Dursun Özbek: "Yakında Bankalar Birliği'nden çıkıyoruz"

Allahın sevdiği kulusun, sezon başı Osimhen piyangosu vurdu. Yoksa çoktan tarih olmuştun

Tarihin en iyi takiminlarindan ve td lerinden birine denk gelen baskan. Hayatta daha buyuk sans yok bence. Bence o koltugu hak etmiyor. Bizi daha iyi savunan ve masada agirligi olan baskan gerekiyor.

BB den çıkış milat olacak. Bekliyoruz.

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bankalar birligi borcu 2.1 milyar degilmiydi ?
Yaklasik 600 milyon dolar

Klubun toplam borcu ne kadar 9 milyar TL filan deniyor devede kulak bile degil niye bu kadar buyuk is olarak gosteriliyor anlamadim

Florya projesinin klubun tum borcunu odemesi lazim

Klubun toplam borcu ne kadar 9 milyar TL filan deniyor devede kulak bile degil niye bu kadar buyuk is olarak gosteriliyor anlamadim

Kulübün borcu dediğimiz kulüplerin oyuncularının 3-4 yıllık sözleşmeleri içeren bir şey oluyor bazıları nakit çıkışı gerektirmeyen hizmetler oluyor. O yüzden kulüpleri asıl zorlayan ve nakit sıkışıklığı yaşatan şey BB borcu ve onun faizine ödediğin 1.2 milyar TL havaya ödenen para. Yoksa kulübün sözleşmeli oyunvusu olduğu sürece her türlü borcun olacak.

bb borcu denilen şey, sürekli faiz yükü getiren kambur bir borç. kazandığın gelir direkt faize gidiyor.

toplam borç denilen şeye ise bakma, onun içinde atıyorum batsuai'ye seneye vermeyi taahüt ettiğin 4 m euro da var, sara'ya 3 sene sonra ödemeyi taahüt ettiğin 2.75 m euro da, kulüp personeli maaş giderleri de...

rakam olarak önemli olan şey ise, borç-alacak farkı.

vadesi gelmiş borçlar faiz oluşturuyor ve büyük bir kambur malesef. bundan kurtulduğun an (düzgün yönetilirsen) büyük bir problem kalmaz.

Kulübün borcu dediğimiz kulüplerin oyuncularının 3-4 yıllık sözleşmeleri içeren bir şey oluyor bazıları nakit çıkışı gerektirmeyen hizmetler oluyor. O yüzden kulüpleri asıl zorlayan ve nakit sıkışıklığı yaşatan şey BB borcu ve onun faizine ödediğin 1.2 milyar TL havaya ödenen para. Yoksa kulübün sözleşmeli oyunvusu olduğu sürece her türlü borcun olacak.
1 cl'ye kalıyorsun, 3-5 pts toplyorsun 30 m ero kasana para giriyor.

sponsorluk + lig yayın+şamp'luk geliri (ki bu en küçük gelir kalemi), store geliri + kombine + stad bilet geliri vs vs eklendiğinde + 1 tane asseti paraya çevirdiğinde o seneki tüm akışı rahat rahat döndürüyor sana. yeter ki parayı doğru yere harca, doğru taahütlere gir. başarı da geliyor. hepsi birbirini tetikleyen şeyler.

daha projeleri işin içine katmadım bile. riva'dan bile hala para geliyor sanırım ki aslında başarısız bir şekilde değerlendirildi riva işi.

ama bb borcu öyle mi? bildiğin kambur. faizler düşükken mantıklı gibi görünüyordu fakat faizler arşa çıkınca resmen kulüpleri bitiriyor. bir an önce çıkılmalı.

