ekrem imamoğlu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkes kendi faşizmini kurmak istiyor falan dedin ya evvelki mesajlarında hakikaten demokrasinin ne kadar boktan bir sistem olduğunun canlı bir kanıtısın. Bu zeka seviyesiyle oy kullanabiliyor olman felaket bir durum.
Partide terör örgütü destekçisi var diyorum , Atatürk'ün partisinde ona açık açık düşmanlık eden Fetullahçı var diyorum adam bunları Feyzioğlu ile bir tutuyor. Bir de koyun moyun diyorsundur sen millete hahaha.
Kimseye koyun demiyorum Herkesi kendin gibi sanma.

Demokrasi böyle bir şey işte faşistlere de oy hakkı tanıyor!

Ah başkan ah , şu konuşmaların üstüne denk geldiğimiz şeye bak.

Mikro faşizm iyidir !
Herkese kucak açılmaz ,kusura bakmayın ,CHP de sırf Akp karşıtlığı sebebiyle yılana sarılması kokuşmuşluk ibaresidir .
Ülkenin dinamikleri ‘hele bir o gitsin de bakarızı’ dahi kaldıramayacak halde.
İyi bir ahçı değilim ama yemeğin iyi olup olmadığını anlayabilirim,siyasetçi ve hatta seçmen bile olmadığım halde Türkiye’de çok uzun yıllardır siyasetçi olmadığını düşünüyorum
Bazı öne çıkan muhalif isimler sadece iktadırın başka bir paraleli.

Kendi kafanizda kurduğunuz bir şey. Abdullah Gül'ün adaylığı hiçbir şekilde söz konusu değildi. Her dedikoduya inanıyorsunuz. Helikopter indi o oldu bu oldu şu oldu hikaye. CHP, Abdullah Gül'ü aday gösterecek kadar kafayı yemedi.
polemik olmasın sadece bilgilendirme icin yaziyorum abdullah gülü bizzat kılıcdaroglu istiyordu chp izmir il örgütünden yetkili olup bu konuya tepki koyan ciddi bir kitle oldu yani o dönem ciddi olarak direkten döndük şehir efsanesi degil maalesef

10 tane falan seçim kaybetti. Partideki kemalistleri tasfiye edip Sezgin Tanrıkulu gibi etnikçi pkklılarla , partinin ve memleketin kurucusuna alenen düşmanlık eden Yüksel Taşkın gibi herifleri partiye doldurdu. Apo itine yazdığı sevgi sözcükleriyle dolu tweetleri ayan beyan ortada olan Selo ve Fetullahçılar kumpaslarla ordunun içinden geçerken Ergenekon derinleştirilsin diye imza veren Kavala gibi herifleri ise dilinden düşürmüyor. Ha bir de hendek kazıp özerklik ilan eden farelere yönelik operasyonlar için ``Türk ordusu katliam yapıyor.`` diye bildiri yayınlayan barış akademisyenlerini görevlerine iade edeceğini taaahhüt ediyor. Bilgisizliğinizi böyle saçmasapan argümanlarla kapamaya çalışmazsanız ufacık bir araştırmayla bu yazdıklarımı öğrenebilirsiniz. Mezhepmiş etnisiteymiş bunlar bizim umrumuzda değil. Hangi partiyi yönettiğinin farkına varsın önce.
bravo,işte en dogru yorum bu daha dogrusu yorumda degil birebir dogrular ama nedense ülkede insanlar dogruları konuşmaktan imtina eder hale geldi
ekrem imamoglu secim dönemınde bır cümlesi vardı bu ülkenin basına ne geldiyse partizanlıktan geldi bunu yoketmemiz gerekir demişti o lafı bende umut dogurmustu
lakin imamoglu belediye baskanı oldugunu unuttu sıcak siyasete düştü işte mansur yavasla ayrılan noktasıda o oldu
chp içinse yapılan eleştirilerin hepsi dogru ciddi bir değişim lazım genel başkan dahil kadrolar dahil eski Atatürkçü cumhuriyetçi çizgiye dönmesi lazım

polemik olmasın sadece bilgilendirme icin yaziyorum abdullah gülü bizzat kılıcdaroglu istiyordu chp izmir il örgütünden yetkili olup bu konuya tepki koyan ciddi bir kitle oldu yani o dönem ciddi olarak direkten döndük şehir efsanesi degil maalesef
Hele hele 2007 CB seçimi öncesi Gül'e karşı mitingler düzenleyip tepinen Tuncay Özkan CHP'de milletvekili olup da bu konu da en ufak 1 tepki vermedi.

Seçimi kazanmak için her yol mübah olmalı! ,görünen Türkiye’de ,kaldı ki bu akp için dahi geçerli (halen).
Kurumsal hafıza,seçmen profili,varlığı,fikri her şeyiyle CHP bir zahmet önde olmalı,kemik kitlesi çok önemli ,çünkü herhangi yeni bir oluşum kadro zaafiyeti sebebiyle bu yarışda geride kalacak.

Ama en önemli unsur ,aydın kesime bunun sadece ve sadece bir yarışma ve bir süreç olduğuna ikna etmeliler.Aksi takdirde chp ,siyasal islamcılar gibi virajı alamaz.Çok kısa bir dönem sonunda siyasal islam bu topraklarda mutlak güç olup Ortadoğu cehennemini yaşatır.İç savaş,sefalet,göç etc.

Gayet seviyeli bir tartışma varken mübarek bayram günü birden bire "kibirli, aşırı komik ve samimiyetsizlik ve de nankör" yapıştırmasını yapman (hiç sen neden üzerine alındın sana değildi deme konuyu takip eden herkes bunun kime olduğunu anlar) ve bunu forumdan başka biri yerine beni yakından tanıyan Mahir beyin söylemesi benim açımdan kabul edilemez bir şey.

Hiç kusura bakma yüzüne bakılacak adam değilmişsin. Bundan sonra seni hiç bir tartışma da alıntılamayacağım. Aynı şekilde senden beni alıntılamazsan sevinirim.

İyi Forumlar.
Hey maşallah hey.

Radikal fikirleri ülkede bazı şeyler normale dönene kadar rafa kaldırsak iyi olacak gibi.

Çok boş tartışmalar var kusura bakmayın.

Öncelikle birbirinize laf anlatacak kadar tevazu gösterin, çocukluk yapıp farklı bir fikir var diye ya da yanlış diye ya da hatalı diye çekip kenara atmayın.

Zamanında koyun söylemi o güruhu güçlendirdi, zayıflatmadı. Cahile cahil demek değil anlatmaktır değerli olan ki herkesin belli bir birikimi var burada, eğer siz birbirinize laf anlatmayı beceremezseniz, başkalarına hiç anlatamazsınız.

En önemlisi üzerine konuşulan konuların çoğu varsayımdan ibaret, ortada bir aday yok ki bunun sebebi de iktidarın algısal olarak o adayı yıpratma ihtimali. İşin arkasında döneni bilemeyebiliriz. Her şeyi bir kenara bıraktım, mevcut iktidarı istemiyorum deyip karşısındakine de oy vermezseniz bu şartlarda da kime hizmet etmiş olacağınıza siz karar verin. Karşınızda kayıtsız şartsız destekleyen bir taraf var, bazı şeyler köprü sonrası tartışılır, şu anki durum köprüyü geçmekte zira geçilmezse yarın o köprü de olmayacak.

Cumhurbaşkanlığını istediği açık
Yolu açık olsun

ayrıca net konuşayım.

bunu yıllardır dile getiriyorum. ülkede siyasetçi olmak son dönemde spesifik yetkinlik gerektirmiyor.

en basiti, demirel, erbakan, özal üçü de itülüydü. üçü de mühendisti. şu an gelinen noktada alaylılar ön planda. son dönemde akademisyenler de öne çıkıyor.

gelmek istediğim nokta; baktığım zaman ülkeyi yönetecek yetkinlikte bir aday göremiyorum. doğru kişileri doğru noktalara koymak da bu koşullarda bir yöntemdir ama bunu yapabilecek birisini de göremiyorum.

ülkenin zeki insanları, mühendislik, tıp vs. döngüsünde kayboluyor dürüst olalım. kendi kendine bir şeyler başarabilip de o noktalara çıkmak pek olası değil ki bu problemden zamanında erbakan da bahsetmişti.

dışarıdan bakıyorum, kimseden net projeler göremiyorum, basın evet tek taraflı lakin buna bir alternatif de geliştirilemedi. sosyolojik, psikolojik etkilere yönelinemedi.

şu an gelinen noktada iktidarın seçilemeyecek olmasının temel sebebi ekonomi ve mültecilerin ekonomik ve sosyal etkileri kaynaklı.

hani 20 sene sonraki mülteci yapılanması distopik olarak görülüyor ya, 20 sene önce de şu anki durum distopik olarak görülürdü herhalde. 2010 yılında referandumda bu referandum başkanlık sisteminin temeli dediğimde abartma diyordu çevremdekiler, ben bunu bir üniversite öğrencisi olarak görebiliyordum ama sorgulayan çok azdı. o günün bedeli de bu günler yani bir günde gelmedik bu noktaya, bugün eleştiren bir çoğunuz zamanında göz yumduğu için bu noktaya gelindi zira her göz yumma karşı tarafı güçlendirdi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt