Cevap: Ekşi Sözlük'teki Gizemli Adam Kim?
Galatasaray başlıklı yazısından bir alıntı daha;
''hayal kurmak parayla değil ya.. hem sizin hayallerinizin bittiği yerde bizim gerçeklerimiz başlar, hatta galatasaraylı olmak ayrıcalıktır!!!
[hehehehe lamer giriş, gerekli kasılmalar. zira internet sitelerinin yorum bölümlerine ya da müzik kanallarının altındaki "eskişehir ve çevresi kendine güvenen cesur bayanlar arıyorum, dul veya evli fark etmez" tandanslı mesajların girildiği alt bantlara, "bence ronaldinho'yu alalım, tam ihtiyacımız olan topçu" yazan duyarlı taraftar tipinde bir entry yazmaya hazırlanıyorum. oha hazırlığa bak, yoruldum, oyuncu buhar oldu hoca, al artık oyuna...]
kafamda yerli yersiz planlar yapmaktan çok sıkıldım. artık bu kadarını yılda 3.5 milyon euro alan frank rijkaard düşünsün diyerek, mütevazı hayaller kurdum. hoş, bunların büyük kısmını, gerek blogda, gerekse formspring'de takip edenler az çok biliyor ya, tam bir resmiyete kavuşturmak istedim. böylece son haftalarda izlemek zorunda bırakıldığım sıkıcı futbola bir nebze olsun kafamda level atlatabiliyor, avrupa devlerine karşı, tıpkı 10 yıl önce olduğu gibi kafa tutabiliyorum. bu benim dünyam* * (?);
kalecisini yazmayacağım bir takımdan bahsetmek istiyorum; şampiyonlar ligi'nde olması gerekiyor kesinlikle. iskeletini belli belirsiz korumuş bir galatasaray. rijkaard'ın barcelonası değil de, guardiola'nın barcelonasına benzer, hatta en doğrusu, fatih terim'in ilk galatasaray'ına benzer bir galatasaray bu. her ne kadar farklı şekillerde kurulsa da; benzer işte.
geriden başlayalım; dörtlü savunmadan:
sol bek: hakan balta. hücuma minimum destek. takım atağa kalktığında ileri giden değil, savunmanın göbeğini destekleyen isim.
sol stoper: vincent kompany. ilk toplara basan, ilk kademeye giren. hücum sırasında, orta sahayı istisnasız destekleyen isim.
sağ stoper: lucas neill. her zaman en geride. sigorta. oyunu kuran, yönlendiren, hakan balta ile ekseriyetle geride kalan isim.
sağ bek: rafinha. sürekli hücuma destek. yaptığı her bindirmede, arkasındaki boşluğu ona en yakın orta saha dolduracak.
orta saha 1: hamit altıntop. nispeten sağ bölgeyi destekleyen, hücumda açıkları kapatan. bazen ileriye kat edip şut çeken isim.
orta saha 2: gökhan inler. hücum ve savunmayı organize eden, her iki bölgeyi de destekleyen hamit'e yakın oynayan isim.
orta saha 3: nuri şahin. nispeten sol bölgede hücum yapan. sete dönüldüğünde sol çizgiye inebilen, içeriye de sokulabilen isim.
10 numara: harry kewell. sırtında 10, kolunda pazubant. bazen her iki kanatta, bazen forvet arkası, bazen forvet. nasıl isterse.
gezici forvet: milan baros. kanatlara inebilen, defans arkasına koşu yapan, geriden top alan, vuran, partnerine servis yapan isim.
vurucu forvet: eren derdiyok. statik değil. yer değiştirebilen, hareketli, bitirici, partnerine duvar olabilen, havadan etkili uzun isim.
şablon olarak aynı sırayla;
- ergün, bülent, popescu, ümit - okan, tugay, suat - hagi - arif, hakan -
gibi düşünelim. en önde başlayan pres, devamlı basarak forveti güçlendiren orta saha, oyun kurabilen, ayaklarına hakim, pozisyon bilgisi yüksek savunma. yerine göre savunan, yerine göre saldıran teknik bekler. zeki bir 10 numara. sahadaki futboldan, hatta mücadelesizlikten zevk alamayınca, kafamda kuruyorum böyle bir takım ve oyun planı, keyfime bakıyorum.
peki bir gün gerçeğe döner mi?
e onu da zaman göstersin...''