Ekran Kartı Önerisi

Nurullah Fethi

10 Numara!
Öncelikle Merhabalar,

Hemen konuya gireyim.Ekran kartımın directx 11 desteği olmadığı için değiştirmek zorunda kaldım. Genelde oyun için kullanılan bir bilgisayar o yüzden sağlam bir kart lazım.

Şuanki sistemin şöyle;

Anakart: Gigabyte H55-UD3H
İşlemci: İntel (R) Core (TM) i5 Cpu 661@ 3.33Ghz
Ram: 4. gb kullanılabilir 3,87 gb
Ekran kartı: Geforce 9800 GT 3 GB. Kullanılabilir grafik belleği 2,749 gb
64 bit işletim sistemi Win 7

Bu sisteme uygun ekran kartı önerebilir misiniz? Bütçe max 600 tl

R9 280 Gaming 3G GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Beğendiğim kart bu.Yorumlarınızı bekliyorum.Fakat şöylede bir durum var işlemci bu kart ile biraz zorlana bilirmiş. asus r9 270x alırsan daha iyi olur dediler ama onunda 3 gb yok.Kararsız kaldım. R9 280 3gb mi yoksa R9 270x 2gb mi almalıyım? 270x 2-3 yıl beni idare edebilir mi?

Şimdiden teşekkürler, herkese iyi bayramlar dilerim...

nerdesin sen boşver kartı foruma geri dön, reyiz kalmadı forumda

Yok mu şöyle bu konu hakkında esaslı bilgilendirebilecek birisi?

bunun 2gb versionu var bende. memnunum simdilik.yeterli oluyor en azindan ve inanilmaz sesiz. froze versionu. 4 ventilatörlü-sogutucu.

Oyunları full'de mi oynatıyor yoksa orta versiyonda mı?

Birde 2 gb alırsam beni en az 2 yıl götürür mü? Güncel oyunları rahat bir şekilde oynayabilir miyim?

Oyunları full'de mi oynatıyor yoksa orta versiyonda mı?

Birde 2 gb alırsam beni en az 2 yıl götürür mü? Güncel oyunları rahat bir şekilde oynayabilir miyim?

full oynuyorum ve hemen hemen tüm güncel oyunlari ultra ayarlarda oynaya biliyorum veya high.
2 yil?!
hm... istegine bagli. en yüksek ayarlar ile oynamak itiyorsan o biraz zor gibi ama orta-yüksek ayarlar (ultra yüksek degil) ile yeterli diyorsan her oyunu oynaya bilirsin büyük olasikla.
Ama dedigim gibi en yüksek olsun diyorsan cok daha güclü kart alman gerekir ki onlarda baya pahali su an.

O zaman bana da bir anakart, işlemci, ram ve ekran kartı önerin... Amaç: Shadow of mordor ve yeni çıkacak The division'ı sıkıntısız oynayabilmek.... Geri kalan komponentleri ben bakmaya çalışayım... Ya da insafı olan bana kasa ve PSU da yazıversin :) Toplamda monitor hariç 1500 - 2000 TL arası..

Sistemin AMD ya da Intel olması farketmiyor..

Son düzenleme:
full oynuyorum ve hemen hemen tüm güncel oyunlari ultra ayarlarda oynaya biliyorum veya high.
2 yil?!
hm... istegine bagli. en yüksek ayarlar ile oynamak itiyorsan o biraz zor gibi ama orta-yüksek ayarlar (ultra yüksek degil) ile yeterli diyorsan her oyunu oynaya bilirsin büyük olasikla.
Ama dedigim gibi en yüksek olsun diyorsan cok daha güclü kart alman gerekir ki onlarda baya pahali su an.
Eyvallah çok sağol. Yani gönül rahatlığı ile alabilirsin diyorsun. Orta seviyeden aşağı düşmesin yeter 2 yıl içinde.

düsmez... ama teknoloji bu yani. 2 sene sonrasini görecek kadar falci degilim :)

ama normalde 3-4 sene yeterli olmasi gerekir o seviyelerde.

O zaman bana da bir anakart, işlemci, ram ve ekran kartı önerin... Amaç: Shadow of mordor ve yeni çıkacak The division'ı sıkıntısız oynayabilmek.... Geri kalan komponentleri ben bakmaya çalışayım... Ya da insafı olan bana kasa ve PSU da yazıversin :) Toplamda monitor hariç 1500 - 2000 TL arası..

Sistemin AMD ya da Intel olması farketmiyor..
Kamil abi satayim sana guzel bir PC. 20 ay garantili tum parcalar.
İ7-4770 ,3.4ghz-3.9ghz, 4.nesil . 16gb ram.*

Son düzenleme:
Öncelikle Merhabalar,

Hemen konuya gireyim.Ekran kartımın directx 11 desteği olmadığı için değiştirmek zorunda kaldım. Genelde oyun için kullanılan bir bilgisayar o yüzden sağlam bir kart lazım.

Şuanki sistemin şöyle;

Anakart: Gigabyte H55-UD3H
İşlemci: İntel (R) Core (TM) i5 Cpu 661@ 3.33Ghz
Ram: 4. gb kullanılabilir 3,87 gb
Ekran kartı: Geforce 9800 GT 3 GB. Kullanılabilir grafik belleği 2,749 gb
64 bit işletim sistemi Win 7

Bu sisteme uygun ekran kartı önerebilir misiniz? Bütçe max 600 tl

R9 280 Gaming 3G GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Beğendiğim kart bu.Yorumlarınızı bekliyorum.Fakat şöylede bir durum var işlemci bu kart ile biraz zorlana bilirmiş. asus r9 270x alırsan daha iyi olur dediler ama onunda 3 gb yok.Kararsız kaldım. R9 280 3gb mi yoksa R9 270x 2gb mi almalıyım? 270x 2-3 yıl beni idare edebilir mi?

Şimdiden teşekkürler, herkese iyi bayramlar dilerim...

Eğer acelen yoksa hemen bir kart alma.Nvidia nın daha yeni çıkardığı maxwell teknolojili ekran kartları çok iyi.Bir kaç ay bekleyip bütçeyide biraz zorlayıp bunlardan almak en mantıklısı olacaktır.Ekran kartı işini asla aceleye getirme.AMD ninde yeni kartlar çıkaracağı söyleniyor. Az beklersen hem fiyatlar düşer hemde yeni nesil bir ekran kartın olur.Benim önerim;

MSI GTX980 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Son düzenleme:
düsmez... ama teknoloji bu yani. 2 sene sonrasini görecek kadar falci degilim :)

ama normalde 3-4 sene yeterli olmasi gerekir o seviyelerde.
Doğru teknolojiyi tahmin edemeyiz tabi ama işte insan yinede bu kadar para verince bu tip beklentiler içine giriyor :) Eyvallah hocam, cok sagol yorumlar için.

Son düzenleme:
Eğer acelen yoksa hemen bir kart alma.Nvidia nın daha yeni çıkardığı maxwell teknolojili ekran kartları çok iyi.Bir kaç ay bekleyip bütçeyide biraz zorlayıp bunlardan almak en mantıklısı olacaktır.Ekran kartı işini asla aceleye getirme.AMD ninde yeni kartlar çıkaracağı söyleniyor. Az beklersen hem fiyatlar düşer hemde yeni nesil bir ekran kartın olur.Benim önerim;

MSI GTX980 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Bu bilgisayarı 4-5 yıl önce toplamıştım kendi imkanlarımla :)

Şimdi 2 tane iyi Galatasarayli yiğenim var onlara bırakıyorum iyi denilebilecek bir ekran kartı ve ram aldiktan sonra onlarada 2 yıl güncel oyunları oynatsın yeter.

Fazla bir bütçe ayıramiyorum çünkü işlerimden dolayi sağlam bir laptop almam gerekti, bu pcyi yenilememim tek sebebi yigenleri sevindirebilmek.

Yorumunuz için teşekkür ederim. R9 270x hakkında bir yorumunuz, bilginiz var mı?

Hocam çok iyi ekran kartları var ama işte yukarda açıkladığım sebeblerden dolayi suan alacak imkanım yok :)

R9 270x hakkında bir yorumunuz var mı?

Ben AMD ekran kartlarına para vermem, ancak fiyatına göre iyi işini görür. Nvidia ile aralarında çok ciddi bir görüntü kalitesi farkı oluyor.

Geri
Üst Alt