Elano Sorunsalı

Cevap: Elano Sorunsalı

Nesinden memnun deelsiniz adamın zaten gittiği heryerde böyle oynayan bi adam.He önüne İbraamoviç gibi bi adam koyarsan gider golünü tabiki atar.Yoksa şu durumda fazlasını beklemek boş hayal.

Hocam sen maçları seyrettiğinden emin misin de çift yönlü değil diyorsun. Bal gibi de çift yönlü, sabaha kadar tartışırım seninle. Biz zaten Xavi gibi çift yönlü oynuyor demiyoruz, öyle oynasa burada olmazdı açık söylemek gerekirse, ama onlar kadar olmasa da bu sene Galatasaray forması altında gördüğüm bir çok maçta çift yönlü oyuncu olduğunu kanıtladı Elano. Forumda da bir çok kez tartışıldı ama hala nasıl bu lafı diyebiliyorsunuz anlamıyorum ? Biz demiyoruz ki Xavi kadar, Gerrard kadar çift yönlü oynuyor ? Bizim dediğimiz hücum yönü daha ağır basıyor, ama defansif yönü de var ve oyun içerisinde defansa da ofansa da yardım ediyor. Ayrıca tek yönlü oyuncu olsa Lincoln tarzı olurdu, ama Elano öyle değil. Hem oyun yapısı bakımından, hem mevkiiler bakımından. Oyun yapısı bakımından defansa yardımını bir çok maçta görüyoruz geldiğinden beri, mücadelesini hiç eksik etmiyor zaten. Sürekli pres yapıyor, alanını savunuyor. Top kaptırdımmı geriye kadar koşup topu alıyor. Mevkii bakımından dikkat et böyle bu tarz oyuncular hep farklı yerlerde oynayabiliyor nedense. Elano'da sağ kanat, sol kanat, ön libero, orta saha ortası, sağ iç, sol iç, forvet arkası ve kısmen forvette oynayabiliyor. Oynamadığı bir defans kalıyor yani. Ama genelde tek yönlü oyunculara bak forvet arkası oynarlar, bazen sol kanat veya sağ kanat alternatifleri olur o kadar. Ayrıca takımı taşımak felan ne alaka onu da anlamadım. Futbol takım oyunudur, tek futbolcuya bağlı işler yapılmaz. Elano'dan da takımı taşıması beklenmiyor. Ve birşeyi artık kafanıza kazıyın. Forvet arkası diye birşey yok takımda. Sene başı bile öyle oynadığımızı zannediyorduk ama Neeskens kendi açıkladı öyle değil 1+2 şeklinde oynuyorduk mutlaka birisi ofansa destek veriyordu demişti. Yani kafaya artık sokun bunu forvet arkası diye birşey yok, tarih oldu artık. Son Kayseri maçında felan da tam forvet arkası yoktu, 2.forvet tarzı vardı forvet yokluğu nedeniyle o da. Yani forvet arkası diye mevkii kalmadı takımda. Arda'da orda oynamıyor, oynayamaz. Elano'da... Sağ iç ve sol iç var. Elano bu iki mevkiide de oyunu çift yönlü oynuyor, sadece ofansı düşünmüyor. Arda ve Elano yan yana oynarsa Arda yüksek ihtimal hücumu düşünecek, Elano kadar da defansa yardım edemeyecek, çalıma girişecek felan olmaz. Aslında istese yapar bu dediklerimizi, oyun zekası da çok iyi, pas tekniği de çok iyi. Ama istese yapar yani ki bence istemesi lazım. İngiltere'de böyle oynarsa 18'e bile almazlar Arda'yı transfer durumları felan olursa yani.

Yoksa dediğim gibi ben de düşündüm bu durumu ciddi ciddi Arda'dan Iniesta tarzı oyuncu olur mu diye ama diyorum işte Arda bu stilinden vazgeçmedikçe ortada Elano ile birlikte sağ içte veya sol içte oynaması imkansız.

İlla xavi gerard olması gerekmiyor..

İyi bir ayhan bile çift yönlüdür mesela..

Sazı eline alamıyor işte Elano. Sorun burada. Yanına gelecek adamdan medet umuyoruz. Arda mesela ortada çok iyi işler yaptı sezon başında. Takımın sırtladı. Mücadele olarak da, Elano'dan iyi durumda. Takıma alışamamış ya da yanındakiler yüzünden verimli olamıyor olabilir. Peki duran toplar? Arda 10 civarında asist yaptı duran toplardan. Emre Çolak vurdu, gol attı. Keita vurdu, gol attı. Nonda bile got attı duran toptan. Sezonun yarısı geçti, bir kupadan elendik. Birileri uyum sağlayacak diye, takımı yakamayız.

Elano'nun sazı eline almasına gerek yok, arkadaşlarını saha içinde müthiş rahatlatıyor zaten. Pas trafiğini sağlıyor, uzun topla takımı pozisyona bile sokabiliyor. Elano'yu oyun forvet arkası olarak görüyorsun, sorun orada işte.

Arda sezon başında ortada oynarken Keita, Kewell ve Baros gibi 3 silahımız vardı. Müthiş performans sergiliyordu bu 3'ü. Arda'da doğal olarak hoş asistler yaptı. Özellikle Kewell ve Baros gol potansiyeli yüksek oyunculardı ve gol yollarında sıkıntı yaşamıyorduk. Elano ile Baros kaç maç aynı takımda oynadıki?

Elano ile Baros kaç maç aynı takımda oynadıki?

Burası çok önemli. Benim hatırladığım Baros'la ne zaman oynadıysa hep asist yapmıştır Baros'a. Pana. maçı, Graz maçı felan ilk akla gelenler.

Ve eminim Baros olsa şuan çok farklı yerlerde olurduk. Elano'da şu haliyle Baros'la inanılmaz anlaşırlardı. Zaten Elano'nun attığı paslara olumlu yanıt verecek tek isim Baros'tur bence.

Burası çok önemli. Benim hatırladığım Baros'la ne zaman oynadıysa hep asist yapmıştır Baros'a. Pana. maçı, Graz maçı felan ilk akla gelenler.

Ve eminim Baros olsa şuan çok farklı yerlerde olurduk. Elano'da şu haliyle Baros'la inanılmaz anlaşırlardı. Zaten Elano'nun attığı paslara olumlu yanıt verecek tek isim Baros'tur bence.

Şimdi bunu ekleyecektim bende. Baros'un oynadığı çoğu maçta Elano'nun skora etkisini görüyoruz.

-Dikine oynayan Elano

-Dikine koşu yapan Baros

>GOL

Şimdi bunu ekleyecektim bende. Baros'un oynadığı çoğu maçta Elano'nun skora etkisini görüyoruz.

-Dikine oynayan Elano

-Dikine koşu yapan Baros

>GOL

Katılıyorum. Bir de olaya bu açıdan bakmak lazım. Asist yapan oyuncudan önemli olan gol atacak oyuncudur. Misal Lincoln geçen sene asist kralı oldu, Arda bu sene sene başı asist yapıyordu çoğunlukla normal olarak olsun, duran top olsun. Ama bu örnek verdiğim iki isim Baros, Kewell gibi isimler varken böyle çok asist yaptılar. Elano'nun şanssızlığı takıma tam alışamadan bu ikisi de sakatlandı. Ama Baros felan sakatlanmadan önce Elano ile çok iyi anlaşıyorlardı ve dediğim gibi oynadığı maçlar çok az olmasına rağmen Elano hep skora katkı yaptı bu maçlarda. Yani dediğime geldi olay, gol atacak oyuncu meselesi, asistlere cevap verecek, paslara olumlu yanıt verecek oyuncu meselesi...

