Ege'de Deprem!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yıllarca deprem vergisi toplandı; nerede acaba o vergiler. Bazı inşaatçıları zengin etme ya da oy toplama amaçlı Toki projeleri dışında acaba vatandaş hiç düşünüldü mü?

Deprem oluyor, insanlar ölüyor, yaralanıyor ve ülkeyi öyle başkalaştırdılarki öyle ayrıştırdılari hastalıklı zihniyetler gavur İzmir'e müstehak diyor. İstanbul da gavur Van da gavur ya da Elazığ da gavurdu Gölcük de Düzce de Erzincan da.

Suç bunlarda değil ama bu zihniyeti yetiştirenler de.

Söylenecek çok şey yok tiksiniyorum artık bir çok şeyden.

Dünyanin ve yasam standartinin degistiginden haberleri yokmus gibi davraniyorlar. Öyle insallahla, masallahla, sükürle, namazla, abdestle bu egitim sistemi, dolar molar düzelmez. Ezik büzük oturup hic bir sey yapmayip her seyi kabullenirsen bir sey degismez. Adamlar daha günlük korona tablosunu bile VERMIYOR. Bir de bu tiplere güvenmemiz bekleniyor.

Yok kardesim konussan konusabilsen ne ala. Ben hala o dedigim alt kesimlere nasi anlatacagamizi bile anlamiyorum. Bi kadina soruyorlar kitap okuyormusun diye yok diye ama AKP'yi cok seviyorum diyo. Yapacak bisey yok. Demografinin degismesi lazim bazi degisikler icin bence, zaman gosterecek bunlari. Kuresellesme AKP'nin aleyhine olacak diye dusunuyorum.

Demografi değişti baya 10 yıl sonra kendini iyice göstericek ama beklediğin anlamda değil tam tersi.

İzmir inşaat mühendisleri odasından bir yetkili vatandaşa binalarının sağlamlık kontrolünü yaptırmalarını tavsiye etti. İnşaat müh odası üzerinden yapılıyormuş. Bina başı 20 30 bin.
Peki bunu neden devlet yapmıyor ?
Dask deprem vergisi ve bu tür şeylerle on milyarlarca dolar toplayan devlet o kadar boşta gezen mühendis varken bu denetimleri kontrolleri kendi imkanlarıyla yapamaz mı? Yapar. İmar planına uyulmuş mu bakacaksın demire betona bakacaksın hepsi bu. Zaman mı yok? Ulan 20 yıl olmuş.
Parayı topluyorsun hizmeti neden vermiyorsun?
Ama devlet napıyor? İmar barışı adı altında milyonlarca ne olduğu belli olmayan kaçak yapılara ruhsat veriyor üç kuruş gelse kar diye.

Dışardan gelen göçler yüzünden değişecek ve beyin göçü inanılmaz arttı bu da aklı çalışan kesim sayısının azalmasına neden olucak yüzdesel bazda.
Yeni nesil yoneticilerin cogu 18 yillik zihniyetin uzantisi, buyuk bir potansiyel kaybi var bunlar gidince (ic savas olmadigi takdirde) kalite artar

İzmir inşaat mühendisleri odasından bir yetkili vatandaşa binalarının sağlamlık kontrolünü yaptırmalarını tavsiye etti. İnşaat müh odası üzerinden yapılıyormuş. Bina başı 20 30 bin.
Peki bunu neden devlet yapmıyor ?
Dask deprem vergisi ve bu tür şeylerle on milyarlarca dolar toplayan devlet o kadar boşta gezen mühendis varken bu denetimleri kontrolleri kendi imkanlarıyla yapamaz mı? Yapar. İmar planına uyulmuş mu bakacaksın demire betona bakacaksın hepsi bu. Zaman mı yok? Ulan 20 yıl olmuş.
Parayı topluyorsun hizmeti neden vermiyorsun?
Ama devlet napıyor? İmar barışı adı altında milyonlarca ne olduğu belli olmayan kaçak yapılara ruhsat veriyor üç kuruş gelse kar diye.
Imamoglu ekipleri olusturup bu kadar ayrintili kontrol olmasa da her binayi cok temel bir kontrolden gecireceklerini soylemisti ne oldu o is bilmiyorum

Edit: İBB, YAPI TESPİT TARAMALARINI BAŞLATIYOR

Halki orgutleyip evinize girilmesine izin vermeyin evinizi yikacaklar diyerek izin verdirmeyebilirler bu da var buradan magduriyet bile cikar

Bizim vatandasimiz da bir garip, patlak kolonlari gorunce biri gorur ihbar eder diye hemen doldurup boyuyor, bina umrunda degil

Buyuk ihtimalle bu kontrol bir halta yaramiyor diye bok atarlar sonra biraz akillari varsa bakanligin butcesiyle cok daha ayrintili bir kontrol baslatirlar biz kazanmis oluruz
İstanbulda beklenen deprem gerçekleşirse ve 7 üzeri olursa beklenenden çok çok daha korkunç bi tablo çıkar. Vefatlar yüzbinlerle sayılır. 16 milyon insan. Sokağa dökülse ayakta duracak yer bulamaz. Panikle birbirine ezse bile binlerce ölüm olur. Kaybedecek 1 dakikamız bile olmamalı.
Lakin şu an cumhurbaşkanı Vanda konuşma yapıyor. 26 vefatımız var diyor. İnsanlar da alkışlıyor

adamlar defalarca sessiz olun diyor bu haberciler car car konuşmaya devam ediyor.

Elp3T0yWoAIOhkG

son 15 seneyi özetleyin deseler bunu gösteririm @Rahmi Y. Sever @Demir Y. Sever @Hidayet Sarıdağ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt