az daha ekmek ye kardeş eskilerin deyimiyle. Sabahları 6 yumurta öğlen akşam tavuk kırmızı et sebze. O zaman başka birşey olur. Boey in ilk geldiği ve son gittiği haline bak vücud olarak. Gerçi onda zenci geni var da... Çalışırsan neden olmasın
calisma konusun da sana ve diger renkdaslarima katiliyorum nacizane.
diger yandan,
*fundamental olarak boey den bariz iyidir jelert.nazarimda.
alinirken de nacizane belirtmistim ; bold dezavantaji ; fizigi - fizigini guclendirmeli - , keza, topla oyunda , ayak ust bolge guc toplamasi elzem.
geriden ve 2.bolgeden jelertin topla cikislar da bilinen durumu ; ayak boy kisaligi ~gucu, ayak siddet gucu ve vucut ust bolge zayifligi ,
&
- ve de diger konu , defansif geliskenleri anindaki versuslarda gorulen dezavantaji ;
ayak boyu zaten kisa oldugundan , topla ilerlerken ; *uzun bacaklilara nazaran -daha cok kisa aralikli bolca topa dokunusla ilerlediginden ,zamanlamasini ve cevre kontrolunu iyi hesap edip karar almasi gerekiyor. diger turlu ,gelen her temas da denge problemli durumlar yasiyor, yere dusmesi vs vb . bunu,mevcutda minimize etmek icin radarini cok acik tutmasi gerekiyor.pasi ayagindan hizli,basit cikarmasi gerekiyor. ki, eski takiminda yapmaya gayret ediyordu.burada da devam eder bu gayreti .
defans da ise ; topsuz oyunda bire bir versuslarda kendisinden gorece uzun ve fizikli guclu ,hizli oyunculara karsi genelde hafif el temasi sarj vs ile denge bozmali tutumu kendince ^ilk oncelikli secenek olarak goruyor. bu durum kismen zamanla duzeltilebilir-sayet basta dedigim guc konusunu iyilestirebilirsek . rapor dan hatirladigim , keza hava toplarinda zaten yeterli degildi.
velhasil, daha once de dedigim gibi ; kumasi olan bir potansiyel jelert. dogru kurgu/oyun sistemi ve saha ici yayilimda , basta dedigim eksiklerini kapatana dek elinden geleni yapar, sezon sonuna dek mevcut halli_maksimumunu verir .
sonrasi ,tam potansiyelini bulmasi icin basta dedigim elzem gordugum ekstra genel fizik guc calismasi, +,ayaklari guclendirmeye yonelik bolca uzerinde durursa/durursak kulup olarak ; uzun yillar verim aliriz .
alinirken , yetersiz noktalarini goz onunde bulundurarak, uzun vade babinda mevcut eksikleri surpriz bulmamistim. ki, gelisebilir buldugumdan- tipoloji olarak ,oynadigimiz pasli cikisli oyunda ,seri ve ayagi iyi bir bek fena durmuyordu transfer baglaminda.
jelert, kanimca dogru futbolu altyapi da saglam almis ve bilen bir yetenek .mevcut halinin uzerine cikarmak teknik ekibin gorevi olmali .
topla arasi zaten iyi . pasi, pasa yatkinligi ,*invert oyuna derinlik yapabilmesi, genel caliskanligi da artilari arasinda .
bugunku oyunda , kumasin dan yetenegin den bir demet sunmustur tarafima . ayaklarina saglik nordic aslani .
@Aras Şimşek ,
@Onur Adıbelli onurcum ,hatirlarsan sana yabanci dil bi rapor dan bahsetmistim. bi ara okursan, yorumunu okumak isterim .
saygi ve selamlar.