Denizli-FB maçı ile ilgili bilgiler ekleyeyim. Ben Denizli'de doğdum ve büyüdüm. Ortaokul-lise yıllarımda falan birkaç kez arkadaşlarla çok önemli bir maç olduğunda Denizli maçlarına gittim. Bunlardan hatırladığım ikisi liglerin son haftalarında küme yükselme ve küme düşmeme maçı idi. Tam yılları ve rakipleri hatırlamıyorum ama hani takımlar diğer maçın skoruna göre oynamasın diye maçların aynı anda başlatıldığı son 1-2 haftadaki maçlardı. Bu bahsettiğim maçlarının ikisinde de taraftara konfeti dağıtıldı. Maç başlayınca atılsın ve böylelikle oyunu geciktirince son dakikaları diğer maçın skoruna göre oynama avantajı elde edilsin diye. Öyle de oldu ve maç başladığı an konfeti yağdı sahaya. Bunların ikisi de FB maçı değildi ve daha eskiydi. Birinde tam olarak maçın olayı neydi ve nasıl sonuçlandı pek hatırlamıyorum (sadece konfeti kısmı net aklımda) ama diğerinde Denizlispor küme yükselmişti, Süper Lig'e çıkmıştı.
Yani Denizli'de böyle durumlarda konfetiyle maçı geciktirmek tribünlerin uyguladığı alışılagelmiş bir yöntemdi. FENERBAHÇE'YE ÖZEL YAPILMIŞ BİR OLAY DEĞİLDİ. TV'den izlerken de hiç şaşırmamıştım, hatta maçtan önce yine yaparlar mı diye bekliyordum. O maçtaki konfeti olayını FB şampiyonluğu kaybetsin diye yapılmış bir komplo gibi göstermeye çalışmaktan bıkmadılar. Hayır arkadaş Denizli taraftarının kendi takımına avantaj sağlamak için yaptığı bir şeyden ibaretti. ÜSTELİK BU OLAY DENİZLİSPOR'A GETİRDİĞİ AVANTAJI FB'YE DE GETİREBİLİRDİ. Galatasaray İstanbul'da berabere kalsaydı FB de bu sayede son 16dk'yı risk almadan beraberlik için oynayabilirdi. Nitekim Bursa'da skorun 2-2 olduğunu sandıkları yıl yaptılar. Son 1-2 dakika gol atmaya çalışmak yerine top dolaştırdılar. Ayrıca bu olay FB'ye şöyle bir avantaj da getirdi. Diğer maçlar bittiğinde Denizlispor'un YENİLSE BİLE kümede kalacağı garantilenmişti. Yani bu konfeti olayı sayesinde Denizlispor maçın ciddi bir kısmını çok da umursamadan ve ligde kalmış olmanın rahatlığıyla oynamış oldu. Belki de FB'nin beraberlik golünü atmasında bunun da etkisi vardır. Fenerbahçe cephesi bunun "oyunu soğuttuğu" sebebiyle kendilerine dezavantaj getirdiğini iddia etmektedir. Sözde Fenerbahçe'ye şampiyonluğu kaybettirmek isteyen o büyük gücün yapabildiği maksimum şeye bakın; oyunu soğutmak. Koskoca Alexli, Appiahlı, Tuncaylı, Anelkalı FB'yi son maçta şampiyonluktan edebilmek için buna mı bel bağlanmış yani? Üstelik asıl amaç oyunu soğutmak olsa maç boyu defalarca o konfeti şovu yapılabilir, oyun çok daha sık durdurulabilirdi. Halbuki sadece devre başlarında o eylem yapıldı. Konfeti olayı bir kere bittikten sonra öyle devamlı duran bir maç değildi. Maçın devreleri bir türlü başlayamamış gibi oldu sadece. O uzun süren konfeti olayları bittikten sonra oyunun durması o yıllardaki herhangi bir gerilimli Anadolu deplasmanından çok da sık değildir. ÇÜNKÜ TARAFTARIN AMACI OYUNU SOĞUTMAK DEĞİL MAÇI GECİKTİRMEKTİ.
Bu arada konuya katkısı olmayacak olsa da öylesine bir ek detay: Konfeti dediğim de aslında yazar kasa fişi rulolarıydı eğer o dönem yanlış anlamadıysam. Rulo halinde dağıtıyorlardı, doğru şekilde atarsan havada giderken açılıyordu. FB maçında orada olmadığım için aynı rulolardan mı attılar orasını bilmiyorum ama TV'den aynısına benziyordu.