E. Timur: "Dursun Başkanımız ile Florya konusunda farklı düşünüyoruz ama yönetimde yer almamamın sebebi Florya değil"

Bu arada biz yapalım kafasını net olarak yanlış bulmasam da bu genel kurul olduğu sürece bu inşaatı biz kendi başımıza nasıl yapacağız, çıkarıp ceplerinden para mı verecek genel kurul.
Kendimiz yapacağız demek bu konuda iş yapan birilerin yönetimde olup bu işin yapılmasını sağlaması. Bir tek finansman kalacak geriye onu da nasıl yapacağız bilmiyorum topraktan satışla belki olabilir biraz da kulüp geliri çözülebilir.

Gel gelelim kulüp üyesi olan ve şimdiki yönetimde sportif aş. görevlisi imza projeler yapıp yok satan adamı kulüpten uzaklaştırmak için elinden geleni yapıyorlar.
Olm gerekiyorsa bu adam kar edecek tabi o yönetim ağını sen bokumsal tecrübenle nereye oluşturacaksın. Gerekiyorsa %10 kar edecek adam ki buna da hakkı olsun.
Erden gelecek floryayı yiyecek zihniyeti çürümüş kafanın ürünü.
Yapacağız derken sıçar batırırız. Bu konuda dursuna hak veriyorum inşaat ile başkaları uğraşmalı bu konuda know-how sahibi değiliz. Ha ortada 900 milyon dolar bir gelir varsa da 300 ile yetinmeyelim %50-50 bu konuda kabul edilir bir aşama olur. Adam gibi bir ihale açarsın uluslararası inşaat firmalarının da gireceği seviyede kızıştırırsın, Arap falan gelir yüksek karlılık verir belki bilemezsin.
Erden haric bunlar cebinden 5 kurus vermez biz o araziyi fln yapamayız

Boeyin parasının tamamı peşin olarak kulube geldıgıne emınmıyız

yarısı BB'yenın normal borcuna bize gelen parada o borcun faizine gitmıs erimisse nolacak

bu kadar finansal rahatlamaya ragmen BB'den direk cıkılmamasını bende anlamlandıramadım ama boeyin ödeme planını bilmeden onu katmayalım

Sn @Keramettin TANRIVERDİ bu konularda bizi aydınlatacaktır ama kendısı gsyi bıraktı
Iste cikip algi boyle yapmazsak 3 yılda 100 miylon dolar ödeyeceğiz batacağız diye algı yapmayacaklar yalan konuşmayacaklar. Paralar geliyor bir zahmet borçları ödesinler.

Iste cikip algi boyle yapmazsak 3 yılda 100 miylon dolar ödeyeceğiz batacağız diye algı yapmayacaklar yalan konuşmayacaklar. Paralar geliyor bir zahmet borçları ödesinler.
suan inanılmaz para akıyor

bu para akmasının sebebide erden timurun sponsor bulması

icardili başarılı futbol iklimi

tüm bu hava bozulacak diye korkuyorum

Erden benim anladığım kalmayı istiyor fakat hem başkan hem gs ic siyaseti dediği hırsız liselilerden rahatsız olduğu için kalamıyor işin özeti bu

@Ali Bektaş

Dursunun bir yalanını/algısını daha farkettim.

Dursun ve yalakaları surekli 3 yilda 100m dolar faiz ödeyeceğiz algısı yapıyorlar. Peki biz dolar bazında ve sabit faizle mi borçlandık da 3 yıl boyunca 35 m dolar ödeyeceğiz. Buna cocuklar güler. Hadi bu sene 35 ödeyeceksin diyelim kabul. Peki zaman ilerledikçe dolar ve faiz sabit mi kalacak? Atıyorum 3 sene sonra kaba tahminle dolar 100 tl faizler %25 olsa ödeyeceğin faiz 5-6 milyon dolar gibi komik rakamlara gelir. O da ana para sabit kaldığı taktirde, ana para düşerse rakam iyice komiklesir. Peki dursun ve yalamalari bunun farkında olamayacak kadar hesap bilmez insanlar mi? Burada amac algiyla zircahil kesimi kandirip peskese zemin hazirlamak, Galatasarayin kasasına 800 milyon girecekken 400 milyon dolar sokmak. Bu seneyi atlatirsan zaten rahatsin bu telaş niye? Yazıktır, gunahtir, yapmayin.

Ulan bu sene ödeyeceğin faiz boeyden geldi zaten. Boeyin parasi nereye gitti kardesim cikin aciklayin!! Daha davinsonu, zanyolayi, ins duamız o yönde ki keremi satacaksın. Localari satiyoruz rekorlar kiriyoruz diyorsun nerede bu paralar dursun?

Sonuç olarak matematik ortadayken dursunu desteklemek Galatasaray hainliğidir. Kim ki elinden bir sey geliyorken bu zulme karşı bir sey yapmıyorsa o da bu suça ortaktır. Yaziklar olsun.
Tostos kendini çok kurnaz sanıyor

Fakat g.kurul ondan daha kurnazdır diye ümit ediyorum

Tapuları imar izinlerini aldırdılar şimdi sırada dehlemek var

3 yılda 100 milyon dolar faiz ödeyeceğiz yalan değil ki. BB'yi kapatmazsan ödeyeceksin bu faizi mevcut faiz oranları ile yıllık 1 milyardan fazla faiz ödememiz var.

Yeni okuyorum aciklamalari. Dursun Özbek anlaşılan değişik islerin peşinde. Ne olursa olsun Erden bey simdi bunlari aciklamamaliydi. Moralim alt üst oldu ya. Hayırlısıyla su sampiyonlugu alalim bizi yine karmaşık günler bekliyor. 2 yil sampiyon olduk ya hemen bi karmaşa lazim kulübe. Yok abi sasmiyor ya

3 yılda 100 milyon dolar faiz ödeyeceğiz yalan değil ki. BB'yi kapatmazsan ödeyeceksin bu faizi mevcut faiz oranları ile yıllık 1 milyardan fazla faiz ödememiz var.
Dolar ve faiz 3 sene boyunca sabit mi kalacak. Faiz sabit kalsa dolar seneye 50 tl olsa faiz 20 milyon dolara düşer, 3 sene sonra dolar 100 tl olsa 10 milyon dolara düşer. Faizleri de 25ten itibaren düşürmeye başlayacaklar. Ee nasil 100 milyon dolar oluyor.

25 milyon euro faiz, Futbol takımı 55-60 milyon euro, 8-10 milyon Kemerburgaz, tüm amatör branşlar 20-25 milyon, çalışan maaşları- geçmiş yıllardan gelen bonservisli alınan oyuncuların taksiti- vergi bunlarda vardır 25 milyon civarı vardır. Yani paralar nerede denecek bir durum tek bir nokta dışında yok o nokta da 2 yıllık loca satışları o da peşin mi taksitli net bilmiyoruz ama bu sorulmalı diğerlerinin gittiği yerler az çok belli çünkü.
E tamam toplayalım.

25 Faiz + 60 milyon futbol takımı +10 kemer Burgaz +25 amatör branşlar ki 25 harcayıp başarı elde edemiyorsak amatör bıranşlara 25 harcayan yönetimi silkelemek lazım. Basketbol bile 3 milyon falan diye biliyorum ben. + sponsorluk geliri var.
Millet danimarkada 15 milyon euroluk takımlarla senede 10 milyonluk oyuncu basıyor.

25 bonservis giderler okey.

145 milyon euro yapıyor kaba taslak burası. 150 olsun.

35 milyon euro ş.liginden kazandık + ligden de 300 milyon TL civarı bir gelir elde etmişizdir.
45 milyon euro + burada var.
+20 de diğerinden kalsın

Kulüpte para yokmuş gibi davranılmasına karşıyım ben. Hadi diyelim Localar da taksitli ki hepsi taksitli olacağını zannetmiyorum. 32 çıkalım.

5 milyona bakambu sattık ki bu gelir satın alan kulüpten gelmese bile birileri sponsor oldu.
3 milyona midsjö satıldı bu da aynı yöntem olabilir.
5 milyon Mm.

En kötü 30-40m para olmalı elimizde. 2 milyar bb borcumuz kaldı desek 75 milyon euro yapar. Bir sermaye artırımıyla bb borcundan çıkabilecek durumda olmamız lazım.

Dolar ve faiz 3 sene boyunca sabit mi kalacak. Faiz sabit kalsa dolar seneye 50 tl olsa faiz 20 milyon dolara düşer, 3 sene sonra dolar 100 tl olsa 10 milyon dolara düşer. Faizleri de 25ten itibaren düşürmeye başlayacaklar. Ee nasil 100 milyon dolar oluyor.
Şu anki para ile o para oluyor. Zaten Özbek falan TL ile söyledi rakamı. Yoksa dediğin gibi faize ve doların durumuna göre değişir mesela faiz benzer kalsa ama olmaz ama dolar 20 Tl olsa bu sefer senelik 50 milyon dolardan fazla olur gibi.

Şu anki para ile o para oluyor. Zaten Özbek falan TL ile söyledi rakamı. Yoksa dediğin gibi faize ve doların durumuna göre değişir mesela faiz benzer kalsa ama olmaz ama dolar 20 Tl olsa bu sefer senelik 50 milyon dolardan fazla olur gibi.
Medyadaki adamlarına 3 yilda 100 milyon dolar ödenecek, suheyl bizi batiriyor diye haber yaptirmayacaklar o zaman. Burası iskandinav ülkesi degil. Dolar uçuyor, faiz de bir kişinin iki dudağına bakıyor.

