yaağğ. Dursun özbek hata yaparsa: İstifa et vizyonsuz deriz. İyi birşey yaptığındada: Büyük başkan. Ben işini doğru yapana hakkını veririm yapmazsa ezerim. Arkadaşta öyle. Şuan ezmenin bi mantığı yok.
Sizin karistirdiginiz iki konu var, elma ile armutu karistirmak gibi.
Ben takim acisindan gayet olumlu, bir sonraki maci sabirsizlik ile ceken biriyim.
Takima herzaman destegini veren, senenin yarisini Istanbul disinda olsam bile kombine bile alan bir taraftarim.
Bunu sadece iyi giden sezonlarda degil, kötü giden sezonlardada yapan biriyim.
Ancak, yönetim acisindan hala daha olumlu degilim, son iki sezonu kolay kolay unutamiyorum.
Yönetimi desteklemek isteyen desteklesin ama ben sahsen desteklemiyorum, cünkü güvenmiyorum.
Idari yönden ispatladiklarinda ve gercekten basarilar geldiginde, tekrar gözden gecirilir.

Öncelikle benim veya bizlerin Ünal Aysal'ı dava haline getirdiği yok.Kulübü iyi yönetecekse,ilk 1.5 senesi gibi uysal başkan portresi çizecekse gelsin.Yoksa Aysal'ı da Dursun'u da Terim'i de diğerlerini de şahsi olarak tanımam,hepsiyle ortak paydam Galatasaray dolayısıyla buna göre değerlendirme yapmak zorundayım.

Futbol takımı iyi yolda denebilir yönetimsel açıdan değişen pek bir şey yok.Riva olayında olası 500-600 milyon TL'lik zarar kabul edilemez.Bunun acısını belki şu an değil ama 5 sene sonra çok çekeriz.Şampiyon olsak hatta 2 sene şampiyon olsak dahi bu geçerli.Burada katılmadığım nokta,%100 suçlu Dursun değil burada.Bu düzende maalesef bu tarz işleri devletten bağımsız yapmak mümkün değil.Daha önce de yazdım ben kulübün tehdit edildiğini de düşünüyorum bazı konularda.Kim başkan olursa olsun bazı şeyleri kabul etmek zorundayız daha doğrusu kabul etmek mecburiyetinde bırakılıyoruz.Dursun'u yaptığı transferler hocalar,plansızlığı konusunda eleştirelim ben kabulüm ama bu tarz olaylarda tek suçlu o değil.Dursun'un varlık sebebi o araziler zaten.Dursun olmasa mursun başkan olurdu yine aynı süreç yaşanırdı.Yani bazı gerçeklikleri gözardı ederek yorumlamak doğru değil.

Boldladigim kisima nedense hic ama hic inanmiyorum.

Boldladigim kisima nedense hic ama hic inanmiyorum.

Aynısını ben/biz sana diyince kızıyorsun ama.Sen Terim'i sevmeme gibi bir durum yok diyorsun bence var sen Terim'i sevmiyorsun.Sevmeme hakkın da var ona da kimse bir şey diyemez.Ama imalı şekillerde Terimci olmayı kötüymüş,ayıpmış olmaması gereken bir şeymiş gibi göstermene katılmam doğru da bulmam.

Nesine inanmıyorsun ki,nerden tanıyor olabilirim Fatih Terim'i?Terim'in ne yaptığı nereyi bastığı kendi hususi hayatı beni ilgilendirmez.Galatasaray için kendisi başarının anahtarıdır Terim için ben başka bir yorumlamada bulunamam bunu daha önce de söylemiştim.

Hakiki Dursun Özbek bir gece yarısı uğradığı tinerci saldırısı sonucu öldürülmüştür.
32.jpg

Yerine geçen Dursun Özbek görünümlü kişi Ünal Aysal'ın klonudur.
Soruyoruz bu kadar transfer yapacak ne vardı?

33.jpg

Geri
Üst Alt