Elektrik ve Doğalgaz Faturanız Ne Kadar Geldi?

Bizde elektrik az ama çok duş aldığımız için doğalgaz fazla geliyor.

gün aşırı duş yaz/kış farketmeksizin.

Uzun yıllardır, dikkat ettiğimiz bir olay. Elektrik hususunda baya avantaj sağlıyor.

Mesela çok eskiden bunu bilmeden önce yazın klimayı sıcak iyice artın diye bekleyip geç açardık. Sonra baya bir fatura. Sonrasında daha erken açıp, en pahallı saatler de klima kullanımını minimum veya arada vantilatör. Sonra da gece çok nemli ise hava biraz da klima ile nemi temizleme. @Oğuzhan Sesko

Ekran Görüntüsü - 2026-05-12 18-21-15.webp

Uzun yıllardır, dikkat ettiğimiz bir olay. Elektrik hususunda baya avantaj sağlıyor.

Mesela çok eskiden bunu bilmeden önce yazın klimayı sıcak iyice artın diye bekleyip geç açardık. Sonra baya bir fatura. Sonrasında daha erken açıp, en pahallı saatler de klima kullanımını minimum veya arada vantilatör. Sonra da gece çok nemli ise hava biraz da klima ile nemi temizleme. @Oğuzhan Sesko

Ekli dosyayı görüntüle 322635
daha yeni camasır makinesini calıstırdım

Fatura işini fakirler düşünsün hocam. Ben yaşam konforuma bakarım.

Bu 3 zamanlı tarifede geçerli. Saat olayıda gece açık yerler için düşünülmüş bir tarife. Tek zamanlı meskende her saat aynı

Daha dogru konu bulamadim su an, burdan paylasiyorum sizlerle(modlar uygun gorurse ayri konu olarak tasiyabilirler, maksadim bilgilendirmek)

istanbul anadolu yakasinda AYEDAS , binalari geziyor bir suredir. Konu su:

JENERATORUNUZ varsa, bu jeneratorun icerisinde isitici modulu de varsa (yakin zamandakilerin hepsinde var nerdeyse) ve bu hat ORTAK ALAN sayacindan GECMIYORSA kacaktir diye 100.000 TL ve uzerinde (jenerator kapasitesine gore) ceza geciriyor ve gidiyor.

Bu modul ne ise yarar ?
Kis aylarinda soguk havada jeneratorde aksama/donma gobi riskler olusmasinda diye bir isitici - periyodik bakimlariniz yapiliyorsa yaz aylarinda kapatiyorlar bunu.

Az elektrik ceken bir duzenek degil ayrica.kisaca bunu. Pesine dusmusler para cikarmak icin milletten

Hakli tarafi var ama gel gorki iskan sureclerinde yeni yapilan binalarda ayedas senin elektrik sistemini jenerator dahil onaylar. Orda neden onayliyor o zaman diye sorabilirsiniz ama cevap verecek muhattap bulamazsiniz muhtemelen:)

Yoneticiyseniz jenerator bakim firmanizla bir gorusun, degilseniz yoneticinize bir soyleyin. Sonra bir anda havadan kucaginiza 5k + odeme cikamsin apt ortak alanindan
Guncelleme:

Dun jenerator bakimini yapan sirketin teknisyen ekibi geldi kontrole. Duzgun duzenek gordu fakat muteahhitin elektrikcisi neyin pesinde olmussa ek bir kablo ile kacak baglanti yapmis.

Yani Ayedas kontrole gelse 120k+ ceza yiyecektik.

Neyseki cozulmesi 10 dk bile surmedi, baglanti dogru sekilde yapildi. Test edildi.

Komsu binanin yoneticisine haber etmistim buraya yaptigim gibi ,taniyorum sonucta. Onlarda baktirdi ve 25 bin liralik tadilat cikti.

Geri
Üst Alt