Elano bu takımın kilit parçasıdır. Göremediyseniz de göreceksiniz!

Cevap: Elano bu takımın kilit parçasıdır. Göremediyseniz de göreceksiniz!

...............Leo

........Servet....G.Zan

...............................H.Balta

Sabri......................

..........Linderoth

.......................Ayhan

..........Elano

............................Arda.

.Keita....................

..............Nonda

...............Leo

........Servet....G.Zan

...............................H.Balta

Uğur......................

..........Linderoth

.......................Ayhan

..........Arda

............................Keita.

.Elano....................

..............Nonda

Bizim takımın pas sistemine en uygun kadrosu.

siz kaşındınız beyler :o

olağanüstü oynayan ayhanın son 5 sezonda ki g.saray karnesi hiç uzun süreli sakatlanmamış :rolleyes:

2005-2006 - sezon başlamadan ayhan sakatlanır 21. hafta döner g.antep maçında oynar geri sakatlanır sezonu kapatır

2006-2007 - ayhan sezona girilirken sakatlanır ilk haftayı yine kaçırır

tsl-şl-ftk dahil toplamda ayhan 30 karşılaşmaya çıkabilir sadece

2007-2008 - kaliyle sezona fırtına gibi giren ayhan 6. haftada sakatlanır ve yaklaşık 21. hafta sahalara döner

2008-2009-skibbe sezonu zaten malum istikrarsız ve revire dönen bi florya açıklamaya gerek bile yok

ve bu sezon sezona yine muhteşem başlayan ayhan sakatlanır :D ne tesadüfdirki ayhan bu takımın beyni o olmadan zorlanırız diyenler çoğalmıştır geçen sezon barış ve m.topala yapılanlar gibi

Ayhan hicbir zaman takimin beyni falan olmadi, abartmayin.

tamam takim oyuncusu falan filan ama bence bu takimda Elano nun yedegi olmali.

ayhan in gercek mevkiisi forvettekilere pozisyon hazirlamak.

top calmayi beceremeyen on libero yu ben ne yapayim.

kesinlikle ileride kullanilmasi lazim.

...

Xavi deyip duruyorsun, sanki o çok top çalıyor.

Bir de önceki mesajımı görmediysen tekrar edeyim, senin dediğin dizilişte oynadık biz bu sezon; Arda solda, Elano ortada. Senin önerin çoktan uygulandı yani, yine uygulanır. Rahat ol.

Ayhan hicbir zaman takimin beyni falan olmadi, abartmayin.

tamam takim oyuncusu falan filan ama bence bu takimda Elano nun yedegi olmali.

ayhan in gercek mevkiisi forvettekilere pozisyon hazirlamak.

hayır tanımasak ayhanı millet burda bizi keklicek

el freninden başka nedir ayhan orta alanda topa basar sağına soluna bakar topu gelir rakip arkadan çalar ondan sonra ayhan kendini yere atar budur ama elde ondan iyiyisi olmadığı için bu kadar büyütüyolar sanırım

Xavi deyip duruyorsun, sanki o çok top çalıyor.

Bir de önceki mesajımı görmediysen tekrar edeyim, senin dediğin dizilişte oynadık biz bu sezon; Arda solda, Elano ortada. Senin önerin çoktan uygulandı yani, yine uygulanır. Rahat ol.

seydou keita ve yaya toure var iken orada ona dusmuyor. dedigim gibi takimin lideri gibi oynuyor orada ne cok fazla pres yapiyor ne de cok top caliyor.

bizde ise Elano nun boyle oynamasi lazim ve arkadaki 2 linin cok savasan ve top calan oyunculardan kurulmasi lazim.

tobias-mehmet topal

bu ikili 2-3 mac arka arkaya oynasin o zaman gorun siz Elano yu.

kimse kosmuyor diye elestirmesin Elano bu takimin beyni olacaktir ve Rijkaard yavas yavas Arda yi o mevkii ye hazirlamasi lazim. ki zaten oyle yapacak.

el freninden başka nedir ayhan orta alanda topa basar sağına soluna bakar topu gelir rakip arkadan çalar ondan sonra ayhan kendini yere atar budur ama elde ondan iyiyisi olmadığı için bu kadar büyütüyolar sanırım

"Orta alanda topa basmak", takım o sırada konrta atağa çıkmıyorsa çok yararlı bir özelliktir.

Bu başlıkta Barcelona'dan örnekler verildiğine göre ben de bir tane vereyim: Xavi Barca hücumlarında bazen topu alır, bir döner etrafına, uygun adama yollar topu. Çoğu Barca'lı tek pas oynar, Xavi de zaman zaman öyle yapar; ama bazen top yapışır ayağına...Takımın ileri çıkmasını bekler, doğru adamı bulup atar.

Ayhan el freni değil, topu tutması bilinçli yapılan bir hareket. Bizde Xavi yok, insanlar o yüzden Ayhan'ın kilit isim olduğunu söylüyor, çok haklılar.

Tobias oynamaya baslasin o zaman goruruz Renkdaslarimizi.

seydou keita ve yaya toure var iken orada ona dusmuyor. dedigim gibi takimin lideri gibi oynuyor orada ne cok fazla pres yapiyor ne de cok top caliyor.

bizde ise Elano nun boyle oynamasi lazim ve arkadaki 2 linin cok savasan ve top calan oyunculardan kurulmasi lazim.

tobias-mehmet topal

bu ikili 2-3 mac arka arkaya oynasin o zaman gorun siz Elano yu.

kimse kosmuyor diye elestirmesin Elano bu takimin beyni olacaktir ve Rijkaard yavas yavas Arda yi o mevkii ye hazirlamasi lazim. ki zaten oyle yapacak.

Linderoth'un düzenli bir şekilde oynamasını herkes ister ama bu pek muhtemel görünmüyor. "Görün siz Elano'yu" gibi cümlelere gerek yok, Galatasaray'lı herkes, Galatasaray'lı her oyuncunun başarılı olmasını ister...

Neyse, dediğim gibi Elano ortada denendi zaten, tekrar da denenecektir. Rahat olup, bekleyip görmek lazım.

ayhan 4.5 senede 72 mac ilk 11 cikmis

xavi 4.5 senede 114 ilk 11 cikmis

istikrara bakarmisiniz allah askina.

bu takimda Ayhan Yedek oturmali.

bakin bu takimda diyorum.

2 sene once ayhan banko oynasin derdim ama artik Yedek oturmali.

benim yakindan hatirladigim benfica-trabzonspor macinda assist yazmisti Ayhan.

xavi her mac yaziyor tahtaya. Birakin Elano da yazsin.

Ayhan mutlaka Sivasspor-Galatasaray macinda ki gibi oynamali. forvete yakin.

Arda'yı sol kanatta kullanmıştık Kasımpaşa maçında. Sanki farkında olmadan ortaya kayıyordu. Kanatlarda pek etkili olamadık. İleride top tutamayınca hücum anlamında pek birşey gösteremedik.

Elano eğer ofansif bir ön linero tarzında oynayabilirse yada Linderoth formayı giydikten sonra devamlılık gösterebilirse, Ayhan yedek oturtulabilir. Ama baktık ki olmadı, o zaman bu takımın kesinlikle Ayhan'a ihtiyacı vardır.

ayhan 4.5 senede 72 mac ilk 11 cikmis

xavi 4.5 senede 114 ilk 11 cikmis

istikrara bakarmisiniz allah askina.

bu takimda Ayhan Yedek oturmali.

bakin bu takimda diyorum.

2 sene once ayhan banko oynasin derdim ama artik Yedek oturmali.

benim yakindan hatirladigim benfica-trabzonspor macinda assist yazmisti Ayhan.

xavi her mac yaziyor tahtaya. Birakin Elano da yazsin.

Ayhan mutlaka Sivasspor-Galatasaray macinda ki gibi oynamali. forvete yakin.

Peki kim oynamalı? Linderoth demeden önce, onun son 3 yılda kaç maç oynadığına bakmak lazım. Geriye Topal-Barış-Sarp kalıyor. Hepsi aşağı yukarı aynı tip oyuncu, kesme özellikleri var ama top yapma konusunda iyi değiller.

İdeal ön libero pozisyonumuzda yukarıdaki futbolculardan biri ve yanında mutlaka ya Ayhan ya da Linderoth olmalıdır. Linderoth'un olmayacağı gitgide aşikar olduğuna göre geriye Ayhan kalıyor.

Önlerinde Elano da oynar, Arda da oynar. İkisi de uygundur kanımca.

Peki kim oynamalı? Linderoth demeden önce, onun son 3 yılda kaç maç oynadığına bakmak lazım. Geriye Topal-Barış-Sarp kalıyor. Hepsi aşağı yukarı aynı tip oyuncu, kesme özellikleri var ama top yapma konusunda iyi değiller.

İdeal ön libero pozisyonumuzda yukarıdaki futbolculardan biri ve yanında mutlaka ya Ayhan ya da Linderoth olmalıdır. Linderoth'un olmayacağı gitgide aşikar olduğuna göre geriye Ayhan kalıyor.

Önlerinde Elano da oynar, Arda da oynar.

maalesef biri oynayacak tobias sakat oldugunda.

ama nasil oynayacak bilemiyorum. yanii takima aksayan mevkii olacagi kesin.

devre arasi mutlaka transfer lazim oraya.

Ernst gibi adam lazim oraya. fizikli top kapan ve pas yapabilen adam.

buna yakin birini bulursak iyi olur. sene sonu Hamit olabilir.

neyse bunu haldun abimiz daha iyi bilir.

benim sasirdigim elano ya yedek diyenler var.

bu adam her mac en az 1 assist veya bir gol yazar.

yeter ki oynasin.

suanda fenerbahce birinci ise bunun nedeni Alex israridir.

bizde niye yok anlamiyorum.

o takimda alex i cikarin bizim yedekler cikar yener feneri.

Takımın kilit oyuncusu ile takımın beyni demek farklı şeyer. Takımın beyni şu anda Arda'dır ilerde Elano olabilir. Ama takımın kilit isimleri takımın oynadığı sistemde olmadıkları zaman bütün sistemin çökeceği isimlerdir. Bizim oynadığımız futbolda bağlantı sağlama görevini yürütmesi gereken ortasaha oyuncuları kilittir. Elimizde oyunu ikiyönlü oynayan iki tane ortasahamız var ve bunlar Ayhan ile Linderoth. Bunlar olmadığında çok sıkıntı çekiyoruz, olduklarında takımın nasıl 1-2 gömlek atladığını farkedeceksiniz?

Ayhan'ın şu takımda sadece topu verip cezaalanı yan çizgisine paralel bindirmeleri bile pozisyon zenginliği getiriyor. Topal ve sarp ise rakip ceza yayının ötesine geçmeyince hücumda sadece sabit 4 adamla kalıyoruz sıkıntı yaşıyoruz.

Ayhan ve Tobi'nin beraber oynayacağı maçları görmek benim en büyük isteğim. Merak ediyorum yani. Ama takımına göre bu ikiliden birinin yanına Sarp Topal ikilisinden biri oynayabilir. Örneğin Alex'li Fenere Topal çok kilit oyuncu olabilir.

basmak var basmak var ayhan böle basıyor işte elin adamıda affetmiyor

YouTube - Mateja Kezman Muhtesem Gol Galatasaraya 2-0 !!!!!

sadece bu maç için geçerli değil her dirençli basan takıma karşı aynı hataları yapıyor ayhan zaten

Ayhan o işi çok iyi yapıyor demiyorum; ama başka alternatifimiz yok. Bizim kadromuzda Ayhan kilit eleman. Xavi bizde olsaydı, o kilit adam olurdu.

kesinilikle ilk 11 de düzenli oynamalı artık.

İlerleyen haftalarda ilk 11Ede düzenli oynamaya başlayacaktır. Önümüzde çok maç var daha.

Insallah Sturm graz macinda 90 dakika izleriz.

fener macina kadar yuzde yuz bir elano izleriz umarim.

cunku o macta cok isimize yarayacak.

Artik ciksin topunu oynasin istiyoruz.

Geri
Üst Alt