Elden Ring

Ya muazzam bir oyun gerçekten, başyapıt yani. Ama oyundaki en büyük sorun -ki Dark Souls serisi için de bunu geçerli görüyorum- oyunun hikaye anlatma şekli (evet bu oyunların aslında baya derin bir hikayesi var) benim her defasında oyunun içine girmeme o kadar engel oluyor ki. Kendimi aşırı zorluyorum.

Tarzınızdan tamamen vazgeçin demiyorum ama nasıl ki zamanla zorluk değil artık şerefsizliğe giren save noktalarının azlığından vazgeçtilerse, bence biraz daha klasik anlatı yapısına sahip senaryoyla yeni oyunlarını çıkarmalılar.

Çünkü bazen bunca zorluğa girmek için insan ekstra motivasyona ihtiyaç duyabiliyor.

Ya muazzam bir oyun gerçekten, başyapıt yani. Ama oyundaki en büyük sorun -ki Dark Souls serisi için de bunu geçerli görüyorum- oyunun hikaye anlatma şekli (evet bu oyunların aslında baya derin bir hikayesi var) benim her defasında oyunun içine girmeme o kadar engel oluyor ki. Kendimi aşırı zorluyorum.

Tarzınızdan tamamen vazgeçin demiyorum ama nasıl ki zamanla zorluk değil artık şerefsizliğe giren save noktalarının azlığından vazgeçtilerse, bence biraz daha klasik anlatı yapısına sahip senaryoyla yeni oyunlarını çıkarmalılar.

Çünkü bazen bunca zorluğa girmek için insan ekstra motivasyona ihtiyaç duyabiliyor.

elden ring roman olarak yayınlansa
1k+ sayfalık 5 cilt falan olur en az heis
bu kadar büyük hikayeyi lineer olarak anlatmak imkan dışı

oyun bu bağlamda hikayeyi de anlatmıyor zaten
oyuncunun gözlemine/anlayış kapasitesine bırakıyor

Şimdi gençler ben bu oyuna başladım.
Japon sevdası ile bilmeden Samurai seçtim. Başlangıç için iyiymiş zaten sanırım problem yok.
Birkaç beginner videosu izleyip,

-6 tane +2 flask yaptım
-Torrent'i aldım
-Yuvarlak masayı açtım, biraz gold rune toplayıp sattım
-Kurtları aldım, Askerleri aldım, Jellyleri aldım, kurtları upgrade edeceğim para oldukça
-Uchigatana'yı +4 yaptım
-Vigor'u 20 yaptım, kalanları STR-DEX verdim..

Sırada silahı alevlendiren ash'i alıp, uyuyan dev ejderha'yı öldüreceğim rune için sanırım videolardan gördüğüm kadarıyla..

vs. vs. diyelim başlangıç için, çabuk ölmeyelim diye karakteri hazırladım bu şekilde..

Peki benim amacım nedir? waypointlerin gösterdiği yolu takip edip oyunun konusunu oynayıp o bölgelerde exploration mu yapacağım?
hangi Boss'u ne zaman döveceğim, hangi zindana ne zaman gireceğim neye göre karar veriyoruz?

(...)

Peki benim amacım nedir? waypointlerin gösterdiği yolu takip edip oyunun konusunu oynayıp o bölgelerde exploration mu yapacağım?
hangi Boss'u ne zaman döveceğim, hangi zindana ne zaman gireceğim neye göre karar veriyoruz?

mesajı yeni gördüm heis hala gereksinim varsa yardımcı olayım

Teşekkürler.. Oyunun sonuna geldim sayılır..

Dual Katana Dex/Arc Bleed agresif takılıyorum...
Nagakiba+25 / Uchigatana+25
Rivers of Blood+10 / Nagakiba +25

White Face Mask + Raptor's Black Feathers

Lord of Blood's Exultation, Rotten Winged Sword Insignia, Dragoncrest Greatshield, Claw Talisman

Opaline Hardtear + Thorny Cracked Tear

Platinum Trophy için 2 talisman, 3 büyü, Malenia, Maliketh, Placidusax, Hoarah Loux ve Finall Boss kaldı. 3 ending için de gerekenler hazır.. Save dosyası ile yapacağım endingleri.

Amaaaa oyun bitince girmedik delik, kesmedik adam bırakmayacağım.

Oyunun başındayken tepeme binmek kolaydı tabii şimdi intikam zamanıdır.
Normalde Souls, Bloodborne filan oynayamamış bir insanım ama bu oyun bambaşka bir şeymiş.
Platinum o yüzden zorladım. Sileceğimi de zannetmiyorum. Arada açar takılırım bitince..

@Emir Sato

Teşekkürler.. Oyunun sonuna geldim sayılır..

Dual Katana Dex/Arc Bleed agresif takılıyorum...
Nagakiba+25 / Uchigatana+25
Rivers of Blood+10 / Nagakiba +25

White Face Mask + Raptor's Black Feathers

Lord of Blood's Exultation, Rotten Winged Sword Insignia, Dragoncrest Greatshield, Claw Talisman

Opaline Hardtear + Thorny Cracked Tear

Platinum Trophy için 2 talisman, 3 büyü, Malenia, Maliketh, Placidusax, Hoarah Loux ve Finall Boss kaldı. 3 ending için de gerekenler hazır.. Save dosyası ile yapacağım endingleri.

Amaaaa oyun bitince girmedik delik, kesmedik adam bırakmayacağım.

Oyunun başındayken tepeme binmek kolaydı tabii şimdi intikam zamanıdır.
Normalde Souls, Bloodborne filan oynayamamış bir insanım ama bu oyun bambaşka bir şeymiş.
Platinum o yüzden zorladım. Sileceğimi de zannetmiyorum. Arada açar takılırım bitince..

@Emir Sato
Seninle Diablo 4 oynamak istiyorum hocam.

Oyuna bu kadar hakim, bu kadar azgın bir partnerle takılmayalı yıllar olmuştu. Aldığın hazzın her zerresini iliklerimde hissettim. Hele şu kısımı okuyunca ; "Amaaaa oyun bitince girmedik delik," evde oohhhhhhh diye inlemek durumunda kaldım. :love::love::love:

Seninle Diablo 4 oynamak istiyorum hocam.

Oyuna bu kadar hakim, bu kadar azgın bir partnerle takılmayalı yıllar olmuştu. Aldığın hazzın her zerresini iliklerimde hissettim. Hele şu kısımı okuyunca ; "Amaaaa oyun bitince girmedik delik," evde oohhhhhhh diye inlemek durumunda kaldım. :love::love::love:
Zaaaa XD
2 Katanayla Seppuku yapıp boss kesmek kadar azdırıcı...

Ama oyun hakediyor be külliyata hakim olmayı ve farklı karakterlerle defalarca bitirmeyi. Beynimin bir köşesi bu oyuna feda olsun :P

Baksana oyuna başlarken Bloodflame Blade'e "silahı alevlendiren ash" demişim.
İnsan 96 saat sonunda bu kadar değişir mi ya.

Gurur duyuyorum kendimle adeta :)

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt