Ege'de Deprem!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sabah sabah aglatti Ayla

Arama Kurtarma Görevlisi Nusret Aydın: "Bir çığlık sesi duydum sanki. Arkadaşlara çalışmayı durdurun, jeneratörü durdurun dedim. Çok sesliydi ortam. Sessizlik oldu."

Arama Kurtarma Görevlisi Nusret Aydın: "Arkadaş seslendi, 'Sesimi duyan var mı?' dedi. 'Merhaba ben Ayla.' dedi. 'İyiysen el salla' dedi. Elini salladı. 'Ben iyiyim' dedi. Bulaşık makinesinin arasındaydı."

UMKE Görevlisi Semih Tufan: "Ayla ayran ve su istedi. Hiç ağlamadı."

1604388731776.png

1604388781423.png

Benim anlamadığım nokta Seferihisar nerede Bayraklı, Bornova nerede? Aralarında 80 km. mesafe, bilmem kaç onlarca başka ilçe ve yerleşim yeri varken neden sadece Bayraklı ve Bornova'daki evler yıkıldı? Asıl bunu sorgulamak lazım. Sadece buradaki evler eski değildi sanırım zemin ile ilgili sıkıntıları vardı bu bölgelerin. Yani bir binayı ne kadar sağlam yaparsan yap zemini sağlam değilse her türlü yıkılıyor. Zemin etüdü o kadar önemli demek. Tarla, bağ, bahçe gibi yumuşak toprak zeminli yerlere ve altı deniz üstü dolgu olan yerlere çok katlı bina dikmemek gerek. Zemini sert, sağlam, taşlık kayalık olan yerler seçilmeli çok katlı binalar için.

Benim anlamadığım nokta Seferihisar nerede Bayraklı, Bornova nerede? Aralarında 80 km. mesafe, bilmem kaç onlarca başka ilçe ve yerleşim yeri varken neden sadece Bayraklı ve Bornova'daki evler yıkıldı? Asıl bunu sorgulamak lazım. Sadece buradaki evler eski değildi sanırım zemin ile ilgili sıkıntıları vardı bu bölgelerin. Yani bir binayı ne kadar sağlam yaparsan yap zemini sağlam değilse her türlü yıkılıyor. Zemin etüdü o kadar önemli demek. Tarla, bağ, bahçe gibi yumuşak toprak zeminli yerlere ve altı deniz üstü dolgu olan yerlere çok katlı bina dikmemek gerek. Zemini sert, sağlam, taşlık kayalık olan yerler seçilmeli çok katlı binalar için.
Deprem.seferihisarda olmuyor Kuşadası sisam adası açıklarında oluyor seferihisarda son buluyor fay kırığı
Lakin o soruyu bende merak ediyorum neden sadece bayraklida yıkım yaptı çünkü zemini daha kötü sahil kesimi var ki çürük bina sadece bayraklidami var sanki
Bu arada Bornova'da yıkım yok ben Bornova'da yasiyorum bayraklininda sadece lüks sahil kesimi adalet Mansuroğlu mahallerinde yıkım var manavkuyudaw ise hasarlı.binalar var

Tek suclu onlar degil. O bolgeye kim imar verdiyse o da suclu.
Tunc soyer a.kocaoglu kimse sorumlusu bedelini odemeli
90li yıllardaki belediye başkanları ilk imarlari verdi yüksek katlilar içinse 2000 sonrası belediyeler ama bayraklı bölgesi gökdelen bölgesi ilan edildiğinden beri İzmir'in en büyük rant alani

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt