Dursun Özbek, Divan Kurulu Toplantısında Konuştu!

riva ve floryadan gelecek paraları transferde kullanıp taraftarın gözünü boyayan bir yönetimde olabilirdi. bu sebeple projelerden gelen parayı banka borçlarını kapatmakta kullanan dursun özbek ve yönetimine teşekkür ediyorum.

eğer görev süreleri içersinde "bütçe aşımı yapan yönetim kurulu, bütçe aşım farkını cebinden öder" gibi bir tüzük maddesi ekleyebilirlerse Galatasaray tarihinin en önemli başkanlarından biri olur.

tabi dursun özbekin söz verdiği gibi bu projelerden 1.500.000.000 tl yi kasamıza sokması gerekiyor yoksa arkasından en çok konuşulan başkan olur.

Son düzenleme:
bu paralarla borc kapanir ama zamana yayilarak kapanir . borcun acilmamasi buyumemesi icin zaten ffp kurallari var , bir baska deyisle borcu tekrar arttiracak hamleler yaparsak zaten borc artisindan ziyade avrupaya cikamayiz .. borc kapatma kararinin ffp ile eszamanli gitmesi klupler icin bir sanstir aslinda

fakat seyircilerin , cok kotu kadrolar da kurulsa , ust uste basarisizliklar da gelse buna sabir gostermesi gerekir .. kabul ediyorum kolay degil ama buna mecburuz , buna fenerlisi bjk lisi de mecbur , sadece bizim takim icin konusmuyorum

elbette bu ruhsuz ,is ahlaki barindirmayan kisileri hos gorecegiz manasi tasimiyor ama rakiplerin basarili oluslari bizim ise olamayislarimiz olabilir , nasil son 15 kupanin 10 unu alan bir takim varken , 20 sezonda 3 sampiyon almis bjk 2 senedir iyiyse , herkesin inis cikislari olacak

bir diger anlamamiz gereken sey, en dogru transferleri bile yapsak , son 10 senede en iyi 10 adami da koysak , onlarin katlanilmasi mantikli olan maliyetleri bile CL katilimlariyla filan kapatilamiyor , aci ama boyle

ayak basti parasi 15 milyonsa , 13 milyon tek basina bruma , 1 bucuk senelik drogba yaklasik 8-9 , muslera 7 bonservis senelik 3,5 carpi 7 sene , sneijder yine benzer

yani hamitler e selcuklara buraklara ,eren serdar azizlere verilen paralar bir yana , ise yarayan adamlara verilenler bile karsilanamiyor cunku bizim sorunumuz harcadigimiz , asik atmaya calistigimiz avrupa klupleri ile denk sanmamiz kendimizi

adamlarin orn ingilterede yayin gelirleri yaklasik 5 katimiz , stad doluluklari ile kiyaslanamayiz bile , gise gelirleri , ayrica urun gelirleri , ve en onemlisi performans gelirleri

juventus un CL ile bizle ayni seviyeye vardiginda kazandigi 30 milyonsa , bizim 15 milyon olabilse op basina koy

butun bunlara ek olarak gipta ettigimiz takimlarin cogu oyuncu satisindan cok iyi gelir elde ediyor .. bizde o da yok

bunlari ust uste koyarsan senin bugunku futbolcu luksunun dusecegi , dusmek zorunda oldugu net

Sinan Bilgin

Beşiktaş elinde ki kadroyu çok para harcayarak kurmadı yalnız.

Keza kısa vadeli olsa da bizim 2011-2012 kadrosu da. Akıl ve fırsat işi bu.

Lig Şampiyonluğu + CL gelirleri süreklilik ve dominasyon sağlamak için yatırım yapılırsa dönmek için yeter. Takım ışık verse tribünler de 45.000 ortalamaya oynar. Bu sene 2 maçta doldu çünkü lige yüksek perdeden girmiştik ilk haftalarda.

Borç her kulübün var R.Madrid'in 2 Milyar borcu var. Dengeyi tutturmak için ederi neyse o vereceksin oyuncuya. 1 Milyon Euro alacak oyuncuya senelik 2.2 Milyon verirsen hayır demez tabi o ama sen bütçede açık verirsin. Kadro var elimizde 63.500.000 Euro alıyor senede. Madrid'in kadro 95.000.000 senelik onun da %40'ını RAMOS+ RONALDO+ BALE alıyordur zaten. Bizim kadronun kalitesine bak bir de R.Madrid'in. Bu işte terslik var ve asıl soygunun musluğu burada.

Cunku real madrid cin denen 1,5 milyarlik ulkeden bile para basiyor , sen bu takimlarla ara sira oynarsin yenersin ama seviyelerini , popularitelerini yakalaman olasi degil , dolayisiyla da o oranda para asla kazanamazsin .. united da bu ornekte , basarili olsun olmasin her sene ticari gelirleri madrid den bile yuksek ..

ayrica atlanan bir nokta var, dogru isleri yaptigin her sezon basarili olma garantin yok , bir baska deyisle performans ,seyirci ,yayin pastasindan dogru yatirim yaptin diye mutlak geri donusler yok

en guzel ornek 2014 sezonu , wes var muslera var , drogba var , burak selcuk , hepsi var , ama sampiyonluk yok ,fenerin ozel durumu olmasa CL de yok , devaminda o CL de 1 puan var galiba

simdi bu tip durumlarda gider degismiyor , tum kontratlari oduyorsun , ama dogru isleri yapmis da olsan basari o veya bu sebeple gelmezse acik veriyorsun

belki sacma transferler yapmaz , geregince adam alir , iyisini alir ve hakettigini verirsen BASARILI OLMAN durumunda bunu ucu ucuna cevirebilirsin , ama ya olamazsan ? cunku senle ayni amacta baska takimlar da var , bu yuzden 2 kere 2 4 eder mantigi ile yurumuyor bu is

Aslinda cok kolay, bakiyorsun takim kotu performans sergiliyor suanki gibi, indirirsin bilet fiyatlarini, 80tl'ye 5.000 gelecegine 40TL'ye 10.000 gelir, takima daha cok yarari dokunur, GS iyi oynadigi takdirde'de, bilet fiyatlarini yukseltirsin, iyi oynarsan zaten taraftar gelir.

Sahsen sabri'nin veremedigi ortalari ve Selcuk'un yan pasini izlemek icin 40tl vermem.

Paralarin parca parca geleceginden bahsediyor , bu anlasmayi imzalayip irademizi gosterdigimiz anki hakedisimiz 500 milyon olarak goruldugu icin bu para garanti gosterilip kirdirildi yaklasik 350 milyona

ikinci asamada , proje vucut bulup ,insaat taseronlari filan belirlenip ihale sureci bittiginde tekrar bir degerlenme olacagi icin yani proje yol alacagi ve topraktan satislar baslayacagi icin bir miktar daha o degerlenme nispetinden para aktarilir

ucuncusu ise binalar satilip bitirildigi zaman (hangi frekansta bilemem , 1 ev bile satildiginda o gun mu yansir yoksa toplu mu ,anlasmanin detaylarini bilmiyorum)

Fakat cok umutvar olmayin , bu 500 milyon alacagimiz toplam paranin icinde , yani maliyetlerden sonra artik bu 500 milyon da dusecek ,tekrar bu nispeti asan para kazanildiginda o asan kismin 80% i bize kalacak

yani toplam butun aksiyonlardan kazanilacak paranin icinde bu 500 milyon
1.500.000.000TL gelmezse bu isin sonunda toplam olarak, sen o zaman gor cumbusu. Bu arazileri elden cikariyorsak borc diye bir seyin kalmamasi lazim. Tek istegimiz bu.

riva ve floryadan gelecek paraları transferde kullanıp taraftarın gözünü boyayan bir yönetimde olabilirdi. bu sebeple projelerden gelen parayı banka borçlarını kapatmakta kullanan dursun özbek ve yönetimine teşekkür ediyorum.

eğer görev süreleri içersinde "bütçe aşımı yapan yönetim kurulu, bütçe aşım farkını cebinden öder" gibi bir tüzük maddesi ekleyebilirlerse Galatasaray tarihinin en önemli başkanlarından biri olur.

