Ege'de Deprem!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Valla eğer bu 7 şiddetinde depremde sadece 20 bina yıkıldıysa deprem de Türk'e zarar vermez bu tescillenmiş oldu. Yani belediye başkanı sonuçta bunlar da yıkılan bina saklanamaz 20 diyorlarsa doğrudur. Vallahi çok az allah korudu demek ki binalar da o çürük zemine rağmen sağlam. Ben başka bir sonuç çıkaramadım. 7 şiddetinde izmirde deprem olacak 20 bina yıkılacak sadece? O zaman vefat sayısı da düşük kalır inşallah ki kalır zira gündüz vakti 20 binadan tahliye olamayan kaç kişi olacak ki?

Şaşırtıcı ama sevindirici.

Bu biraz izmirin çoğunun merkezde olması ile alakalı bence.Örneğin elazığ depreminde malatya merkezde yıkılan bina bile olmadı neredeyse.Belki 4 5 tanedir.Ama köylerde insanlar öldu.

Bu biraz izmirin çoğunun merkezde olması ile alakalı bence.Örneğin elazığ depreminde malatya merkezde yıkılan bina bile olmadı neredeyse.Belki 4 5 tanedir.Ama köylerde insanlar öldu.
Valla bana az geldi ama doğrudur yani yıkılan bina ortada sonuçta ne diyelim sağlammış demek ki binalar o kadar da abartıldığı gibi dayanıksız değilmiş. Tsunamide de sadece yaşlı bir teyzemizi götürmüş galiba. Bunlara da şükür

Görüntüler kötü maalesef
Sosyal medyadaki provokatif mesajlar ise içler acısı
Böyle zamanlarda en önemli ihtiyaç birlik olmaktır.
İzmir ve çevre şehirlerde yer alan ve depremden zarar gören herkesin Allah yardımcısı olsun.
Hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet diliyorum.
Umarım vefat sayısı artmadan göçük altındakilere çabucak ulaşılır

Valla bana az geldi ama doğrudur yani yıkılan bina ortada sonuçta ne diyelim sağlammış demek ki binalar o kadar da abartıldığı gibi dayanıksız değilmiş. Tsunamide de sadece yaşlı bir teyzemizi götürmüş galiba. Bunlara da şükür

İstanbul için aynı yorumu yapamam ama.

Ciddi hasar alan binalar varmis ustat yikilmasa bile

Badireyi atlatan herkese geçmiş olsun, sağlık ve sıhhat diliyorum. Her şey yoluna girer umarım en kısa sürede. Elden bir şey de gelmiyor, üzücü.

Çok uzun sürdü, gerçekten çok uzun sürdü.

İstanbul'da bile şiddetli şekilde hissettik, İzmir'deki arkadaşların neler hissettiğini düşünemiyorum.

Herkese büyük geçmiş olsun.

Herkese büyük geçmiş olsun bir sıkıntı yoktur umarım kimsede

Valla eğer bu 7 şiddetinde depremde sadece 20 bina yıkıldıysa deprem de Türk'e zarar vermez bu tescillenmiş oldu. Yani belediye başkanı sonuçta bunlar da yıkılan bina saklanamaz 20 diyorlarsa doğrudur. Vallahi çok az allah korudu demek ki binalar da o çürük zemine rağmen sağlam. Ben başka bir sonuç çıkaramadım. 7 şiddetinde izmirde deprem olacak 20 bina yıkılacak sadece? O zaman vefat sayısı da düşük kalır inşallah ki kalır zira gündüz vakti 20 binadan tahliye olamayan kaç kişi olacak ki?

Üstat enerji salınımı logaritmik olarak artar. 6.8 ile 7'lik deprem arasında bile inanılmaz bir fark var. O yüzden böyle bir kıyas yapmak yanıltıcı olur.

Üstat enerji salınımı logaritmik olarak artar. 6.8 ile 7'lik deprem arasında bile inanılmaz bir fark var. O yüzden böyle bir kıyas yapmak yanıltıcı olur.
ondalık öncesi zaten 10 katı yani 6.9 ile 7 arasında 0.1 değil 1 kadar fark var. Mevzu o değil mevzu depremin birden sabit seyirde devam ederken 2 kere pik yapması ve çok uzun sürmesi ardından da yine sabit şiddette devam edip azalmadan kesildi çok garipti. 100 saniye filan sürdü

o sırada tespit edilen 20'dir aslında daha fazladır muhtemelen

kesin son sayı 20 mi dendi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt