E. Timur: "Dursun Başkanımız ile Florya konusunda farklı düşünüyoruz ama yönetimde yer almamamın sebebi Florya değil"

floryadan max gelir hedeflenmeli elde başka bişey kalmadı zira
adayı fln satmadıkları müddetçe
Doğru ama risklerde iyi hesap edilmeliydi. Aslında bu işin en oluru Erden Timur, Fatih Demircan vb GS üyesi inşaatla uğraşan kişilerin bir ortaklaşa bu işe girip maliyetine veya minimum kar karşılığı bu işi yapması o zaman riskte az olur getiride max'a yakın olur mesela. Kendimiz yapsak 600 kazanılacağına bu şekil 500 kazanılsın o karda o şirketlerin emeği olsun gibi. Ama işte buna da Gs içi siyaset dedikodu üretip o adamları yıpratırdı ki daha ilk seçimde Erden Timur'a yapılmıştı bu.

Tostosun planında bir mantıksızlık ve tutarsızlık daha var

Diyelim ki Kuzu yahut başka bir haramzade inşaat şirketiyle anlaştık, Florya için bir peşinat alacağız

O paranın bloke hesaba gitmesi gerekiyor alınan onaya göre. Yani o parayla borç morç kapatıp BB'den çıkamıyorsun

Bravo. Dursunun yalanlari ortaya dökülüyor.

Abi yıllık 35 milyon Euro faiz veriyoruz. 3 senede 105 milyon Euro ediyor. Cikamadigimiz her sene daha da zarar ederiz. Ek olarak bu durum florya'nin finasmanini da etkiler. Mantıklı bir karar lazım.

Erden ve Dursun Bey dışında bence kimse eline cebine atmadı. Sadece Erden beyin vereceği para ile yürümez proje. Bir yerde tikandilar gibi.
yahu Florya, Gs nin geleceği; bb den çıkmak için kullanılacak bir şey değil.
bu sene deli gibi gelir elde etti takım. Satışlar, sponsorlar, store vs den.

Abi yıllık 35 milyon Euro faiz veriyoruz. 3 senede 105 milyon Euro ediyor. Cikamadigimiz her sene daha da zarar ederiz. Ek olarak bu durum florya'nin finasmanini da etkiler. Mantıklı bir karar lazım.

Erden ve Dursun Bey dışında bence kimse eline cebine atmadı. Sadece Erden beyin vereceği para ile yürümez proje. Bir yerde tikandilar gibi.

Diğer bir konu da detaylı yazmıştım. İkisi arasındaki farkı kabaca belirtmek isterim.

1-İnşaatı biz yapsak kabaca aşağıdaki fiyatlar ile,

100.000m2x8.000 dolar/m2=800 milyon dolar gelir. (Süheyla Batım'un dediği 13.000 dolar/m2 inanılmaz yüksek bir fiyat. Şenlikköy'deki sarı sayfalardaki benzer projeleri baz alarak bunu yazdım. Hatta bir miktar düşükte tuttum.

Maliyet yaklaşık 150 milyon dolar. (4,5 milyar TL gibi bir rakam. 1 yıl önce Erden Bey 2,5-3 civarı demişti. 1 yıllık maliyet artışını düşünerek yaklaşık bir rakam yazdım)

Bize kalan 650 milyon dolar.

2-Projeyi %50-50 kat ya da hasılat paylaşımlı bir firma ile devam ederek yapsak.

Bize kalan 800 milyon doların yarısı yani 400 milyon dolar olur.

Bu durumda kabaca ikisi arasındaki fark 250-300 milyon dolar civarında olur.

Yani 10 sene boyunca bb faiz parasına eş değer bir tutar. Kendimiz yapsak bile proje asla bu kadar uzun sürmez.

Eğer projeyi topraktan ortalama 200 m2 lik 60-70 daire satarak başlasak en kötü 6 ay-1 yıl içinde zaten hem proje finansmanının neredeyse yarısı cepte olur hem de bb anlaşmasından çıkacak para hazır olur. Bu arada bu daireler satılmaz demeyin. Emin olun çok rahat satılır.