E tamam toplayalım.

25 Faiz + 60 milyon futbol takımı +10 kemer Burgaz +25 amatör branşlar ki 25 harcayıp başarı elde edemiyorsak amatör bıranşlara 25 harcayan yönetimi silkelemek lazım. Basketbol bile 3 milyon falan diye biliyorum ben. + sponsorluk geliri var.
Millet danimarkada 15 milyon euroluk takımlarla senede 10 milyonluk oyuncu basıyor.

25 bonservis giderler okey.

145 milyon euro yapıyor kaba taslak burası. 150 olsun.

35 milyon euro ş.liginden kazandık + ligden de 300 milyon TL civarı bir gelir elde etmişizdir.
45 milyon euro + burada var.
+20 de diğerinden kalsın

Kulüpte para yokmuş gibi davranılmasına karşıyım ben. Hadi diyelim Localar da taksitli ki hepsi taksitli olacağını zannetmiyorum. 32 çıkalım.

5 milyona bakambu sattık ki bu gelir satın alan kulüpten gelmese bile birileri sponsor oldu.
3 milyona midsjö satıldı bu da aynı yöntem olabilir.
5 milyon Mm.

En kötü 30-40m para olmalı elimizde. 2 milyar bb borcumuz kaldı desek 75 milyon euro yapar. Bir sermaye artırımıyla bb borcundan çıkabilecek durumda olmamız lazım.
Kulüpte para yokluk gibi bir durum zaten olamaz 500 milyon TL kar açıkladık sonuçta. Banka da kasada paramız olduğu şuradan bile belli amatör dahil tüm sporcuların ve çalışanların maaşı günü gününe ödendiğine göre para sorunu yoktur. Yoksa para sorunu varsa orada gecikmeler falan yaşanırdı. O 2 yıllık satılan localar kısmı açıklamaya muhtaç bir kısım yoksa dediğin gibi sermaye artışı ile çıkma durumumuz olmalı ha o sermaye artışı ne zaman olacak onun tarihi belli değil sanırım. Sermaye artışı yaparken kulüpte parayı peşin koymalı mesela o localardan gelen para orada mı kullanacak? Erden Timur'un bu açıklaması olmadan önce benim düşünce localar satıldı onla sermaye artışı yapılacak bu para ile Florya'nın yapımı için gerekli sermaye çıkmış olacak ve inşaat için anlaşılan firmaya para verilecek böylelikle Florya sermayesi ile kafamız rahat olmuş olacak nakit akışında sonra proje inşaatı başlayınca satışlarda başlayacak ve ilk parti satışlar ile birlikte BB'den çıkacağız benim beklentim ve düşüncem bu yöndeydi.

Kisacasi Dursun Ozbek, Riva'yi nasil peskes cektiyse, Florya'yi da peskes cekmeye kararli. Yapilani yumusatmaya kelimeyi evirmeye cevirmeye gerek yok. Florya'da elden yok pahasina giderse, artik satacak bir seyimiz kalmayacak ve kendimizi 300-400 milyon dolar borcla beraber kuslarla ayni seviyede buluruz. Dursun Ozbek'in karsisina odun ciksa secerdim ben olsam.

25 milyon euro faiz, Futbol takımı 55-60 milyon euro, 8-10 milyon Kemerburgaz, tüm amatör branşlar 20-25 milyon, çalışan maaşları- geçmiş yıllardan gelen bonservisli alınan oyuncuların taksiti- vergi bunlarda vardır 25 milyon civarı vardır. Yani paralar nerede denecek bir durum tek bir nokta dışında yok o nokta da 2 yıllık loca satışları o da peşin mi taksitli net bilmiyoruz ama bu sorulmalı diğerlerinin gittiği yerler az çok belli çünkü.
Dediğin miktar taş çatlasın 150m euro yapıyo (aslında o da yapmıyo mesela takım bütçesi sponsorların ödediği ücret dışında 40m ama yine de elimizi korkak alıştırmayalım 60m dan hesaplayalım)

Bu 150m euroluk gider ise şu gelirlere tekabül ediyo

-30 küsür şlden gelen para
-30 boey
-sponsorluk gelirleri
-60m store geliri

Buraya kadar eşit diyelim ama geriye loca satışları,kombine satışları,vip satışları,maç günü bilet satışları,maç günü gelirleri,diğer ıvır zıvır gelirler vs derken minimum 60-70 m civarı para var burada

İşte bu para tam da bbden çıkmaya yetecek para ama yok olmuş nasıl olduysa

Geri
Üst Alt