- 16 Haziran 2010
- 202.008
- 153.932
- 6.838
Dursun Özbek: "Avrupa'da formamızda SOCAR olacak. Süper Lig'de Pasifik Holding var. SOCAR ile yeni görüşme yapıyoruz."
- "Fenerbahçe 4. yıldızı takmadan 6. yıldızı takacağız açıklamanız var. Yeni hedefiniz bu mu?
Dursun Özbek: "Öyle bir sey demedim. Nerden çıktı bu. Yok yapacağız ama demedim..."
Dursun Özbek: "Çok önemli çalışmalarımız var. Transfer konusunda Abdullah beye söz vermek istiyorum. Başarılı şekilde transfer faaliyetlerini yürütüyor. İsterseniz transferle alakalı şeyleri o söylesin."
Abdullah Kavukcu: "Galatasaray bir başkan kulübü. Biz ne kadar gözüksek de son karar başkanımızın. Hocamızla ve başkanımızla birlikte belirleniyor. Geçmiş olsun İbrahim bey de sakatlık geçirdi. İbrahim bey, Maruf beylerle birlikte başkanımız ne söylerse yerine getirmeye çalışıyoruz"
Abdullah Kavukcu: "Leroy Sane, Okan hocamızın 1. sırasında olan bir oyuncuydu. Çok farklı rakamlar, farklı kulüpler vardı. Avrupa'dan Arsenal vardı. Çok tüketim toplumu olduğumuz için bazı şeyleri çabuk tüketiyoruz. Sane sonrası başka transferler konuşulmaya başladı. Bunun için acele etmememiz lazım. Biz her şeyi planlıyoruz. Önümüzdeki seneyi de planlıyoruz."
Abdullah Kavukcu: "Sane'yi getirdik ama Sane'yi konuşamadık. Bunu yaşayalım önce. Bugün Avrupa basınında Sane konuşuluyor. Bizde de başka oyuncular konuşuluyor. Herkesin Youtube kanalı var sabah başlıyor bir transfer, akşam başka transfer."
Abdullah Kavukcu: "Transferde lütfen sabredin ya... Baskı oluşturuyorsunuz. Gazeteciler olarak menajerlerle görüşüyorsunuz, kulüpten başka isimlerle görüşüyorsunuz. Açın sorun. Rakiplerimiz kendi anlaştıkları futbolcuları bize yazıp transfer çalımı gibi göstermek için, dün gazeteciler birini (Jhon Duran) bize yazdı. Biz şu anda Osimhen haricinde hiçbir santrforla görüşmüyoruz. Kimseyle bonservis de konuşmuyoruz."
Dursun Özbek: "Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacağımız için takımı erken hazırlamak amacıyla bazı önemli transferleri mümkün olduğu kadar çabuk yapmak istiyoruz. Galatasaray en üst seviyede misyonunu tamamlamak zorunda."
Abdullah Kavukcu: "Osimhen konusu bugünün mevzusu değil. Ocak ayında da Al Hilal vardı. Biz masada varız dedik. Napoli ile de görüştük. Avrupa'dan çok kulüpten çok daha iyi teklif sunduk. Osimhen'in karar vermesi lazım. İnşallah Osimhen'i alırsak Fatih beyden (Pasifik Holding) de destek alacağız. Hiç konuşmadık şu an söyledim."
Abdullah Kavukcu: "Onun da bir ailesi var, çok büyük rakamlar var arada. Saygılı da oluyoruz. Osimhen devamlı süre istiyor ama bu sürenin son noktası var, o konu başkanımda. Bir şey yapmıyoruz ama B planlarımız var mutlaka."
Abdullah Kavukcu: "Ben taraftarımıza güveniyorum. Osimhen inşallah kabul edip geldiği zaman, Galatasaray'ın büyüklüğü çok farklı pozisyon. İnşallah hedefimiz Türkiye'de değil, dünyadaki takımlarla savaşmak. Sabırlı olmamız lazım. Tatil yapmıyoruz, gece gündüz çalışıyoruz."
Dursun Özbek: "Göz bebeğimiz, Milli Takım'ın kaptanı, başarılı ve önemli bir oyuncu.. Her takım Hakan Çalhanoğlu'nu ister. Ama Hakan Çalhanoğlu ile yaptığımız görüşme transfer görüşmesi değildi. Tesadüfen arkadaşlarımla otururken Hakan'la görüşüyordu, verdi telefonu ve merhabalaştık. Kendisi çocukluktan beri Galatasaraylı olduğunu söyledi. Ben de başarılar diledim, iftihar duyduğumuzu söyledim. Bu bir transfer görüşmesi değildi"
Dursun Özbek: "Muslera'nın yerini dolduracak kaleciyi bulabilir miyiz, bilemiyorum. Galatasaray futbol takımı kalecisi için çalışmalarımız devam ediyor. Kısa süre içerisinde bu çalışmaların meyvesini alacağımızı düşünüyorum."
