Ahmet Sarı
10 Numara!
- 27 Şubat 2012
- 10.106
- 5.493
- 503
Bir yerde okudum doğru mu yalan mı bilmiyorum Türkiye'deki müteahhit sayısı 450.000 iken tüm Avrupa'daki müteahhit sayısı 250.000'miş. Yani Türkiye'deki müteahhit sayısı tüm Avrupa ülkelerindeki müteahhit sayılarının toplamının 2 katı. Örneğin Almanya'da bile sadece 3.550 tane müteahhit varmış. Neden ülkemizde ot biter gibi mantar gibi müteahhit bitiyor. Cahil, okuma yazma bilmeyen, okumamış adamlar müteahhit olup bina yapıyor. Akılları sıra üç kuruş daha fazla para kazanmak için demirden, çimentodan, betondan çalıp dayanıksız binalar inşa ediyorlar. 10-20 katlı binalar yaparak alandan kazanıyorlar. Sonuç hüsran maalesef. Önüne gelenin müteahhit olmasını ve ev yapmasını engellememiz lazım. 450.000 müteahhit sayısını yüzde 1'e yani 4.500'e düşürmemiz lazım. Mütahhitlerin yüzde 99'unu engellemeliyiz. Sadece en iyiler müteahhit olmalı. Müteahhit olabilmek için eğitim, sertifika falan şart koşulmalı. Her önüne gelen müteahhit olup ev yapamamalı. Bina, deprem yönetmeliği güncellenmeli ve kontroller artırılmalı.Üzücü kısım bu binaları yapan godoman müteahhitler en ufak ceza dahi almadan aramızda dolaşmaya yeni evler yapmaya devam edecekler