1 cl'ye kalıyorsun, 3-5 pts toplyorsun 30 m ero kasana para giriyor.

sponsorluk + lig yayın+şamp'luk geliri (ki bu en küçük gelir kalemi), store geliri + kombine + stad bilet geliri vs vs eklendiğinde + 1 tane asseti paraya çevirdiğinde o seneki tüm akışı döndürüyor sana.

daha projeleri işin içine katmadım bile.

ama bb borcu öyle mi. bildiğin kambur. faizler düşükken mantıklı gibi görünüyordu fakat faizler arşa çıkınca resmen kulüpleri bitiriyor. bir an önce çıkılmalı.
ÇL'ye gidince kulüp o sene ekonomik olarak rahat oluyor değil mi? İşte bunun sebebi o faiz. Faizi ödemediğinde her sene CL'ye gitmiş etkisi yapıyorsun. Bir de kafana göre paranı kullanamadığın için bu nakit akışını yapamıyorsun. Bir de tüm projeler bittiğinde kasanda 300-350 milyon dolar olduğunu düşünürsek her sene -30 milyon faiz giderinden atıyorum +20 milyon yıllık ekstra gelire direk nakit akışına +50 milyon dolar pozitif etki çok ciddi bir artı bu. Yeter ki doğru dürüst yönetelim.

9 milyar dediğinin içinde

Futbolculara ödenecek olan ücretler
Futbolcu bonservislerinin taksitleri

****Ve muhasebesel olarak borç görünen kombine ve loca satışları var.
Henüz maçlar oynanmadan parayı aldığın için yükümlülük görünüyor

Müşteri sözleşmelerinden doğan yükümlülük olarak geçiyor

Sezonu burada tamamlayıp şampiyon geçelim kemerburgaz'a

Inlesin tüm ülke zaferinle Şanlı GALATASARAY

Biz Bankayız da Bankalar Biriğinden mi çıkıyoruz.Bankalar birliği ile yapılan yapılandırma anlaşmasından çıkmak doğru tabir.

Son 1.5 senede yüksek faiz sorunsalı vardı ve dün uzun zaman sonra 250 baz indirimi geldi ki artık enflasyonla beraber doğru orantılı şekilde indirecekler.

Bu zamana kadar ödediğimiz faiz yükünün haddi hesabı yok şimdi faiz indirimleri başladı ve biz çıkıyoruz harbiden müthiş bir kulübüz.

Bir işide vaktinde bitirip halledelim.

Ey efendiler ! Hazırlanın bankalar birliğinden çıkıyoruz ! ilk hedef avrupa kupasıdır !

Son 1.5 senede yüksek faiz sorunsalı vardı ve dün uzun zaman sonra 250 baz indirimi geldi ki artık enflasyonla beraber doğru orantılı şekilde indirecekler.

Bu zamana kadar ödediğimiz faiz yükünün haddi hesabı yok şimdi faiz indirimleri başladı ve biz çıkıyoruz harbiden müthiş bir kulübüz.

Bir işide vaktinde bitirip halledelim.
Yanlışım varsa düzeltin, diğer kulüpler düşük oranlarla sabit faizle yapılandırırken biz değişken faizle yapılandırmışız borçları. Yani bjk ve fbnin borçları bu enflasyon ortamında kuşa döndü belkide bizimki ise dağlara çıktı. Bu şartları bize kabul ettirenler ve kabul edenler o zaman bunu imzalayanlara sormak lazım hiçmi hesap yapmadınız.

Yanlışım varsa düzeltin, diğer kulüpler düşük oranlarla sabit faizle yapılandırırken biz değişken faizle yapılandırmışız borçları. Yani bjk ve fbnin borçları bu enflasyon ortamında kuşa döndü belkide bizimki ise dağlara çıktı. Bu şartları bize kabul ettirenler ve kabul edenler o zaman bunu imzalayanlara sormak lazım hiçmi hesap yapmadınız.
Onu bende öyle biliyordum ama konuşulduğunda aynı olduğundan bahsedilmişti diye hatırlıyorum o konuda net bilgim yok bir şey demiyeyim fakat böyle hatırlıyorum.

Geri
Üst Alt