Burhan Can Terzi: "Florya'da tekrar ihale yapılacağı söyleniyor?"
Dursun Özbek: "Kim söyledi? Siz gazetecisiniz, haberin kaynağı önemli. Kaynağı sağlam olmayan haberleri yaptığınızda bu sizi lehinize olmaz. Burada en sağlam haber kaynağı Galatasaray başkanı. Bazı haberlerin teyitle yapılmasında fayda var."
Dursun Özbek: "Florya'da ihaleler yapıldı. Bunlar hep yayınlandı. Galatasaray Florya ihalesi sonuçlanmıştır. Bitmiştir. Önümüzdeki hafta, sonuçlanan ihale hakkında bilgilendirme yapacağız. İhalenin yeniden yapılması söz konusu değildir."
Dursun Özbek: "TFF ile ilgili bazı problemlerle karşılaştık. Temennim, TFF'nin adaleti sağlayacak şekilde Türk futbolunu yönetmesi. Tek isteğimiz adalet. Teraziyi hiçbir tarafına basmadan tutmaları. İnşallah bu sene öyle bir yönetim gösterirler. Bütün takımların beklentisi aynı diye düşünüyorum. Adaletli yönetim dışında Galatasaray'ın TFF'den herhangi bir talebi olmamıştır, olmayacak. Böyle bir beklentimiz yok. Galatasaray'ın gücü yetiyor zaten. Galatasaray'ın başka bir desteğe, yardıma ihtiyacı yok!"
Turkcell sponsorluğu?
Dursun Özbek: "Turkcell'le Abdullah bey güzel bir çalışma içinde. Beraber hazırladığımız projeleri Turkcell'le paylaşıyoruz. Onların desteğini istiyoruz."
Abdullah Kavukcu: "Tüm takımlar için bir çalışma yaptılar fakat tarihler çok uyuşmadı. Rakip takımlar, Galatasaray'a kim geliyorsa önünü kesmeyi düşünüyor. Turkcell'le göğüs reklamı için görüşmüştük. Tüm takımlara olacaklardı. Biz göğüs için 20 milyon dolar'dan bahsediyoruz, diğer takımlar çok daha düşük. Konuşmalarımız Turkcell'le devam ediyor. Sadece Turkcell yok orada, başkalarıyla da konuşuyoruz."
Dursun Özbek: "Çin Büyükelçisi bizi Ankara'ya davet etti. Çin bayrağı sarı kırmızı, ayrıca Çin bayrağında da 5 tane yıldız var. O gün kendisine 'Bak ortak değerlerimiz var, sarı kırmızı renklere aşığız, bayrağınızda 5 yıldız var' dedim, çok hoşuna gitti. Sponsorluk konusunda yakında netice almayı bekliyorum."
Dursun Özbek: "Rakiplerin hepsi bizim yedi sene önce koyduğumuz vizyona geldi. Bugün hepsi 'Arsa alacağız, şunu yapacağız' demeye başladı. Ben bunu 2016'da söyledim. Galatasaray kendisini tarif ederken 'enlerin ve ilklerin takımı' derken, ne kadar haklı olduğumuzu görüyorsunuz. Şimdi sermaye artışı planımız var."
Abdullah Kavukcu: "SPK onay verirse, sermaye artırımı sonrası 80-85 milyon dolar gelir olacak. Bunun önümüzdeki ay sonlanmasını bekliyoruz. Bu para borçlara ya da farklı ödemelere kullanılacak."
Abdullah Kavukcu: "Yeni sezon formalarını önümüzdeki günlerde Galatasaray Adası'nda futbolcularımızın da katılımıyla tanıtacağız."
Can Bedel: “Ocak ayına döndüğümüzde transfer operasyonun yöneticiler arasında mevkilere ayrıldığı konuşuluyordu. Bu dönemde de böyle bir ayrılma var mı?”
Abdullah Kavukcu: "Burada şu anda öyle bir ayrım söz konusu değil. Biz İbrahim beyle sizin düşündüğünüz gibi birbirimize rakip değiliz. Bizi başka türlü çekemiyorlar. Bize bir şekilde saldırılar olacak yani. Fenerbahçeli gazeteci bile bununla ilgili yorum yapıyor, sizler de onun tuzağına düşüyorsunuz. Aslolan Galatasaray."
Abdullah Kavukcu: "Morata konusunda bize gelen hiçbir şey yok. Tam tersine, sezon sonunda ‘İyi ki buraya gelmişim’ diye bana teşekkür etti."
Abdullah Kavukcu: "Şu bir gerçek; 'Osimhen olmadığı zaman, ya biz bu parayı başka birine kullanalım'... Yok. Osimhen'le alakalı sponsorlarımız farklı. Fatih Bey burada, Osimhen için bir para veriyor ama başkası için verir mi, bunları konuşmadık biz."