Bu şartlarda bb den bugün çıkacağız diye projeyi kat karşılığı vermek finansal olarak mantıklı bir hamle değil. Ha borç gırtlaktadır. 1 sene daha bb faizi ödeyecek paramız yoktur. Ona bir şey diyemem.

900m dolar nere 300m dolar nere

Burda transferde 2-3 m dolar zarar edilince ortalığı dağıtıp 2-3 m dolar kar edilince bayram ilan eden adamlar 600m doları hiçe sayıp dursun seçilsin işte ne olacak ki falan yazıyor

İnanamıyorum

Dursun ilk döneminde yaşananlardan sonra seçilemeyeceğini biliyordu, seçilmek için bu adamı kullandı. Şampiyonluklarla yerini sağlamlaştırınca da devre dışı bıraktı.

Umarım Batum seçilir.

Dursun özbek’in yaptigi kesinlikle yanlis

Genel kurul dan aldigi onay da ortada yani kat karsiligi icin izin almadi

Erden timur ise yanlis zaman da konustu,yarin mac sonu veya fener maci sonrasi konusmasi daha dogru olacakti

Dursun özbek’in yaptigi kesinlikle yanlis

Genel kurul dan aldigi onay da ortada yani kat karsiligi icin izin almadi

Erden timur ise yanlis zaman da konustu,yarin mac sonu veya fener maci sonrasi konusmasi daha dogru olacakti
Ben de bu noktadayım. Erken konuştuğu için de kritik konuları yuvarlak laflarla geçiştirdi mecburen.

Uygun olan, lig yarışı hayırlısıyla bittikten sonra daha net ifadelerle durumu izah etmesiydi. Gerekirse birileriyle iplerin tümüyle kopmasını da göze almalıydı.

Olayların iç yüzünü bilemediğimiz için çok da kesin yargılar belirtmek doğru olmaz gerçi. Belki Erden Bey şu an için en doğrusunu yapıyordur. Çok çetrefilli bir vaziyet oluştu. GS için en hayırlısı olur inşaallah...

florya projesinin hiçbir aşamasında olmayacağım demesi de genel kurul üyelerine bir mesaj bence. nef’in sahibi olması sebebiyle kendisine rant sağlayacağını düşünenler var sanırım. bu projede yokum diyerek seçim sonrası sportif a.ş.’de çalışırken laf söz olmamasını sağlamak istiyor

Dursun hikaye anlatmasın yav.
Bu sene deli gibi para kazandık, üzerine boey gibi bir satış gerçekleştirdik ki muazzam iş.

Daha dün tartıştık kombine gelirlerinde ortalama 25 bin üzerinden alırsak 35 milyon euro para yapıyor.
Store en az bu kadar kazanç sağladı kar %35 diyelim olsun 12 milyon dolar.
Ek gelirler oranın buranın sponsorluğu 30 milyon euro civarı da orası vardır senelik.
221 loca ve 4500 vip varmış vip fiyatları da 20 gün önce açıklandı ortalaması 180 bin liraya vip satılıyor.
sadece vip'de 23 milyon euro gelir var.
Kaç loca geliri olacak bilmiyorum ama ek loca yapılmadı mı abi tam 23 tane ek loca yapıldı bu sene ortalama tanesinde 50 bin dolar bedeli var. Sadece yenilerinin bedeli 32 milyon euro.

Abi yan yana topla.

35+ 12+ 30 + 23 + 32 +ş.ligi geliri + şampiyonluk lig gelirleri +30 milyon euro boey +7 milyon euro zaniolo. Şurada ş.ligi + lig hariç 169 milyon euro para var.
TL olarak karşılığı 6 milyar lira.
Daha sermaye artışı olacak.

Dursun paralar nerede.

