Elektronik Yardım Başlığı (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Windows 7'de ses sorunu

Arkadaşlar bilgisi olan yokmu yahu :(

Ses kartımın driverini yüklüyorum olmuyor internetten indiriyorum olmuyor sorun nerde yaaa :(

Cevap: GSCimbom Acil Yardım Başlığı

beyler bana çok acil İDM en son sürüünün full olanini bir arkadaş bulup da ogretebilir mi?

Ayrica Total Video Converter en son sürümünün bulup ful yapayi oğretecek bir Gsli varsa acilen özelden mesaj çeksin yada buradan yapabiliyorsa buradan yapsin..

Windows'un artık bu tür sorunları aşması gerekli. Verdiğiniz driverı denettim olmadığını söylediler ama yinede denemesinde fayda var.

arkadaşlar pc'me Windovs 7 yi kurdum ama nero yu yükleyemiyorum XML inceleyicisi eski gibi bir hata veriyor acaba bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi??

Ustadlar,

Uzun bir aradan sonra blogda tekrar yazmaya karar verdim. Şablonumu değiştirmek istiyorum ve kaynağa ihtiyacım var. Genelde klasik takilirim. Yardimci olabilecek arkadaslar varsa bizleride esinlendirsin lutfen.

Beyler; net hızım felaket yavaşladi. Misal bir rapidden 3 mb lik bir program indriyorum 2,5 saatten fazla suruyor; ve Bayt hesabi indiriyor. (196 byte).. İnternet paketim sınırsız bir de..Youtube den bir video izleyecem; 2 saat dolmasini bekliyorum ki izleyebileyim..İki hafta olmadi format çekeli... nolur yardimci olun beaa..fıttıracam..

Ağ bağlantı simgesinin üzerine gelip beklediğinde baloncuğun üzerinde kaç Mps yazıyor ?

Mereti bir turlu hizlandiramadim.Birşey soracam beyler; Netten alişveriş yapmaya korkuyorum ; guvenemiyorum yani.. Acaba sizin bildiğiniz klim vardir rapid premium uyelik satabilecek????Guveilir birisi bulmak çok zor yaa..

Acer 5739G almıştım biliyosunuz. Ancak ses sorunu var. Winamp'ta,WMP'de hepsinde şarkı çalarken bi işlem yaptıgımda pıt pıt sanki hoparlör patlak gibi yapıyor.BIOS güncellemesi yap dediler , yaptım hala aynı. Çözüm önerebilecek var mı ?

Acer 5739G almıştım biliyosunuz. Ancak ses sorunu var. Winamp'ta,WMP'de hepsinde şarkı çalarken bi işlem yaptıgımda pıt pıt sanki hoparlör patlak gibi yapıyor.BIOS güncellemesi yap dediler , yaptım hala aynı. Çözüm önerebilecek var mı ?

Genel tamir felsefesi: İlk başta hardware problemi mi yoksa software porblemi mi tespit et. Yani donanımda mı hata var, yoksa yazılımda mı?

İlk olarak bir de film oynat mesela WMP'de falan, film oynarken görüntü de takılma var mı? Eğer varsa sorun sadece sesle değil, işletim sistemiyle alakası var. Eğer yoksa, ve sorunun sadece sesle ilgili olduğunu varsayarsak..

Ben olsam şöyle yapardım:

Hardware:

İlk başta bir yerden bir kulaklık bul, tak dene.

Eğer kulaklıkta düzgün çıkıyorsa sorun hoparlör de demektir, eğer kulaklıkta da aynı sorun varsa demekki problem hardware değil software kaynaklı.

Software:

Eğer olmazsa işletim sisteminin güncel olduğuna emin ol.

Sonra ses kartı'nın driver'larını güncelle..

Yine çözülmezse, çaldığın şarkılar mp3 ise codec'leri güncelle. Eğer başka bir formatta ise o format için codec'leri bul.

Yine olmazsa kullandığın hoparlörlerin software'ini güncelle.

Hardware/Software:

Bunların hiç biri fayda etmezse, CPU'daki işlemciler ne durumda ona bak winamp falan açıkken. (Windows için CTRL+ALT+DEL, sonra Performance sektesi.. CPU usage olur orada) Eğer CPU usage 50%den fazla ise CPU ile ilgili bir sorun var demektir.

Bu ya yazılımın güncel olmamasından, ya kullandığın müzik programının uyumsuzluğundan (ki BETA versiyonlar da çok olur) ya da bilgisayar kasasının fan'larının düzgün soğutmamasından kaynaklanır.

Her birini kontrol et, olmazsa..

Memory sorunu

Yine aynı Performance sektesinde Physical Memory bölümü olur (RAM). Eğer burada 75%'den falza kullanıyorsa bilgisayar RAM yetmezliğinden takılıyor olabilir. Eğer sorun buradaysa kullandığın müzik programının görsel öğelerini kapat öyle bir dene (visualization vs.). Yine olmuyorsa bütün programları kapat sadece winamp'ı aç, şarkı listeni yüklemeden tek bir şarkıyı açıp çalmayı dene (şarkı listesi uzunsa çok RAM yer).

Yine olmadıysa Itunes dene, uzun şarkı listelerini fazla RAM yemeden kullanıyor bildiğim kadarıyla.

Yine olmadıysa yeni RAM kartı alıp takman gerekebilir.

Eğer film oynatırken görüntüde de takılma yaşanıyorsa aynı şeyleri ekran kartı vs. için uygulayabilirsin, BIOS denen de bir bakıma ana kart yazılımı güncellemesi zaten..

Pardus işletim sisteminde Kaptan menüsü vardır. Bilirsiniz. Oraya nasıl girilir yahu ? Biri yardım etsin.

Başlat > Programlar vs gibi. Kaptan menüsünü nasıl açarız Pardus 2009'da ?

Bilgisayarım açıldığında PSI_..._Software diye bir yükleme çıkıyor. Ne olduğunu çözemedim. Bilgisi olan var mı?

Not:... yerinde birşey daha yazıyordu fakat şu an anımsayamadım.

Firefox ile indirdiğim bir dosyayı bulamıyorum.Nasıl bulurum ? Bilgisayardan da arattırdım olmuyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt