Ben fikir olsun diye Capology'den baktım. Orada Kopenhag'daki her oyuncunun maaşını tek tek yazmamışlar ama toplam brüt maaş 18.740.000 Euro'ymuş. Kişi başına ortalama 669.286 Euro yapıyormuş. Yani %50 vergi olsa kişi başı ortalama 330.000 Euro civarı yapıyor. Yani 3'e katlama gibi bir durum olabilir. Ama bunu katlama olarak değil aradaki fark olarak görmek daha doğru olur. 600.000 Euro fazladan maaş da hem kulüplerin ekonomik seviye farkı hem genel anlamda daha üst seviyede bir takımda oynama farkı hem de ülkeye oyuncuyu çekme payı olarak bakıyorum ben. Tabii Almanya'ya gitse aradaki fark 600 olmazdı da 300 olurdu belki, onu da Türkiye-Almanya farkı olarak o şekilde kabul etmek gerek.
Merak edenler için linkini koyayım:
Capology
Bana göre inanın bu kadar kendimizi yoracak tartışmaya değecek kadar bir para değil yıllığı. Biz geçen sene Zaha'nın Tete'nin İcardi'nin maaşlarını bu kadar konuşmadık. Bonservis kısmı yüksek ama o da inanılmaz bir para değil. Kaldı ki zaten hiç parlamamış, piyasası olmayan scout transferi değil bu. Çocuk aslında yaşına göre zaten bayağı kanıtlamış kendini. Ama genel manada 9 harcamak için çok mu, evet çok.