Hocam sen maçları seyrettiğinden emin misin de çift yönlü değil diyorsun. Bal gibi de çift yönlü, sabaha kadar tartışırım seninle. Biz zaten Xavi gibi çift yönlü oynuyor demiyoruz, öyle oynasa burada olmazdı açık söylemek gerekirse, ama onlar kadar olmasa da bu sene Galatasaray forması altında gördüğüm bir çok maçta çift yönlü oyuncu olduğunu kanıtladı Elano. Forumda da bir çok kez tartışıldı ama hala nasıl bu lafı diyebiliyorsunuz anlamıyorum ? Biz demiyoruz ki Xavi kadar, Gerrard kadar çift yönlü oynuyor ? Bizim dediğimiz hücum yönü daha ağır basıyor, ama defansif yönü de var ve oyun içerisinde defansa da ofansa da yardım ediyor. Ayrıca tek yönlü oyuncu olsa Lincoln tarzı olurdu, ama Elano öyle değil. Hem oyun yapısı bakımından, hem mevkiiler bakımından. Oyun yapısı bakımından defansa yardımını bir çok maçta görüyoruz geldiğinden beri, mücadelesini hiç eksik etmiyor zaten. Sürekli pres yapıyor, alanını savunuyor. Top kaptırdımmı geriye kadar koşup topu alıyor. Mevkii bakımından dikkat et böyle bu tarz oyuncular hep farklı yerlerde oynayabiliyor nedense. Elano'da sağ kanat, sol kanat, ön libero, orta saha ortası, sağ iç, sol iç, forvet arkası ve kısmen forvette oynayabiliyor. Oynamadığı bir defans kalıyor yani. Ama genelde tek yönlü oyunculara bak forvet arkası oynarlar, bazen sol kanat veya sağ kanat alternatifleri olur o kadar. Ayrıca takımı taşımak felan ne alaka onu da anlamadım. Futbol takım oyunudur, tek futbolcuya bağlı işler yapılmaz. Elano'dan da takımı taşıması beklenmiyor. Ve birşeyi artık kafanıza kazıyın. Forvet arkası diye birşey yok takımda. Sene başı bile öyle oynadığımızı zannediyorduk ama Neeskens kendi açıkladı öyle değil 1+2 şeklinde oynuyorduk mutlaka birisi ofansa destek veriyordu demişti. Yani kafaya artık sokun bunu forvet arkası diye birşey yok, tarih oldu artık. Son Kayseri maçında felan da tam forvet arkası yoktu, 2.forvet tarzı vardı forvet yokluğu nedeniyle o da. Yani forvet arkası diye mevkii kalmadı takımda. Arda'da orda oynamıyor, oynayamaz. Elano'da... Sağ iç ve sol iç var. Elano bu iki mevkiide de oyunu çift yönlü oynuyor, sadece ofansı düşünmüyor. Arda ve Elano yan yana oynarsa Arda yüksek ihtimal hücumu düşünecek, Elano kadar da defansa yardım edemeyecek, çalıma girişecek felan olmaz. Aslında istese yapar bu dediklerimizi, oyun zekası da çok iyi, pas tekniği de çok iyi. Ama istese yapar yani ki bence istemesi lazım. İngiltere'de böyle oynarsa 18'e bile almazlar Arda'yı transfer durumları felan olursa yani.
Yoksa dediğim gibi ben de düşündüm bu durumu ciddi ciddi Arda'dan Iniesta tarzı oyuncu olur mu diye ama diyorum işte Arda bu stilinden vazgeçmedikçe ortada Elano ile birlikte sağ içte veya sol içte oynaması imkansız.