tabi dursun özbekin söz verdiği gibi bu projelerden 1.500.000.000 tl yi kasamıza sokması gerekiyor yoksa arkasından en çok konuşulan başkan olur.
O parayı rüyamızda bile göremeyiz biz.Alacağımız maksimum para 200 milyon dolar civarı birşey olur.Aldığımız peşin paraya bakar mısın.100 milyon dolar bile değil.O arazileri ederinin azcık altına birisine satsak daha çok para alırdık.Yapılacak projeyi beklicez şimdi.Yani en az 3-4 yıl daha kasamıza doğru düzgün para girmeyecek.Projedeki dairelerin satılıp satılmayacağı da belli değil.Adam sana garanti para olan 500 milyon TL yi verdi.O daireler elde kalırsa o zaman şapa otururuz

Ha şunu da demeden etmeyelim.Bu arazilerin kullanımına onay veren tüm genel kurul üyelerinin ABV.Elimizde avcumuzda ne varsa yok pahasına peşkeş çekilmesine destek verdikleri için

ulan yıllardır bizi mi yiyolar riva bütün borçları silecek üstüne de sağlam para kalacak diye
sanmıyorum.

sinan bey yediniz pasta böreği görüşleriniz değişti hemen

Bugün D.Özbek divan kurulunda '315 milyon TL Aktif ve Denizbank kredi hesaplarının kapanmasına gönderildi' demiş.

En son yayınlanan rapor 30 Kasım 2016 tarihli, 6 aylık raporlar. İlk 6 ayda 150 milyon TL zarar yapıldığının açıklandığı rapor.

Yan, başka bir deyişle D.Özbek zaten o bahsettiği 315 milyon TLnin yarısını 1 Haziran - 30 Kasım arası kaybetmişti.. Harcamıştı demiyorum

150 milyon TL zarar.Yani toplam harcanılan rakam çok daha fazla.O ana kadarki bütün gelirler düşüldüğünde kalan bütçe açığı için harcanılmış

Geçmişten gelen yük demiş yai ondan..Kasım'dan sonra bugüne kadar ne olduğunu bir sonraki raporda göreceğiz..O da ilginç olacak.

Bence o raporda bu bahsedilen 315 milyon TL 315 milyon TL olarak görünmeyecek ama bekleyip görelim.. Bir başka iddiası daha var başkanın Bu 315 milyon TL ile Denizbank ve Aktifbank kredileri kapatılmış. Yine 30 Kasıma dönelim.. Bu bankalara ne kadar borç var bakalım..

Denizbank'a 430 milyon TL, Aktifbank'a ise 110 milyon TL kredi borcu var.. Yani bu para sadece Denizbank kredilerine bile yetmez.

C4KdZduWEAESVTr.jpg

Olsa olsa kredilerin birkaçı kapatılmıştır.Vadesi gelmeden kredi kapatılacaksa neden ilk önce yüksek faizli krediler seçilmedi sormak lazım.

Sorulması gereken bir başka soru da; kulübe ait olan Riva ve Florya projesinden gelen parayla nasıl Sportif AŞ kredilerinin kapatıldığı.

Sportif AŞnin %66 hisse payı kulüpte olmasa bedelli sermaye artırımı gündeme gelebilirdi ama bu şartlarda zor.

eğer böyle bir operasyon (kredi kapatma) gerçekleştirildiyse muhtemelen kulüp şirkete borç verdi.. Krediler ceza ödenerek kapatıldı

Ama bir kaç hafta sonra nakit akışı sağlamak için (ilk 6 ay 150 milyon TL zararı hatırlatırım) yine kredi alınacak.Ne anladım ben bu işten??

Bugün esasında başka bir konu hakkında yazayım diyordum, divandaki açıklamayı okuyunca dayanamadım.. Esasında birbirleriyle alakalı konular

Ama bugünlük yeter.. 315 milyon TLnin bile GS'ı saran yangında pek bir işe yaramaması durumun vahimetini göstermeye yeter sanırım..

Geri
Üst Alt