Dursun ak müteahhitlere florya'yı peşkeş çekmiş anlaşılan! Süheyl Batum sanırım haklı. %50 daha az kâr edeceğiz gibi bu projeden.

Dursun hikaye anlatmasın yav.
Bu sene deli gibi para kazandık, üzerine boey gibi bir satış gerçekleştirdik ki muazzam iş.

Daha dün tartıştık kombine gelirlerinde ortalama 25 bin üzerinden alırsak 35 milyon euro para yapıyor.
Store en az bu kadar kazanç sağladı kar %35 diyelim olsun 12 milyon dolar.
Ek gelirler oranın buranın sponsorluğu 30 milyon euro civarı da orası vardır senelik.
221 loca ve 4500 vip varmış vip fiyatları da 20 gün önce açıklandı ortalaması 180 bin liraya vip satılıyor.
sadece vip'de 23 milyon euro gelir var.
Kaç loca geliri olacak bilmiyorum ama ek loca yapılmadı mı abi tam 23 tane ek loca yapıldı bu sene ortalama tanesinde 50 bin dolar bedeli var. Sadece yenilerinin bedeli 32 milyon euro.

Abi yan yana topla.

35+ 12+ 30 + 23 + 32 +ş.ligi geliri + şampiyonluk lig gelirleri +30 milyon euro boey +7 milyon euro zaniolo. Şurada ş.ligi + lig hariç 169 milyon euro para var.
TL olarak karşılığı 6 milyar lira.
Daha sermaye artışı olacak.

Dursun paralar nerede.
25 milyon euro faiz, Futbol takımı 55-60 milyon euro, 8-10 milyon Kemerburgaz, tüm amatör branşlar 20-25 milyon, çalışan maaşları- geçmiş yıllardan gelen bonservisli alınan oyuncuların taksiti- vergi bunlarda vardır 25 milyon civarı vardır. Yani paralar nerede denecek bir durum tek bir nokta dışında yok o nokta da 2 yıllık loca satışları o da peşin mi taksitli net bilmiyoruz ama bu sorulmalı diğerlerinin gittiği yerler az çok belli çünkü.

@Ali Bektaş

Dursunun bir yalanını/algısını daha farkettim.

Dursun ve yalakaları surekli 3 yilda 100m dolar faiz ödeyeceğiz algısı yapıyorlar. Peki biz dolar bazında ve sabit faizle mi borçlandık da 3 yıl boyunca 35 m dolar ödeyeceğiz. Buna cocuklar güler. Hadi bu sene 35 ödeyeceksin diyelim kabul. Peki zaman ilerledikçe dolar ve faiz sabit mi kalacak? Atıyorum 3 sene sonra kaba tahminle dolar 100 tl faizler %25 olsa ödeyeceğin faiz 5-6 milyon dolar gibi komik rakamlara gelir. O da ana para sabit kaldığı taktirde, ana para düşerse rakam iyice komiklesir. Peki dursun ve yalamalari bunun farkında olamayacak kadar hesap bilmez insanlar mi? Burada amac algiyla zircahil kesimi kandirip peskese zemin hazirlamak, Galatasarayin kasasına 800 milyon girecekken 400 milyon dolar sokmak. Bu seneyi atlatirsan zaten rahatsin bu telaş niye? Yazıktır, gunahtir, yapmayin.

Ulan bu sene ödeyeceğin faiz boeyden geldi zaten. Boeyin parasi nereye gitti kardesim cikin aciklayin!! Daha davinsonu, zanyolayi, ins duamız o yönde ki keremi satacaksın. Localari satiyoruz rekorlar kiriyoruz diyorsun nerede bu paralar dursun?

Sonuç olarak matematik ortadayken dursunu desteklemek Galatasaray hainliğidir. Kim ki elinden bir sey geliyorken bu zulme karşı bir sey yapmıyorsa o da bu suça ortaktır. Yaziklar olsun.

@Ali Bektaş

Dursunun bir yalanını/algısını daha farkettim.