Şimdi bana kim diyebilir Lincoln böyle forvetsiz halde asist kralı olacak, Arda süper asistler yapacak ? Kimse. Çünkü yapamazlar, çok zor olur yapmaları da. Bu olay Nonda olsa dahi değişmezdi.

Arda nasıl yapıyor asist o zaman? Birisi bana açıklasın şunu ya. Arda'nın 21 asisti var bu yıl. Sadece 4 tanesi Baros'a. Resmen kovduğumuz Aydın Yılmaz'ın 6 asisti varken, bana Elano'nun sadece 5 asisti olmasını nasıl açıklayacaksınız? Aydın'ın asistlerinin hiç biri Baros'a değil.

Çift yönlüymüş, bana ne! Bize sahada hem mücadele edecek, hem skora katkı sağlayacak birisi lazım. Lucho, Lampard, Gerrard, Fabregas, Deco, Juninho. Bu adamlar da 4-3-3'te oynadı. Hem takımlarının en çok koşan, en çok mücadele eden adamlarındandılar; hem skora katkıları çok iyiydi. Bu tür adam bulmak zor olabilir, o zaman mücadele eden oyun kurucu arayacağız. Niko Kranjcar 2.5 milyon £'a transfer olurken, izlemeyeceğiz.

Edit: Şimdi bir daha baktım ve en çok sinirimi bozan bu oldu. Barış Özbek kadar skora katkısı var sadece. Yemin ediyorum ağlayacağım şimdi.

Aydın ne asisti yapmış ya hangi rakibe karşı ne vermiş takıma saçmalamakta sınır yok

Hasta mısınız arkadaş Aydınla kıyaslıyorlar birde

Arda nasıl yapıyor asist o zaman? Birisi bana açıklasın şunu ya. Arda'nın 21 asisti var bu yıl. Sadece 4 tanesi Baros'a. Resmen kovduğumuz Aydın Yılmaz'ın 6 asisti varken, bana Elano'nun sadece 5 asisti olmasını nasıl açıklayacaksınız? Aydın'ın asistlerinin hiç biri Baros'a değil.

Çift yönlüymüş, bana ne! Bize sahada hem mücadele edecek, hem skora katkı sağlayacak birisi lazım. Lucho, Lampard, Gerrard, Fabregas, Deco, Juninho. Bu adamlar da 4-3-3'te oynadı. Hem takımlarının en çok koşan, en çok mücadele eden adamlarındandılar; hem skora katkıları çok iyiydi. Bu tür adam bulmak zor olabilir, o zaman mücadele eden oyun kurucu arayacağız. Niko Kranjcar 2.5 milyon £'a transfer olurken, izlemeyeceğiz.

Steven Gerrard : 5 gol, 6 asist,

Deco: 2 gol 1 asist

Yani hepside süper asist golcü değiller üstelik birinin asist yapacağı Torres-Babel-Niang diğerinin Drogba-Anelka vs var.

Bu sezondan bahsetmiyorum. Bahsediyor olsam, Juninho ne alaka?

Hadi canım sende. Şimdi al sana misal verdiğin adamlar hala kıvırıyorsun yok bu sene yok o sene. Yazdırma bana o zaman Elano'nun Shaktar performansını altından kalkamazsın. Gece gece saçmalıyorsun zaten.

Edit: Şimdi bir daha baktım ve en çok sinirimi bozan bu oldu. Barış Özbek kadar skora katkısı var sadece. Yemin ediyorum ağlayacağım şimdi.

Sen çok fazla kafaya taktın bu istatistik olaylarını. Senin için futbol istatistikten ibaretse git Alex'i izle o zaman, mutlu olursun belki. Ya da istatistiklerle kıyaslıyorsun ya, dediğine göre gelirsek Alex dünyanın en iyi oyuncularından, Hagi'den de daha iyi. Değil mi ?

Geri
Üst Alt