🎗 Duygun Yarsuvat | Başkan (2014-2015)

636 idari personel...

Futbolculara verilen çılgın maaşlar...

Saçma sapan transferler...

Menajer ücretleri...

Ünal Başkan kulubü resmen peşkeş çekmiş bizi de çok güzel uyutmuş tebrik etmek lazım...

O uyuyan taraftar çoğunluğu da ''Aziz' e de ne giydirdi beea!'' diye sayıklamış oluyor bu durumda!...

O uyuyan taraftar çoğunluğu da ''Aziz' e de ne giydirdi beea!'' diye sayıklamış oluyor bu durumda!...

Ondan bahsedecektim , şike diye diye , Aziz ile uğraşarak zaman öldürdü...

İyi ki genel kurul Ünal Aysal'ın son projelerine onay vermemiş yoksa çarçur olur giderdi o gayrı menkuller...

Mantık yanlış..

Şöyle düşün senin kısa zamanda ödemen gereken büyük bir borç var.. Elinde de baba yadigarı bir saat antika değerli ama manevi değeri var.. Ama satmazsan 1 sene hapis yiyeceksin.. Para bulamazsan satmaz mısın? Sonuçta elinde para edecek pek eşya yok ve bir şekilde ödemelisin ha 1 sene hapis yatarım diyorsan.. Satmayalım Sneijder'i 1 sene olmayalım Avrupa'da..

Burada işten çıkarma yok elinde değerli birşeyler var ve senin paraya ihtiyacın var..

neresi yanlis anlamiyorum. kurumsal olarak düsünürsek, ki futbol maalesef ticaret haline gelmistir. Ne kadar basarili olursan o kadar para kazanirsin. basarili olabilmen icin iyi calisanlara ihtiyacin var. adamin belki maliyeti atiyorum yillik 3,5 milyon ise reklam gelirleri kazandirdigi 5 ise ben bu adami niye satayim. Benim durumum kötüyse gider calisanlarla konusur ücretlerinde indirime giderim olmassa ayrilirlar. Hem bu adami satsan sana ne kazandiracak kimse sneidere 50, 60 milyon euro vermez.

Sneijder'i göndermeyi aklının ucundan bile geçirme dede. Çok istiyorsan Selçuk, Burak, Dzemaili, Veysel, Prandelli'yi gönder ama Wesley'i yedirmeyiz!

neresi yanlis anlamiyorum. kurumsal olarak düsünürsek, ki futbol maalesef ticaret haline gelmistir. Ne kadar basarili olursan o kadar para kazanirsin. basarili olabilmen icin iyi calisanlara ihtiyacin var. adamin belki maliyeti atiyorum yillik 3,5 milyon ise reklam gelirleri kazandirdigi 5 ise ben bu adami niye satayim. Benim durumum kötüyse gider calisanlarla konusur ücretlerinde indirime giderim olmassa ayrilirlar. Hem bu adami satsan sana ne kazandiracak kimse sneidere 50, 60 milyon euro vermez.

Ama senin bir şekilde parayı tamamlaman lazım 40 M $ nasıl bulunacak sezon sonuna kadar? Kaynak vs nasıl yaratacak üstte yazdım kombine vs hiçbir gelir yok şuan gelecek.. Futbolcu satacaksın, kısıtlamalara gideceksin.. Uzun vadede dediğin mantıklı bu adamı satmazsın ama kısa vadede borç yükünden kurtulmak için 15-20 ne verirlerse satar borcun yarısını bu şekilde karşılarsın kabul edelim ki Muslera ve Sneijder borcun büyük kısmını kapatır.. Ha dediğim gibi adamlar satmadan çözerse hakikaten helal olsun derim ama satarsa da üzülürüm, kızarım ama niye satıldı demem çünkü el mahkum...

Bunu Tarık,Pandev,Dzemaili, Salih, Veysel, Ontivero, Hajrovic, Burdisso Umut Gündoğan, Olcan, Yasin,Oğuzhan Kayar gibi pahalı yerli veya menajer transferlerini yapmadan önce düşünülecekti.. Telles,Bruma,Koray'ı saymıyorum hani onlar yine geleceğe yönelik transferler diye.. Bu isimlerin alınmamış olsa bugün Sneijder'i satmaya gerek olmazdı.. Aldığımız isimlere de bakınca birçoğunun gereksiz olduğunu görmek mümkün..

Şu üstte saydığım isimleri almasaydık verdiğimiz Maaş, Menajer parası vs parasını saymıyorum bile sadece bonservis parası 40 M $ civarına denk geliyor(Telles Bruma,Koray'ın bonservislerini katmadım) O zaman açığımız falan olmazdı bugün oturup kara kara düşünmezdik.. Ha diyeceksin ki o aldıklarını sat bulabiliyorsan Yasin Öztekin'e 2,5 M € veren bir enayi satalım sorun değil ;)

Son düzenleme:
Hikayeyi bilmeyenimiz yok sanırım..bir kurumun inşaatına başlanır ve önce bir bekçi tutulur asgari ücretle.daha sonra inşaat bitince işçiler alınır bekçiden biraz daha yüksek maaşla.daha sonra bu işçilerin başına bir şef ve onu da kontrol etmesi için denetleme uzmanı alınır işe biraz daha yüksek maaşlarla.onlardan sonra da bölüm müdürleri,genel müdür vb. derken bir de bakılır ki toplam personel maaşı çok fazla ve kurumu iflasa götürecek.hemen yönetim kurulu toplanır ve acilen gereken tedbir kararı alınır ; BEKÇİ İŞTEN ÇIKARILIR..!
Bu hikayeyi yazmamda ki sebep sayın başkanımızın tasarruf tedbir amaçlı olarak gözünü ilk etapta tahminimce 1200-2500 maaş aralıgında maaş alan 70 civarında işçinin işine son verilecegini duyurmasıdır.çıkacak işçilerin ortalama maaşının 1800 tl oldugunu varsaysak aylık 126 bin,yıllıksa 1,5 milyon tl kar elde edecektir kulüp..
Şimdiii..siz sayın yöneticiler..yıllık 13,5 milyon tl yi pandev ile dzemailiye verirken..yıllık 5,5 milyon tl yi A2 yıldızı eboue ye verirken..yıllık 5,5 milyon tl yi aydın yılmaz ile engine verirken..yıllık gs de ne işi oldugunu bi türlü anlamadıgım ama prandellinin her maç kulübedeki has adamı furkana 1,8 milyon tl verirken..33-34 yaşındaki gökhan zana yıllık 3 milyon tl verirken..TASARRUFU GARİBAN İŞÇİLERDEN Mİ BAŞLATMAK AKLINIZA GELDİ SÖYLESENİZE SAYIN BAŞKAN VE TEBAASI..?
Bu saydıgım topcuları kulübe aldıran ve kulübü dünya zarara sokanlara hiçbişey olmazken aldıkları komik ücretlerle aile gecindiren ve cocuk okutan işçilerden tasarrufa başlanacakmış.gerçi aradan harf silecegim ama bana sırf bunun için ceza verecek moderatör arkadaşıma saygı duydugumu belirtiyor ve son sözümü sevgili yöneticilerimize söylüyorum ; SO.AYIM SİZİN YAPACAGINIZ TASARRUFA,GERİ ZEKALILAR..!

Ama senin bir şekilde parayı tamamlaman lazım 40 M $ nasıl bulunacak sezon sonuna kadar? Kaynak vs nasıl yaratacak üstte yazdım kombine vs hiçbir gelir yok şuan gelecek.. Futbolcu satacaksın, kısıtlamalara gideceksin.. Uzun vadede dediğin mantıklı bu adamı satmazsın ama kısa vadede borç yükünden kurtulmak için 15-20 ne verirlerse satar borcun yarısını bu şekilde karşılarsın kabul edelim ki Muslera ve Sneijder borcun büyük kısmını kapatır.. Ha dediğim gibi adamlar satmadan çözerse hakikaten helal olsun derim ama satarsa da üzülürüm, kızarım ama niye satıldı demem çünkü el mahkum...

Bunu Tarık,Pandev,Dzemaili, Salih, Veysel, Ontivero, Hajrovic, Burdisso Umut Gündoğan, Olcan, Yasin,Oğuzhan Kayar gibi pahalı yerli veya menajer transferlerini yapmadan önce düşünülecekti.. Telles,Bruma,Koray'ı saymıyorum hani onlar yine geleceğe yönelik transferler diye.. Bu isimlerin alınmamış olsa bugün Sneijder'i satmaya gerek olmazdı.. Aldığımız isimlere de bakınca birçoğunun gereksiz olduğunu görmek mümkün..

Şu üstte saydığım isimleri almasaydık verdiğimiz Maaş, Menajer parası vs parasını saymıyorum bile sadece bonservis parası 40 M $ civarına denk geliyor(Telles Bruma,Koray'ın bonservislerini katmadım) O zaman açığımız falan olmazdı bugün oturup kara kara düşünmezdik.. Ha diyeceksin ki o aldıklarını sat bulabiliyorsan Yasin Öztekin'e 2,5 M € veren bir enayi satalım sorun değil ;)

O kadar isim yazmışsın da Burak be Selçuk'a yapılan sözleşme yenilemesine hiç atıfta bulunmamışsın. Çok üzüldüm. Öncelikle iki oyuncu ile yapılan sözleşmeleri gözden geçirelim;

Profesyonel futbolcumuz Burak Yılmaz'ın sözleşmesinin 2014-2015, 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarına ait mali şartları aşağıdaki gibi değiştirilmiş ve sözleşmesi 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarını kapsayacak şekilde uzatılmıştır.

- 2014-2015 sezonu için 2.750.000 Euro sabit transfer ücreti ve 25.000 Euro maç başı ücret
- 2015-2016 sezonu için 2.800.000 Euro sabit transfer ücreti ve 25.000 Euro maç başı ücret
- 2016-2017 sezonu için 2.850.000 Euro sabit transfer ücreti ve 25.000 Euro maç başı ücret
- 2017-2018 sezonu için 2.900.000 Euro sabit transfer ücreti ve 25.000 Euro maç başı ücret
- 2018-2019 sezonu için 2.950.000 Euro sabit transfer ücreti ve 25.000 Euro maç başı ücret

Aynı sözleşmenin Selçuk için de yapılmış olduğunu varsayalım ve x2 diyelim...

2.750+2.850+2.900+2.950+(30 maç x 25 x 4 sezon) = 14.450.000€ x 2 =28.900.000 € x 2.82 €/TL = 81.498.000 TL yapar... Şimdi Sen Muslera ve Wesley'in satılarak bu iki hıyarın parasının ödenmesinin normal birşey olduğunu mu söylüyorsun? Sadece üzülmek ile yetinilmez... Bu işleri yapanlara gerekli cezaların verilmesi gerekiyor ne yazık ki... :(

Duygun Yarsuvat: Galatasaray için büyük mesai harcıyoruz ancak yükümüzün çok ağır olduğunun bilinmesini isteriz.
Duygun Yarsuvat: Genel Kurul kararı aldık çünkü Galatasaray'ı nasıl teslim aldığımızı sizlere göstermek istiyoruz.
Duygun Yarsuvat: Prandelli'yi göndermeyeceğiz bunu herkes böyle bilsin.

Duygun Yarsuvat: Galatasaray'da tasarruf tedbirlerini genişletiyoruz. Bunun için kulüpteki personel sayımızı azaltıyoruz.

Duygun Yarsuvat: Mecidiyeköy arazisini satmayacağız. İnşaatı tamamlayacağız.

Duygun Yarsuvat: Galatasaray bünyesinde 636 kişi çalışıyor. Her ay 4 milyon 900 bin Lira ücret ödüyoruz.

Son iki sene farkı;

oz1J7Q.jpg

Tasarruf yapmak daha doğrusu gereksiz maliyetten kurtulmak için öncelikle hiçbir işe yaramayan futbolcu maliyetlerinden kurtulmak, çok sayıda olan futbolcu sayısını yeteri sayıda futbolcu sayısına düşürerek geniş kadroyu daraltmak ve fiyat/performans dengesini yakalayabilmek için fazla ücretlerde indirime gitmek ve uzun süreli sözleşme yerine en fazla 2 senelik süreler için sözleşme önerisinde bulunmak hususları önceliğimiz olmalı.

Tabiki gereksiz ve hiçbir işe yaramayan sadece bankamatiğe uğrayıp parasını çekip bir hizmette bulunmayan çalışanıda ayıklamak lazım. Yalnız tasarruf için ana fikir ayda 1000 TL. alan çalışanı işten çıkarmakdan ziyade senede 2-3 milyon euro alan ve katkısı sıfır olan yada aldığı parayı haketmeyip sahada tel tel dökülen futbolcu/teknik adamları ayıklamak olmalı. Sonra işe yaramayan geri hizmetteki personele bakılmalı.

GT-I9300 Tapatalk

40 M $ diyorsunuz ama futbolcuları satsak da bulamayız o parayı, bulsak ne olur kalede eray ile her maç 8 yeriz

Tasarruf yapmak daha doğrusu gereksiz maliyetten kurtulmak için öncelikle hiçbir işe yaramayan futbolcu maliyetlerinden kurtulmak, çok sayıda olan futbolcu sayısını yeteri sayıda futbolcu sayısına düşürerek geniş kadroyu daraltmak ve fiyat/performans dengesini yakalayabilmek için fazla ücretlerde indirime gitmek ve uzun süreli sözleşme yerine en fazla 2 senelik süreler için sözleşme önerisinde bulunmak hususları önceliğimiz olmalı.

Tabiki gereksiz ve hiçbir işe yaramayan sadece bankamatiğe uğrayıp parasını çekip bir hizmette bulunmayan çalışanıda ayıklamak lazım. Yalnız tasarruf için ana fikir ayda 1000 TL. alan çalışanı işten çıkarmakdan ziyade senede 2-3 milyon euro alan ve katkısı sıfır olan yada aldığı parayı haketmeyip sahada tel tel dökülen futbolcu/teknik adamları ayıklamak olmalı. Sonra işe yaramayan geri hizmetteki personele bakılmalı.

GT-I9300 Tapatalk

Ya kim diyor 1000-2000 alanların çıkarıldığını ?

Mete İkiz genel kurulda açıkladı , bu çıkarılan ilk 75 kişi ile ayda 846.000 lira tasarruf etmiş oluyoruz,bu da kişi başı 11.000 eder...

Aylık 5 milyon lira olan personel giderini yapabilirlerse aylık 1 milyon liraya indirecekler...Bu da senede 45 milyon lira tasarruf demek...

Ayrıca sıra futbol takımına da gelecek zaten...

tasarruf edilecekse önce oyunculardan başlamalı. gönderilecek isimler gönderilmeli, kalanların sözleşmelerinde en az %30 indirime gidilmeli, burada burak ve selçuku ayırıyorum, onlarda en az %50 indirime gidilmeli. 41 futbolcunun 15 tanesinin gönderilmesi bile kulübü büyük yükden kurtaracaktır. aralarından bonservis kazandıran olursa ilave olur, eldekilerle de yeni kısa vadeli sözleşmelerde indirim yapılırsa o zaman kendimize geliriz. hiçbir futbolcu indirim yapmayacak bence ama zorlamalıyız şartları. ücretlerinde indirime gitmeyenler gerekirse kadro dışı bırakılsın. takımda olmazsa olmaz diyebileceğim hiç kimse olmadığı için fikirlerim bu yönde.

Mete İkiz genel kurulda açıkladı , bu çıkarılan ilk 75 kişi ile ayda 846.000 lira tasarruf etmiş oluyoruz,bu da kişi başı 11.000 eder...

Aylık 5 milyon lira olan personel giderini yapabilirlerse aylık 1 milyon liraya indirecekler...Bu da senede 45 milyon lira tasarruf demek...

geçenlerde futbol endüstrisi ile ilgili yazılarını paylaştığım kişi Mete İkiz ise o bu işi biliyor. bence iyi bir sürece gidiyoruz.

tasarruf edilecekse önce oyunculardan başlamalı. gönderilecek isimler gönderilmeli, kalanların sözleşmelerinde en az %30 indirime gidilmeli, burada burak ve selçuku ayırıyorum, onlarda en az %50 indirime gidilmeli. 41 futbolcunun 15 tanesinin gönderilmesi bile kulübü büyük yükden kurtaracaktır. aralarından bonservis kazandıran olursa ilave olur, eldekilerle de yeni kısa vadeli sözleşmelerde indirim yapılırsa o zaman kendimize geliriz. hiçbir futbolcu indirim yapmayacak bence ama zorlamalıyız şartları. ücretlerinde indirime gitmeyenler gerekirse kadro dışı bırakılsın. takımda olmazsa olmaz diyebileceğim hiç kimse olmadığı için fikirlerim bu yönde.

Tasarruf oyunculardan başlayamaz zira devre arasına kadar 2 ay süre var...

Sırf 75 kişinin gönderilmesi ile senede 10 milyon lira tasarruf yaptık zaten bu tasfiyenin devamı gelecek...

Ayrıca zaten haberi çıktı 41 kişilik kadroyu 24 kişiye indirilecekmiş...

Sırf 75 kişinin gönderilmesi ile senede 10 milyon lira tasarruf yaptık zaten bu tasfiyenin devamı gelecek...

Kimin ne kadar aldığını bilmiyorum. Zaten örnek olsun diye o meblayı yazdım.

Oyuncular hemen gönderilsin demedim zaten Metehan. Vakti zamanı gelince yapılmalı elbette. Asıl külfetin gereksiz oyunculara verilen para ve performansı düşük ama zam yapılan oyunculardan kaynaklandığını ve neşterin buralara vurulması gerektiğini anlattım.

GT-I9300 Tapatalk

Son düzenleme:

aynen renkdaş, tasarruftan kastım eldeki gereksizleri çıkarmak, yoksa kulübün tüm idari birimlerindeki gereksiz fazla personel çıkarılmalı. bakalım ilerleyen günlerde neler göreceğiz.

Devamı gelecek sanirim. Tüm branşlardaki fazla ücret alan sporcuların ücretilerinde de indirim yapılmalı.

Geri
Üst Alt