Oğuzhan Sesko
Tek Yumruk
- 11 Ağustos 2009
- 66.220
- 70.396
- 4.918
Bu arada RTE'nin yeniden seçileceğine ihtimal dahi vermiyorum.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bu arada RTE'nin yeniden seçileceğine ihtimal dahi vermiyorum.
Nagehan şimdi evde keyif sigarası içiyordur.
Ayrıca size belki de yıl olmuştur yazdım, muhalefetin çıkaracağı aday hakkında ciddi karalama kampanyaları olacak o yüzden kendisine çok dikkat etmeli hatta muhalefetin adayını hala açıklamamış olmasının temel sebebi de budur.
Medya iktidarın elinde dolayısıyla da aday olma ihtimalleri olanlar dahi bir adım atarken kırk kere düşünmeliler gelecek 1 yılda.
Yola geldi. Şimdi bu özür samimi mi onu göreceğiz. Takip edeceğiz.
Biz hep oradaydıkEko yamuk yaptığına göre Mansur başkanımın konusunda toplanalım.
Ekrem’le iktidarı malum foto mevzusundaki, akabindeki tartışmalarla oyaladıkları gibi oyalayıp, onu yıpratıp, son anda Mansur veya başka bir adayı gösterirler mi?
Diğer mesajınla alakalı da admirim(RTE seçilmeyecek demişsinya) Futboldan yola çıkarsak, fb başkanı da olsa ülkenin yönettikleri para bakımından en önemli ailesinin ferdi dün futbol gibi bir mevzudan dolayı alenen salladı siyasete ki açıkçası kolay kolay pek fazla kişi söyleyemez bunları; tırsar. Böyle adamlar boşa söylemez bunları, değişimin habercisi gibi eleştirilerdi sanki. Yoksa siyasetle karşı karşıya gelmek istemez ekstra. Zaten birbirlerini sevmedikleri aşikar.
Olabilir bu bir strateji ama Mansur Yavaş'ı göstermelerine pek ihtimal vermiyorum. Gerçi herkesin seçilmesi tehlikeli bakılınca çünkü korkunç yetkileri olacak.
Ali Koç konusunda ise bayağı da övdü, o adam kendi aklınca bir stil belirleyip yapıyor da amaçsız geliyor bana.
Valla 5 yıldızı armamıza koyacağız derken 2022-2023 değil 23-24 sezonunda demesi bile bence bir işaret; çalışılmış bir cümle, mesaj içeren bir şeydi bence.
Eleştiriden ziyade tepkinin boyutu yüksek. Twitter'da ne kadar akp karşıtı adam varsa Ekrem'i şuan yerden yere vuruyor. Senin dediğin gibi aynı adamlar yetmez ama evette diyordu. Boomer heriflerin zihniyet çok değişmiyor ama özellikle genç kuşak bir oraya bir buraya savuruluyor bu gibi adamlar yüzünden.Bence buradaki mevzu bu değil.
Eleştirilmeyen insanlar kendilerini değiştirmez, yenilemezler. Siyaset boktan bir olgudur, senin karakterin vardır ve siyaset için yaptıkların vardır. Halk seni karakterin için sever ama yaptıklarınla yargılamalıdır. Türkiye'nin yıllardır yaşadığı temel sorun, ilk kanıdaki karakterin insanlara doğru gelmesi ve yapılanların anlamsız görülmesidir. 2010'a kadar en muhalif kesimler dahi RTE'yi övebiliyordu (en basiti davos davası, imf mevzuları) zira bu ayıp değildir, doğru iş övülür yanlış iş yerilir ancak övmek ya da yermek kişiyle ilgili kesin bir kanı bırakmaz.