Dursun ve yalakaları surekli 3 yilda 100m dolar faiz ödeyeceğiz algısı yapıyorlar. Peki biz dolar bazında ve sabit faizle mi borçlandık da 3 yıl boyunca 35 m dolar ödeyeceğiz. Buna cocuklar güler. Hadi bu sene 35 ödeyeceksin diyelim kabul. Peki zaman ilerledikçe dolar ve faiz sabit mi kalacak? Atıyorum 3 sene sonra kaba tahminle dolar 100 tl faizler %25 olsa ödeyeceğin faiz 5-6 milyon dolar gibi komik rakamlara gelir. O da ana para sabit kaldığı taktirde, ana para düşerse rakam iyice komiklesir. Peki dursun ve yalamalari bunun farkında olamayacak kadar hesap bilmez insanlar mi? Burada amac algiyla zircahil kesimi kandirip peskese zemin hazirlamak, Galatasarayin kasasına 800 milyon girecekken 400 milyon dolar sokmak. Bu seneyi atlatirsan zaten rahatsin bu telaş niye? Yazıktır, gunahtir, yapmayin.

Ulan bu sene ödeyeceğin faiz boeyden geldi zaten. Boeyin parasi nereye gitti kardesim cikin aciklayin!! Daha davinsonu, zanyolayi, ins duamız o yönde ki keremi satacaksın. Localari satiyoruz rekorlar kiriyoruz diyorsun nerede bu paralar dursun?

Sonuç olarak matematik ortadayken dursunu desteklemek Galatasaray hainliğidir. Kim ki elinden bir sey geliyorken bu zulme karşı bir sey yapmıyorsa o da bu suça ortaktır. Yaziklar olsun.
Boeyin parasının tamamı peşin olarak kulube geldıgıne emınmıyız

yarısı BB'yenın normal borcuna bize gelen parada o borcun faizine gitmıs erimisse nolacak

bu kadar finansal rahatlamaya ragmen BB'den direk cıkılmamasını bende anlamlandıramadım ama boeyin ödeme planını bilmeden onu katmayalım

Sn @Keramettin TANRIVERDİ bu konularda bizi aydınlatacaktır ama kendısı gsyi bıraktı

Bu arada biz yapalım kafasını net olarak yanlış bulmasam da bu genel kurul olduğu sürece bu inşaatı biz kendi başımıza nasıl yapacağız, çıkarıp ceplerinden para mı verecek genel kurul.
Kendimiz yapacağız demek bu konuda iş yapan birilerin yönetimde olup bu işin yapılmasını sağlaması. Bir tek finansman kalacak geriye onu da nasıl yapacağız bilmiyorum topraktan satışla belki olabilir biraz da kulüp geliri çözülebilir.

Gel gelelim kulüp üyesi olan ve şimdiki yönetimde sportif aş. görevlisi imza projeler yapıp yok satan adamı kulüpten uzaklaştırmak için elinden geleni yapıyorlar.
Olm gerekiyorsa bu adam kar edecek tabi o yönetim ağını sen bokumsal tecrübenle nereye oluşturacaksın. Gerekiyorsa %10 kar edecek adam ki buna da hakkı olsun.
Erden gelecek floryayı yiyecek zihniyeti çürümüş kafanın ürünü.
Yapacağız derken sıçar batırırız. Bu konuda dursuna hak veriyorum inşaat ile başkaları uğraşmalı bu konuda know-how sahibi değiliz. Ha ortada 900 milyon dolar bir gelir varsa da 300 ile yetinmeyelim %50-50 bu konuda kabul edilir bir aşama olur. Adam gibi bir ihale açarsın uluslararası inşaat firmalarının da gireceği seviyede kızıştırırsın, Arap falan gelir yüksek karlılık verir belki bilemezsin.

Geçen de dediğim gibi floryayı 10 sene daha elde tutmak lazım. Sportif gelirlerle işi yürütebilir durumdayız. Öldük bittik durumu yok ortada.

Geri
Üst Alt