Ekran Kartı Önerisi

Ben AMD ekran kartlarına para vermem, ancak fiyatına göre iyi işini görür. Nvidia ile aralarında çok ciddi bir görüntü kalitesi farkı oluyor.
Bende nvidia'ya tepkiliyim 3 gb 256 bit ekran kartım var directx 11 desteği yok. Baya sinir bozucu bir durum oldu benim için.

Bende nvidia'ya tepkiliyim 3 gb 256 bit ekran kartım var directx 11 desteği yok. Baya sinir bozucu bir durum oldu benim için.

Kullandığın ekran kartı 6 sene önce satışa çıkan bir kart, DX11 desteği olmaması çok doğal.

Kullandığın ekran kartı 6 sene önce satışa çıkan bir kart, DX11 desteği olmaması çok doğal.
Tabi o açıdan bakarsak haklısın ama işte hani olsa şimdi bu durumlara düsmezdim :) O zaman aldığımda canavar gibi pc olmuştu ve o gün artık bu tip teknolojileri takip etmeyi bıraktım. Şimdi karşıma dx11 sorunu çıkınca karta bakıyorum hala iyi durumda ama desteği olmayınca cöpten farkı kalmamış.

Öncelikle Merhabalar,

Hemen konuya gireyim.Ekran kartımın directx 11 desteği olmadığı için değiştirmek zorunda kaldım. Genelde oyun için kullanılan bir bilgisayar o yüzden sağlam bir kart lazım.

Şuanki sistemin şöyle;

Anakart: Gigabyte H55-UD3H
İşlemci: İntel (R) Core (TM) i5 Cpu 661@ 3.33Ghz
Ram: 4. gb kullanılabilir 3,87 gb
Ekran kartı: Geforce 9800 GT 3 GB. Kullanılabilir grafik belleği 2,749 gb
64 bit işletim sistemi Win 7

Bu sisteme uygun ekran kartı önerebilir misiniz? Bütçe max 600 tl

R9 280 Gaming 3G GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Beğendiğim kart bu.Yorumlarınızı bekliyorum.Fakat şöylede bir durum var işlemci bu kart ile biraz zorlana bilirmiş. asus r9 270x alırsan daha iyi olur dediler ama onunda 3 gb yok.Kararsız kaldım. R9 280 3gb mi yoksa R9 270x 2gb mi almalıyım? 270x 2-3 yıl beni idare edebilir mi?

Şimdiden teşekkürler, herkese iyi bayramlar dilerim...

psun nedir ?

Ben AMD ekran kartlarına para vermem, ancak fiyatına göre iyi işini görür. Nvidia ile aralarında çok ciddi bir görüntü kalitesi farkı oluyor.

realy?! nasil farkmis bu ?! daha detayina gire bilirmisin lütfen.

Nvidea ile Amd aralarinda iki taen fark var genelikle ...

Fiyat. Amd kartlari daha ucuz.

ikinciside , aralarindaki sicaklik üretimi. (enerji kunlanimi)

Amd kartlar daha sicak ola biliyor ve genelikle daha cok sez yapa biliyorlar nvidea kartlarina göre durumdan dolay + daha cok ceyran yigiyorlar nvidea kartlarina göre.

Amd kartlari benchmark testlerinde ama genelikle GÖRÜNTÜ olarak diyelim buna daha verilmi az cok ayni seviyedeki modele kiyaslamasi ile yapildiginda. ama minimal.

realy?! nasil farkmis bu ?! daha detayina gire bilirmisin lütfen.

Nvidea ile Amd aralarinda iki taen fark var genelikle ...

Fiyat. Amd kartlari daha ucuz.

ikinciside , aralarindaki sicaklik üretimi. (enerji kunlanimi)

Amd kartlar daha sicak ola biliyor ve genelikle daha cok sez yapa biliyorlar nvidea kartlarina göre durumdan dolay + daha cok ceyran yigiyorlar nvidea kartlarina göre.

Amd kartlari benchmark testlerinde ama genelikle GÖRÜNTÜ olarak diyelim buna daha verilmi az cok ayni seviyedeki modele kiyaslamasi ile yapildiginda. ama minimal.

Nvidia'nın yazılım desteği daha iyi, piyasada ki çoğu oyunun Nvidia ile anlaşması var ve oyunlar physx-cuda-mxm-hybrid slı-pure video-gpu direct gibi aşırı faydalı yazılımları var. AMD işlemciler de iyi ancak ekran kartında, sadece 25 yaşından küçüklerin ve parası olmayanların ilgisini çeker ve çekiyor.

Nvidia'nın yazılım desteği daha iyi, piyasada ki çoğu oyunun Nvidia ile anlaşması var ve oyunlar physx-cuda-mxm-hybrid slı-pure video-gpu direct gibi aşırı faydalı yazılımları var. AMD işlemciler de iyi ancak ekran kartında, sadece 25 yaşından küçüklerin ve parası olmayanların ilgisini çeker ve çekiyor.

param var, yasimda 25den büyük ama benim emre :(

saydiklarin sadece physx dedigin engine ciddiden iyi ve artisi diye biliriz belkide.
geri kalanlarin benzer yazilimlar veya degisik özelikle destegi var amd kartlarin.
bbir crysis örnek alalim. en yüksek ayarlar ile her iki kart ile ayrim görmeden oynaya bilirsin. kartin tekine ama daha cok para ödemekde olursun.
hyrbid belki ise yaraya bilir on board ekran kartin nvideadan ise biraz + power verir, okadar.
SLI pure?!
sli yöntemi amd de var zaten.
video gpu direct olayi amd de var. directgma deniliyor bunlarda. Ama nvidea öncelik yapti bu konuda galiba.

param var, yasimda 25den büyük ama benim emre :(

saydiklarin sadece physx dedigin engine ciddiden iyi ve artisi diye biliriz belkide.
geri kalanlarin benzer yazilimlar veya degisik özelikle destegi var amd kartlarin.
bbir crysis örnek alalim. en yüksek ayarlar ile her iki kart ile ayrim görmeden oynaya bilirsin. kartin tekine ama daha cok para ödemekde olursun.
hyrbid belki ise yaraya bilir on board ekran kartin nvideadan ise biraz + power verir, okadar.
SLI pure?!
sli yöntemi amd de var zaten.
video gpu direct olayi amd de var. directgma deniliyor bunlarda. Ama nvidea öncelik yapti bu konuda galiba.

Crysis saçma bir oyun ekran kartı değerlendirmesi için bence. Hoş AMD yani ATI'yi kötülemiyorum ama parası olan kişinin Nvidia tercih etmesi daha iyi olacaktır.

Tıpkı BMW-Mercedes varken, gidip Audi almak gibi bir şey.

Nvdia tabanlı grafik kartları herzaman daha iyidir , fakat üstünde kullanacağın anakartında önemi var.

Tuna bilgisayar işi mi yapıyorsun?
Yok abi yapmiyorum bi arkadasima toplamistik multi knight oynamasi icin.

Oyundan dolayi epey zarara girdi simdi satip kurtulmak istiyor.

Nisandan beri toplamda 2800liraya yakin bir masraf yapti cihaza 2000e veririm diyor.

Pazarlik yapar mi bilmiyorum isteyen olursa sanalpazar,sahibinden linklerini atarim oradan gorusulur.

Zaten sen ekran kartını secmişin benimde önerebileceğim ekran kart budur fazlasıyla yeterli.Ekran kartında bit önemlidir 384 bit fazlasıyla yeterli

Crysis saçma bir oyun ekran kartı değerlendirmesi için bence. Hoş AMD yani ATI'yi kötülemiyorum ama parası olan kişinin Nvidia tercih etmesi daha iyi olacaktır.

Tıpkı BMW-Mercedes varken, gidip Audi almak gibi bir şey.

kalite farki var ama cok cok az.
dedigim gibi , kalite farki sadece enerji-sicaklik üretimde fark ediliyor.
Bunun aksinde hic bir fark insani gözle görürülür bile olmaz. Tersini idaa eden Fanboyluk yapmis olur ki buda bir gercek.
Nvidea Nike gibi daha cok. markasi var diye piyasada milletin gözünde önde oluyor.
Herneyse, herkesin tercihi kendisine göre.
Ben audiyle ayni yolu ayni hizla vara biliyorsam sizin bmw ile af edersin ama fasla para vermekde enayilik olur. Paramiz var evet ama enayide degilim.
Enayi olsaydik o Para olmazdi bizde af edersin :D

kalite farki var ama cok cok az.
dedigim gibi , kalite farki sadece enerji-sicaklik üretimde fark ediliyor.
Bunun aksinde hic bir fark insani gözle görürülür bile olmaz. Tersini idaa eden Fanboyluk yapmis olur ki buda bir gercek.
Nvidea Nike gibi daha cok. markasi var diye piyasada milletin gözünde önde oluyor.
Herneyse, herkesin tercihi kendisine göre.
Ben audiyle ayni yolu ayni hizla vara biliyorsam sizin bmw ile af edersin ama fasla para vermekde enayilik olur. Paramiz var evet ama enayide degilim.
Enayi olsaydik o Para olmazdi bizde af edersin :D

BMW, Audi'den ucuz. Nokta. :)

Arkadaşlar. Benim PC, TTnetten 2 sene önce aldığım HP 500B Tower. üstünde 2 GB RAM var ama ben 64bit Win7 şartıyla onu 4 GB yaptım.
Ancak ekran kartı artık yetmiyor. Şu an üzerinde Nvidia G210 var.
Ana kart Foxconn G41 Chipset .

Benim PC ye hangi ekran kartı olur. Sanırım çok fazla seçeneğim olmaz. Ama yinede çok pahalı birşey olsun istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar. Benim PC, TTnetten 2 sene önce aldığım HP 500B Tower. üstünde 2 GB RAM var ama ben 64bit Win7 şartıyla onu 4 GB yaptım.
Ancak ekran kartı artık yetmiyor. Şu an üzerinde Nvidia G210 var.
Ana kart Foxconn G41 Chipset .

Benim PC ye hangi ekran kartı olur. Sanırım çok fazla seçeneğim olmaz. Ama yinede çok pahalı birşey olsun istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler

Bütün ekran kartları olur, sadece işlemci düşükse darboğaz durumu olur.

Senin bilgisayara bütçeni söylersen güzel bir kart buluruz abi.

Geri
Üst Alt