Dursun Özbek: "TT Arena'nın irtifak hakkını aldık"

Vasfi Vural

ɯҽ Ⴆҽʅιҽʋҽ ιɳ ɠαʅαƚαʂαɾαყ
GalataSarayı Efendileri
7e41f163c7094ff7a34d13def276e1e2.jpeg

Dursun Özbek: ''TT Arena'nın irtifak hakkını aldık''

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, gazeteci yazar Osman Tanburacı'nın 7 ciltlik "Lisedeki Sarı, Tribündeki Kırmızı" kitabının tanıtımı nedeniyle Galatasaray Adası'ndaydı. 19:05'te GSTV'de canlı yayına bağlanan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türk Telekom Arena ile ilgili müjdeyi ise Serbay Şenkal’ın yaptığı röportajda verdi.

Özbek, şöyle konuştu:
"Bugün çok önemli bir gün. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Türk Telekom Arena'nın irtifak hakkını aldık. Bu vesile ile sayın spor bakanımıza, müsteşarımıza, gençlik ve spor genel müdürümüze, tesisler müdürümüze ve emeği geçenlere teşekkür gönderiyorum. Çünkü 6 yıldır birçok vesilelerle bu konu uzamıştı. Bakanlık’ta çalışanların büyük emeği var. Bu nedenle bu teşekkürü hak ediyorlar. Ayrıca camianın da beklentisi vardı. Bu beklentiye cevap vermiş olduk. Görevimizdi; geldiğimizden bu yana bu çalışmanın içindeydik. Bunun gibi birçok çalışmamız var. Özellikle Emlak Konut ile ilgili çalışmalarımız da çok iyi gidiyor. Umarım bundan sonraki periyot çok aydınlık olur..."

Galatasaray.org

İrtifak hakkı; Bir taşınmaz üzerinde kullanım veya mülkiyete özgü bazı hakların kullanılmasından kaçınmayı gerektiren ve diğer bir taşınmaz veya kişi yararına ayni hak olarak adlandırılıan hakların tümünü kapsar. Uygulama aşamasında 'kullanma hakları' olarak da adı geçebilir.

Üst kullanım hakkı sanırım, hayırlı olsun.

Rivayi ve Floryayi peskes cekersen herhalde alirsin artik bir zahmet

Yalan atacak hali yok heralde, hayırlı uğurlu olsun. 5-6 yıl sonra alabilmemiz ise skandal.

Doğrudur ne olduysa hisseler yüzde 20ye yakın değer kazandı bir ara.

Sonunda diyelim, hayirli olsun camiamiza.

Daha stadyumun otoparkından bile gelir elde etmeyi akıl edemeyen beyinlerin..
Üst kullanım hakkını alıp kullanma yetkisi bi boka yaramaz..

Üs hakkını aldığımıza göre artık bir zahmet boyatırsınız ..

PnMMDO.jpg

Galatasaray gibi bir potansiyelin para basması gerek çok net..
Her yıl 20-30 milyon €luk adamları zorlanmadan kadrosuna katacak potansiyeli varken,
1 milyon €luk sol bek
2 milyonluk sağ bekle bok dev olursun..
Geçecekler bunları herşey vizyondur..
Ulan hiçbirşey bilmiyorsan eski star oyuncularını yönetici olarak kullan mesela düşünsenize arkadaşlar
''Drogba bizim sportif direktörümüz'' adam gidecek bir oyuncuyla görüşmeye ulan adamın gelmeyeceği varsa bile gelir,ikna kabiliyetin karizmanı arttırırsın..
Ama bunlarda kafa yok ki..
Kewell gibi bir ustayı Hagi gibi bir ustayı Prekazi gibi bir ustayı bile kullanamadık,hiçbir transferde..
Kulübün yüzü yapacaksın böyle star adamları..
Vizyon herşeydir fakat beyinsiz adamlarla bu kadar,böyle değince de hakaret etmiş oluyorum oysa gerçekleri söylüyorum..
Kulüp yönetmek ya da cümlemi şöyle düzelteyim ''Galatasaray'ı yönetmek'' kolay iş değildir,çok zeki ve ufku geniş bir adam olman gerek..

Bu hak ne işe yarayacak?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu hak ne işe yarayacak?

Bildigim kadari ile artik kendimizce duzenlemeler yapabilecez. Ornegin dis cephe , cati falan vs.

Simdi kullanim hakkinida bahane edemezler bakalim birsey yapacaklar mi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bildigim kadari ile artik kendimizce duzenlemeler yapabilecez. Ornegin dis cephe , cati falan vs.

Simdi kullanim hakkinida bahane edemezler bakalim birsey yapacaklar mi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Teşekkür ederim

Neden irtifak hakkı dendiğini anlamadım. Üst kullanım hakkı neden dememiş? Bu işte bir iş var sanırım. İkisi de kullanma anlamına gelir ama aynı şeyler değil. Atıyorum binanızın üzerinde enerji nakil hattı geçiyor, o enerji nakil hattının geçtiği yer için tapuda irtifaklar hanesine şerh düşersin, hatta şu kadar metrekarede diye. Neden irtifak hakkı dedi Dursun acaba.

Bu kullanım hakkını badana boya için değilde örneğin bankaya ipotek gösterip 200-250 milyon eur kredi gibi bir gelir kapısı olarak kullanacaklar yani çok işimize yarar da ben buranın tapusunu aldığımız düşünmüyorum yani inanmıyorum yada dursunun ne aldığı değil de ne verdiği önemli burada..

Rivayi ve Floryayi peskes cekersen herhalde alirsin artik bir zahmet
peşkeş çektikleri falan yok neye göre bunu söylüyorsun ? bugüne kadar riva için ne kadar para teklif edilmiş ? 400-500 milyon dolar verdilerde satmayıp emlak konutlamı anlaşıyorlar. floryanın %20-25 i bizim buna rağmen tamamından para kazanacağız.

florya ve rivadan cebimizden tek kuruş para çıkmadan karının % 80 nini alacağız daha ne olsun ?

peşkeş çekme kanısına nasıl varabiliyorsun ?

bu projelerden gelen paranın % 90 nını borçları kapatmak için kullanacağını söylüyor, yani ünal aysalın yapmadığı şeyi. Galatasaray için hayati bir projedir bu böyle desteksiz sallamayı bırakalım.

Son düzenleme:
Bu kullanım hakkını badana boya için değilde örneğin bankaya ipotek gösterip 200-250 milyon eur kredi gibi bir gelir kapısı olarak kullanacaklar yani çok işimize yarar da ben buranın tapusunu aldığımız düşünmüyorum yani inanmıyorum yada dursunun ne aldığı değil de ne verdiği önemli burada..
tapusunu almadık zaten yıllardır söylenen üst kullanım hakkıdır bu. kiraladık yani bir nevi öyle düşünebiliriz.

bankaya ipotek falan ettiremezsin stadyumu ancak arsayı ettirebilirsin, arsada bizim olmadığına göre böyle bir şansımız yok.

Geri
Üst Alt