- 9 Temmuz 2011
- 34.150
- 29.126
- 2.533
Dursun Özbek sponsorluk töreninde gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Dursun Özbek: "Devamlı provokatif hareketler. Son dönemde futbolun bu şekilde anılması, ülkenin marka değerine zarar vermekte. Bundan vazgeçmemiz lazım. Futbolun tüm paydaşlarına sesleniyorum; bu tavırlar Türk futboluna hizmet etmiyor."
Dursun Özbek: "Adana Demirspor maçı sonrası Galatasaray'ın rakibi olan herkes, TV TV gezip burada futbolun dışına taşıyarak, bambaşka yorumlarla, suçlamalarla Galatasaray'ı provoke etmek amacıyla söylemler içine girdiler. Geçmişte de aynıları yapıldı. Bu tip hareketlerin toplumu germekten başka hiçbir faydası olmadığını düşünüyorum."
Dursun Özbek: "Tüm paydaşlara sesleniyorum; artık yeter. Futbol sevdalıların hoş bir hafta sonu geçirmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Bir ağabeyleri olarak söylüyorum; artık bu tutumlardan vazgeçmeliyiz."
Dursun Özbek: "Geçmişte aynı şeylerden geçtik. Ne oldu? Yine sahada başarıyı yakalayan takım şampiyon oldu. İyi niyetli olan, futbolu sadece sportif amaçlı yapan takımlar şampiyon oldu."
Dursun Özbek: "Provokasyonları devam ettirenler, çanak tutanlar, ayrıca değerlendirilmeli. Burada Yüce Türk adaletine görev düşüyor. Bunların bir proje olduğunu daha önce söyledim! Olayı aydınlatacak, bu söylemlerin neye hizmet ettiğini ortaya koyacak olan kurum Türk adaletidir!
Dursun Özbek: "Dün itibarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduk. Olayların açıklığa kavuşması için tek bir yol var! Bu projenin neye hizmet ettiğini, bu projenin ne maksatla Türk kamuoyu önüne koyulduğunun araştırmasını yapacak kurum; Yüce Türk adaletidir!"
Bankalar Birliği
Dursun Özbek: "Sermaye artışını yaptık, buradan gelen paranın büyük bir kısmını bu borcu ödemek için kullandık. Bugün itibarıyla 2 milyar 700 milyon TL olan yapılandırmanın 1.5 milyarını ödedik. Şu an 1.2 milyar TL borcumuz kaldı.Kalan kısmı kısa sürede ödeyip Bankalar Birliği'nden çıkacağız."
Kemerburgaz Tesisleri
Dursun Özbek: "Kemerburgaz Tesisleri bitti, kısa sürede oraya taşınacağız. Altyapı için proje geliştirdik. Eyüp Belediye ile ruhsat için görüşeceğiz. Galatasaray'ın bir arada olması, bu projelerin yapılması değerli bir husustur. Diğer emlak geliştirme projelerimiz de devam ediyor. Divan'da geniş açıklamalar yapacağım."
"Fenerbahçe'nin derbide yabancı orta hakem isteği için ne diyeceksiniz?"
Dursun Özbek: "Güzel bir soru. Soruyu hangi açıdan görmek konusunda endişem var. Yabancı VAR'ı ilk biz istedik, o gün destek görmedi. Sonra bu ihtiyaç ortaya çıktı. Geçen sene yabancı VAR hakemi geldi ama bu planlı bir şekilde yapılırsa sonuç veriyor. Geçen sene başarılı oldu ama bu sene... En son pazar günkü maçta yaşandı. Sadece yabancı hakem veya VAR getirmek.. İhtiyacı bu şekilde değerlendirmemek lazım. Bu işe eğil kişiler gelmeli. Bugün, bu konuda hazırlıklı olunmadığını gördük. Yabancı hakemin futbola katkı verecek seviyede olması lazım. Yoksa yabancıya oradan al, buraya getir yaptığımız zaman sonuçların parlak olacağının düşünmüyorum. Liyakatli ve başarılı yabancıları getirip, burada maç yönettirmek önemli. TFF'nin bu konuda çalışmalarını kuvvetlendirmesi gerekli."
MURAT SANCAK'IN AÇIKLAMALARI
Dursun Özbek: "Murat Bey'i Adana Demirspor'un başkanı olarak tanıdım. Kendisiyle tanışıklığım bu seviyede. Adana Demirspor'un sahibi olduğunu biliyorum. Dolayısıyla yaptığı açıklamalar, kendisini bağlar. Okan Hoca ile ilgili söylediği şeyler doğru değil! Düzeltti mi, düzeltmedi mi bilmiyorum! Okan Hoca, bu ülkenin değeri. Bu kişi hakkında açıklama yaparken ve gerçek dışı söylemleri ortaya koyarken, dikkatli olmak lazım. Adana Demirsporlu oyuncu bile 'Okan Hoca, bana kötü bir şey demedi' dedi. Murat Bey'in açıklamalarını üzüntüyle izledim. Bu tip konularla Galatasaray'ı yıpratmaya çalışmak beyhudedir. Hiç kimse Okan Hoca'nın başarısından ve kimliğinden dem vuramaz, bir şey diyemez. Hepimiz, Okan Hoca'ya sahip çıkmalıyız. Onunla ilgili sözleri kınıyorum ve bu sözler düzeltilmeli."
Dursun Özbek: "Florya ile ilgili konut projesi yaptık. Hasılat paylaşımı üzerinden Galatasaray'a çok büyük fon sağlayacak. Leo Residence, stüdyo daire şeklinde konut projesi. Büyük kısmını sattık zaten. Geriye kalan kısmı da pazarlamaya devam ediyor.
Riva'da konut projesi, içinde ticari alanlar var. Emlak Konut ile yapılan görüşmeler neticesinde yeniden ihale söz konusu. Yarıya kadar olan kısmı yapıldı ve satıldı, mevcut müteahhit devam etmek istemediğini söyledi. Emlak Konut kendi sorumluluğu neticesinde yeniden ihaleye çıkacak. Galatasaray'a katkı verecek. Kemerburgaz'da idman sahaları bitti, hoca istediği zaman taşınacağız. Burada Altyapı projemiz de var. Son derece modern bir projeyi de orada hayata geçireceğiz.
Vadi İstanbul'a doğru inen 60 dönümlük arazide kapalı spor salonu olacak. Basketbol, voleybol, yüzme gibi branşlara hizmet edecek salon olacak. Proje için onaya gideceğiz. Salon sporlarının hepsi burada olacak.
Galatasaray'ın tesisleşmedeki eksiklerini gidereceğiz. Her şeyi hayal ederek başladık ama hepsini tek tek gerçekleştiriyoruz. Bu yönetimin de başarısı bu. Yanımızda olan herkese büyük teşekkür gönderiyorum.
Galatasaray Adası'nın eksikleri var, onun için de faaliyete geçtik. Divan'da açıklayacağım"
Son düzenleme: