E-devlet Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama

Nasıl büyüdüğün önemli tabii ki. Aslolan bu.

Benim kastım dedesinin dedesi vs. başka milletten olmasını söz edenler. Çok mu önemli? Kaç kuşaktır sen Türkiye'de yaşıyorsun. Türkiyelisin. Bu coğrafyanın kültürünü benimsemiş onun ahlaki değerlerini almışsın. Sen Anadolu'da yaşamış tam bir Anadolu insanı olmuşsun 4 kuşak öncen İngiliz soyundan olsa ne olur; Japon olsa ne olur?

Var olan Türkiye ahlakına göre maalesef doğrudur. Benim düşüncem çok ütopik. Çünkü bu ülkede hala bir ırk küfre aracı oluyor. Misal "Ermeni Dölü"...

Eğitim her şeydir, yeterince eğitim almayan ve empati konusunda yoksun insanlar her şeyi basit olarak görürler. Onun gibi düşünmeyen her insan gerizekalıdır, onun inandığına inanmayan başka bir şeydir, onun desteklediğini desteklemeyen dinsizdir vs vs.

İşin çocukluk boyutu şans ama tabii. Herkesi de her şeyden sorumlu tutmak doğru gelmiyor bana, bazen biz de önyargılı davranıyoruz. Bilmeyeni küçümsüyoruz, aşşağılıyoruz, anlatmayı denemiyoruz. Bazıları da kafalarındaki beyine rağmen ne desen, ne anlatsan da bir kulağından girip birinden çıkıyor. Neyse konu çok dallandı.

O kadar uzaga gitmene gerek yok yahu, bu forumda bile ayni fikirde olmadigin zaman nerede ise düsmanca yaklasanlar var.
Ve burasi bir futbol agarlikli spor forumu, bir takim agirlikli taraftar forumu yani isin dogasinda aslinda ayni payda var.
Bu örnegi vermem tuhaf kacabilir, bir tarafta irk, din gibi daha agar konular diger tarafta forum ama böylesi "siradan" bir yerde bile bunlar var.

Yukarıda söylediklerimi "paraphrase" yapıp söylemenden dolayı telif hakkı talep ediyorum.

O değilde annemin babasının babasının babasının adı mamidiraç çıktı o ne ismi anlamadım :)

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Büyük dedelerimde garip isimler var

Mustafa kel Mehmet
Mamidiraç
Mamoş Hüseyin
Mamo
Memik

Ne garip bir aile kökü :)

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:
Eğitim her şeydir, yeterince eğitim almayan ve empati konusunda yoksun insanlar her şeyi basit olarak görürler. Onun gibi düşünmeyen her insan gerizekalıdır, onun inandığına inanmayan başka bir şeydir, onun desteklediğini desteklemeyen dinsizdir vs vs.

İşin çocukluk boyutu şans ama tabii. Herkesi de her şeyden sorumlu tutmak doğru gelmiyor bana, bazen biz de önyargılı davranıyoruz. Bilmeyeni küçümsüyoruz, aşşağılıyoruz, anlatmayı denemiyoruz. Bazıları da kafalarındaki beyine rağmen ne desen, ne anlatsan da bir kulağından girip birinden çıkıyor. Neyse konu çok dallandı.

Yukarıda söylediklerimi "paraphrase" yapıp söylemenden dolayı telif hakkı talep ediyorum.
Dolar olarak mi, Euro olarak mi? :D

Baba tarafı 1855'e kadar Kayseri, anne tarafım da 1864'e kadar Artvin çıktı. Biz bozduk bu düzeni Ankara'da doğup.

Babaannemi de 1923 doğumlu sanıyorduk 1920 yazıyor, daha geçen ziyaretine gittik maşallah diyorum.

Benimki de şu şekilde çıkmıştı. Ben ve Babam Tekirdağ Uçmakdere olarak gözüküyoruz. Sonra Dedem'de aynı şekilde ama Dedemin dedesi ve onun dedesi Konya ve Ermenek çıkıyor. Son kayıt 1822 yılında ve ismi Yunus diye bir büyük dedem ve Assiye diye bir nenem var. Yunus'unda babasının ismi Abdullah gözüküyor. Ama kayıt yok onunla ilgili,ayrıca 1922 yılından önce ölüm yılı gözükmüyor bende !

bir aile 200 yıldır aynı köyde civi cakarmı yaw. 200 yıldır ığdır karakoyunludan cıkmamışız. ne varmışsa orada

Bana en yakın nüfus müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir diye bir mesaj geldi. Nedir ki bunu gerektiren?

arkadaşlar dökümanı ne kadar sürede maile yönlendiriyorlar sonuca ulaşan arkadaşlar yazabilirmi?

Bende gündüz başvurdum bekliyorum. Yunanistan dolaylarından birkaç iz beklerken Yozgat, Çorum filan gelebilir.

Değişiyor o, önceden başvuranlara hemen düşüyor genelde, ara ara linke tıkla açılmış olabilir o da bir ihtimal.

yok açık zaten başvuru sırasına göre dökümanınızı hazırlayıp mail adresinize en kısa sürede göndereceğiz diye bir açıklama çıktı başvuruyu tamamladıktan sonra

yok açık zaten başvuru sırasına göre dökümanınızı hazırlayıp mail adresinize en kısa sürede göndereceğiz diye bir açıklama çıktı başvuruyu tamamladıktan sonra
İşte bana göndermediler mesela ama 10 dk sonra tekrar girdiğimde o yazı yerine doküman çıktı.

Geri
Üst Alt