Gökhan Sarıca
Aslan Üye
- 15 Ağustos 2019
- 9.563
- 6.638
- 718
sermaye artırımı bekleniyor muhtemelen
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Trabzonspor zart diye çıktı. Biz sanki çin seddini inşa ediyoruzBB den çıkış milat olacak. Bekliyoruz.
HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kulübün borcu dediğimiz kulüplerin oyuncularının 3-4 yıllık sözleşmeleri içeren bir şey oluyor bazıları nakit çıkışı gerektirmeyen hizmetler oluyor. O yüzden kulüpleri asıl zorlayan ve nakit sıkışıklığı yaşatan şey BB borcu ve onun faizine ödediğin 1.2 milyar TL havaya ödenen para. Yoksa kulübün sözleşmeli oyunvusu olduğu sürece her türlü borcun olacak.Bankalar birligi borcu 2.1 milyar degilmiydi ?
Yaklasik 600 milyon dolar
Klubun toplam borcu ne kadar 9 milyar TL filan deniyor devede kulak bile degil niye bu kadar buyuk is olarak gosteriliyor anlamadim
Florya projesinin klubun tum borcunu odemesi lazim
bb borcu denilen şey, sürekli faiz yükü getiren kambur bir borç. kazandığın gelir direkt faize gidiyor.Bankalar birligi borcu 2.1 milyar degilmiydi ?
Klubun toplam borcu ne kadar 9 milyar TL filan deniyor devede kulak bile degil niye bu kadar buyuk is olarak gosteriliyor anlamadim
1 cl'ye kalıyorsun, 3-5 pts toplyorsun 30 m ero kasana para giriyor.Kulübün borcu dediğimiz kulüplerin oyuncularının 3-4 yıllık sözleşmeleri içeren bir şey oluyor bazıları nakit çıkışı gerektirmeyen hizmetler oluyor. O yüzden kulüpleri asıl zorlayan ve nakit sıkışıklığı yaşatan şey BB borcu ve onun faizine ödediğin 1.2 milyar TL havaya ödenen para. Yoksa kulübün sözleşmeli oyunvusu olduğu sürece her türlü borcun olacak.
ÇL'ye gidince kulüp o sene ekonomik olarak rahat oluyor değil mi? İşte bunun sebebi o faiz. Faizi ödemediğinde her sene CL'ye gitmiş etkisi yapıyorsun. Bir de kafana göre paranı kullanamadığın için bu nakit akışını yapamıyorsun. Bir de tüm projeler bittiğinde kasanda 300-350 milyon dolar olduğunu düşünürsek her sene -30 milyon faiz giderinden atıyorum +20 milyon yıllık ekstra gelire direk nakit akışına +50 milyon dolar pozitif etki çok ciddi bir artı bu. Yeter ki doğru dürüst yönetelim.1 cl'ye kalıyorsun, 3-5 pts toplyorsun 30 m ero kasana para giriyor.
sponsorluk + lig yayın+şamp'luk geliri (ki bu en küçük gelir kalemi), store geliri + kombine + stad bilet geliri vs vs eklendiğinde + 1 tane asseti paraya çevirdiğinde o seneki tüm akışı döndürüyor sana.
daha projeleri işin içine katmadım bile.
ama bb borcu öyle mi. bildiğin kambur. faizler düşükken mantıklı gibi görünüyordu fakat faizler arşa çıkınca resmen kulüpleri bitiriyor. bir an önce çıkılmalı.
9 milyar dediğinin içindeBankalar birligi borcu 2.1 milyar degilmiydi ?
Yanlışım varsa düzeltin, diğer kulüpler düşük oranlarla sabit faizle yapılandırırken biz değişken faizle yapılandırmışız borçları. Yani bjk ve fbnin borçları bu enflasyon ortamında kuşa döndü belkide bizimki ise dağlara çıktı. Bu şartları bize kabul ettirenler ve kabul edenler o zaman bunu imzalayanlara sormak lazım hiçmi hesap yapmadınız.Son 1.5 senede yüksek faiz sorunsalı vardı ve dün uzun zaman sonra 250 baz indirimi geldi ki artık enflasyonla beraber doğru orantılı şekilde indirecekler.
Bu zamana kadar ödediğimiz faiz yükünün haddi hesabı yok şimdi faiz indirimleri başladı ve biz çıkıyoruz harbiden müthiş bir kulübüz.
Bir işide vaktinde bitirip halledelim.
Onu bende öyle biliyordum ama konuşulduğunda aynı olduğundan bahsedilmişti diye hatırlıyorum o konuda net bilgim yok bir şey demiyeyim fakat böyle hatırlıyorum.Yanlışım varsa düzeltin, diğer kulüpler düşük oranlarla sabit faizle yapılandırırken biz değişken faizle yapılandırmışız borçları. Yani bjk ve fbnin borçları bu enflasyon ortamında kuşa döndü belkide bizimki ise dağlara çıktı. Bu şartları bize kabul ettirenler ve kabul edenler o zaman bunu imzalayanlara sormak lazım hiçmi hesap yapmadınız.