Ekran Başında Zaman Geçiren Gençlerde Miyop Tehlikesi

Bilmeyen yoktur ama yine de yazayım belki hala bilmeyen vardır, ekran başında çok zaman geçiriyorsanız titreşimsiz bir monitor ve f.lux kullanmak çok önemli, mavi ışık olayını bizzat kendim deneyimledim cidden şaka değil mahvediyor insanı.

Odanın ışıklandırması ile ekran parlaklığını senkronize eder ve yazılım ya da donanımsal mavi ışık filtresi kullanırsanız zerre göz yorgunluğu ve baş ağrısı olmuyor.
eskiden flux kullanirdim da win10 sagolsun kendi mavi isik filtresi var onu kullaniyorum simdi.
gecen acmayi unutmusum 7 8 saat pcde calistim gece uyutmadi :/
26 28 saat ayik kaldim gecen hafta sonu

eskiden flux kullanirdim da win10 sagolsun kendi mavi isik filtresi var onu kullaniyorum simdi.
gecen acmayi unutmusum 7 8 saat pcde calistim gece uyutmadi :/
26 28 saat ayik kaldim gecen hafta sonu
Ben ikisini aynı anda kullanıyorum, uzun bir şeyler okuyacağım da windows'un filtresini de devreye sokuyorum kahverengimsi bir renk oluşuyor normal kullanımda kapatıyorum. Oyun vs oynayacağım da %30 civarı açıyorum, öyle bir alıştım ki filtre kapalı olunca ekran sanki çok parlakmış gibi geliyor.

O kadar istememe rağmen bizimkiler bana bundan almamıştı. Nintendo 64 almışlardı.

Hatta Pokemon Bundle vardı bende. Onun oyun kolunun altına bir alet takıp o alete de Pokemon Gameboy oyununu sokup televizyon üzeri Pokemon oynayabiliyordun. Müthiş bir şeydi. Pokemon Kırmızı Mavi ve Pikachu Edition oynanabiliyordu.

Aha bak şu sağdaki aletti.

Ekli dosyayı görüntüle 141623

bende de n64 vardi aga efsane aletti yav
gameboyu ben kendi paramla almistim
okul harcligimi biriktirip aldim zamaninda
bir de pokemon gold vardi yaninda
arkadaslarla bulusup sabah aksam pokemon oynardik
n64deki pokemon staduim icin 4 arkadas toplanirdik bir yerde okuldan sonra
güzel günlerdi yav ama zaman cabucak gecti malesef

bende de n64 vardi aga efsane aletti yav
gameboyu ben kendi paramla almistim
okul harcligimi biriktirip aldim zamaninda
bir de pokemon gold vardi yaninda
arkadaslarla bulusup sabah aksam pokemon oynardik
n64deki pokemon staduim icin 4 arkadas toplanirdik bir yerde okuldan sonra
güzel günlerdi yav ama zaman cabucak gecti malesef
Aynen bizde arkadaşlarla toplanırdık hatta her hafta sonu birinin evinde kalırdık 4-5 kişi deli gibi Nintendo PlayStation falan oynardık o zamanlar.

Yetişkin olmanın içine sokayım yav. Çocukluk gibisi var mıydı. Hiç bir şerrin yoktu.

Bende gözlük kullanırdım lakin yakışıklılığıma gölge düşürdüğünü anlayınca lens kullanmaya başladım şu an enfeksiyonlarla baş etmeye çalışıyorum işte

pandemi döneminde gözlerimin bozulduğu doğrudur

Ailede göz bozukluğuna genetik yatkınlık olmaması otomatik olarak kişi de böyle bir problem olmayacağı anlamı taşımaz ailesinde genetik yatkınlık olan bir kişiye göre kronik göz bozuklukları görülme olasılığı daha düşüktür sadece. Milletin imlasına kafa yoracağına azıcık temel biyoloji oku.
O kadar emindim ki böyle cevap vereceğine :asd:

Geri
Üst Alt