İmamoğlu da burada gösterdiği yaklaşımdan dolayı halktan eleştiri almıştır sonra da çıkıp bir avuç kişi bunlar, eleştirseler nolur minvalinde cevap vermiştir ki ben fotoğraf çıktığında o kadar tepki göstermemiştim ancak verdiği cevap kabul edilemez. Eğerki çıksaydı ve ben karşıt görüşlü olduğum insanlara dahi yaklaşımımı açıklamak istiyorum, o yüzden de yüz yüze gelmemde bence bir sakınca yok, bu onlarla aynı fikirlere sahip olduğum anlamına gelmez ancak yine de beni bu konuda eleştirenlere de saygı duyuyorum deseydi bu mevzu büyümezdi.
Senin yazdıklarından çıkan şu, ya o ya bu durumu var, naparsa yapsın bu diyeceğiz yoksa o seçilir. Çok yanlış olsa da pratikte gereken bu olabilir ama bu yine de oy verilecek kişiyi eleştirmeyeceğiz anlamına gelmez, eleştiri olacak ki halkın ne istediğini iyi kavrasınlar.
O yıldız işi kolay değil, Galatasaray arka planda kaldı son yıllarda evet ama çıktı mı da öyle böyle çıkmaz. Öyle tek kulübe ayrıcalık tanınması kolay iş değil.
Şimdi çıkıp İmamoğlu'na salladı, bence kontrolsüz şekilde saçmalıyor.
Eleştiriden ziyade tepkinin boyutu yüksek. Twitter'da ne kadar akp karşıtı adam varsa Ekrem'i şuan yerden yere vuruyor. Senin dediğin gibi aynı adamlar yetmez ama evette diyordu. Boomer heriflerin zihniyet çok değişmiyor ama özellikle genç kuşak bir oraya bir buraya savuruluyor bu gibi adamlar yüzünden.
Ben pragmatist düşünüyorum. Önce bir beladan kurtulmaya bakıyorum sonrasını dizayn etmek için. Ben beladan öncesi sonrasını sopalarsam bela başıma daha bela olacak.
Ekrem mesala iktidar oldu ne yapacak Rte gibi eleştirenleri hapise mi tıkacak. Bana göre yapamayacak istesede yapamaz. Çünkü ekonomi, sorunu ortada het,hüt diyen adama dışdan para gelmiyor. Bu adamda salak değil.
Kılıçdar bile farkına vardı kafatasçı, masada rakı içerek ülke kurtmaya çalışan adamları postaladı. Chp yıllar sonra seçim başarısı gösterdi. Adamlar mahalle örgütlerini küçümseyen, eli ojeli yarım metreli tırnaklı kokoşlar ile varoş mahalleden oy toplamaya gidiyordu. Burnunu kapatarak girdikleri evden oy alamadılar tabi. Şuan Türkiye'de her kesimi kucaklayacak adam lazım yoksa toplumsal barış sağlanamaz. En fazla bir seçime gene akp zihniyetinin yan ürünü gelir.
Herkesi kucaklama işi imkansız. CHP zaten sol parti değil bayağı merkeziyetçi eksende yıllardır.
Herkesi kucaklama işi de şöyle bitti, AKP zaten o bölgeleri kapattı, dağıttılar ucuz toki evlerini, her seçim evrak desteği falan filan bitti. O insanlara naparsan yap oy değiştirmezler çünkü sorgulamayan güruh çok. Adamlar mahalleye sokmuyor CHP vekillerini yav.
Tepkinin boyutu yüksek olabilir, çünkü çıktı halkın tepkisini küçümsedi. Yıllarca RTE'nin gösterdiği yaklaşım bu değil mi? İnsanlar bundan sıkıldı yahu, bunu idrak edemeyen adamı sonsuz yetkiyle saraya çıkartmak da dışardan bakınca saçma duruyor. Ekrem Bey'e tavsiyem kendi deyimiyle akıllı olması.
Değişim olursa gelen kişi bu sonsuz yetki olayını düzeltmeyecek mi? Bunu yapmayacak kişi aday gösterilmesin zaten.
Onun için tekrar referandum yapılması gerekiyor.
Bu durumda da en çok oyu AKP alırsa ayağa sıkmak olur.
Değişim sonrası amaç rakibi zayıflatmak olacaktır en az 2 bence bir dönem daha devam eder başkanlık sistemi.