emil breivik

Sikernagel de bir ara oradaydı şimdi Brugge mu ne yapmış

Hauge
Sikernagel
Botheim
Solbakken
Berg
Björkan
Mvuka

Hiç biri iş yapmadı. İş yapan bir Boniface var onun zaten 10 maçı var Bodo ile bir de Vetlesen var ama o da Belçika ligi yani.

Şimdi de Molde’den Mansverk gitti, şimdilik maçı yok Ajax’ta.
Mansverk sakatlandı. Ajax'ta yok mu işimize yarayacak adam? Adamlar bu sene ciddi anlamda çok zor durumdalar devre arası ciddi hamle yapmazlarsa küme bile düşebilirler özellikle kaleci, stoper, orta sahaya bir de Sutalo'da gitmek istiyormuş sanırım.

Abi şu anki piyasada sence 1.5'a böyle bir oyuncuyu düşürmek mümkün mü?

Ya da şöyle düşünelim sendeki Boey gibi bir oyuncuya 1.5 demeyelim de 5 milyon teklif ettiler. Ne derdin?
Ben veririm her türlü de fransada 1 sene oynamış oyuncuya verilir ancak norveçte falan takılmış istatistik kasmış oyuncuya o paraları vermem.
Danimarkanın nordsjaelland takımı bir yerlerden bulup buluşturup alıyorsa sende 1 milyona falan bulursun.
Ben fransa liginden de 1-2 arasına oyuncu bulabileceğimizi düşünüyorum.

Yazın burada Han-Noah Massengo diye bir oyuncu isminiz zikretmiştik. O.s ön libero. Herif bedelsiz takıldı misal bu çocuğa imzalatıp ligden bir yere kiralık verebilirdin böyle hamlelerle kaybımızın olmayacağını düşünüyorum.

böyle fırsatlar her sene oluyor.
Bu oyuncularla bir şekilde şartlı sözleşme yapılabilir.

Abi 14 yabancı hakkımız var geçen sene de böyleydi nerden bakarsan en az 2-3 tane karavanamız oluyor.
Bunlar da zaten kendini acayip gösteriyor bağırıyor adeta. Şimdi bu ortamda 11 oyuncun okey yıldız olabilir ki zaten aynı anda 8ini oynatıyorsun 3 tanesi de yedekten girse kalan 3 yabancıyı bu sistemde her türlü alabiliriz. Benim yıllardır savunduğum şey bu. Yıldız oyuncu da olacak elbette okey ama piramitin en sonunda da ucuz yabancı olmalı. Bu 30 yaşında değin 19-21 aralığında olmalı. Bu sene buna ek olarak türki cumhuriyetleri şeysi de eklendi koca coğrafyada koyabilen ve topa sert vurabilen 90'ların sek erkeği futbolunu oynayabilecek adam bulamadık mı. Hadi 3 tane bulamıyoruz 1 tane bulalım yav.
Stratejiyi iyi belirlemek lazım.
Kuzeyli sonsuz enerjili oyuncu bu ligde her zaman iş yapıyor, forvet bölgesinde de değerlendirilebilir illa bek-os olmasına gerek yok.

Fransadan da ani patlama özelliği yüksek olan biraz teknik ve özellikle genç oyuncular. Zaten hepsinde afrika dna'sı var içi geçmişleri almadığımız sürece bu hamle de tutacaktır.
Dediklerine katılıyorum, keşke o şekilde bir strateji izleyebilsek ama realiteden bahsediyorum. Öyle kelepir maliyetle iki iyi genç oyuncu yakalayabilmek için o tip en az 4-5 transfer yapman lazım ki Ross örneğinde olduğu gibi hiçbirinin tutmama ihtimali de var, o zaman ne yapacaksın?..

Bazen 'sıfırdan' kadro kurmak avantaj bile olabiliyor. En garanti transfer gözüyle bakıp sağlam kontrat verdiğin adamdan verim alamayınca, sezon sonunda ha diyip salıveremiyorsun: Geçen yıl Sergio öyleydi, bu yıl Zaha o yolda ve kadroda böyle adamlar birikiyor haliyle. Onların üzerine tekrar garanti diye aldığın adamlar da iyi performans veremediği zaman kimse yönetim ve TD ü genç oyunculara da yöneldiler diye takdir etmez. Taraftar 'yıldız' transferine bayılırken yöneticilerde onların beklentilerine cevap verme isteği oluşuyor ister istemez. Niyeti ucuz populizm yapmak olmayan adam bile bir ölçüde popülizme kaymak zorunda kalıyor ki o insanlar da ego sahibi; takdir edilmeyi, pohpohlanmayı herkes sever...

Bunları isim fetişizmine ve preveteran oyuncu transferine en karşı birisi olarak, tespit anlamında söylediğimin anlaşılmasını umarım. Buna yönelik mesajlarım kayıtlı nitekim...

Bahsettiğin, ''Al, başka kulüplere kiralık ver'' formülünü FB ve biz daha önce denedik, olumlu bir sonuç alındığını hatırlamıyorum...

Olayları bütün yönleriyle değerlendirmek gerekiyor. Hepimiz eleştiriyoruz ama TD ve yöneticilerin işi hiç mi hiç kolay değil...

Dediklerine katılıyorum, keşke o şekilde bir strateji izleyebilsek ama realiteden bahsediyorum. Öyle kelepir maliyetle iki iyi genç oyuncu yakalayabilmek için o tip en az 4-5 transfer yapman lazım ki Ross örneğinde olduğu gibi hiçbirinin tutmama ihtimali de var, o zaman ne yapacaksın?..

Bazen 'sıfırdan' kadro kurmak avantaj bile olabiliyor. En garanti transfer gözüyle bakıp sağlam kontrat verdiğin adamdan verim alamayınca, sezon sonunda ha diyip salıveremiyorsun: Geçen yıl Sergio öyleydi, bu yıl Zaha o yolda ve kadroda böyle adamlar birikiyor haliyle. Onların üzerine tekrar garanti diye aldığın adamlar da iyi performans veremediği zaman kimse yönetim ve TD ü genç oyunculara da yöneldiler diye takdir etmez. Taraftar 'yıldız' transferine bayılırken yöneticilerde onların beklentilerine cevap verme isteği oluşuyor ister istemez. Niyeti ucuz populizm yapmak olmayan adam bile bir ölçüde popülizme kaymak zorunda kalıyor ki o insanlar da ego sahibi; takdir edilmeyi, pohpohlanmayı herkes sever...

Bunları isim fetişizmine ve preveteran oyuncu transferine en karşı birisi olarak, tespit anlamında söylediğimin anlaşılmasını umarım. Buna yönelik mesajlarım kayıtlı nitekim...

Bahsettiğin, ''Al, başka kulüplere kiralık ver'' formülünü FB ve biz daha önce denedik, olumlu bir sonuç alındığını hatırlamıyorum...

Olayları bütün yönleriyle değerlendirmek gerekiyor. Hepimiz eleştiriyoruz ama TD ve yöneticilerin işi hiç mi hiç kolay değil...
Abi o kadar risk olacak. Stratejiyi ilk kendi takımlarında oynamaları şeklinde uygulamamız lazım. Atıyorum brevik 3-4 isterken tamam diyip alıp takımında oynatmaya bıraksak yarın atıyorum 20 milyon gibi uçuk teklif gelse ki bunlar olabilir, yine aynı şekilde hojlung içimizden geçerken tamam kardeş o adam bu adam diyerek kapılarında yatıp bu stratejiyle alıp bırakabilirdik.

Erden timurun bu tür bir hayali var bildiğim futbolcu fonu kurulacaktı alınıp değerlendirilmeye bırakılacak. Umarım olur bu ciddi manada bir süre sonra istemsiz olarak para kazandıracak bir sistem burada yatıyor.

Al kiralık ver sistemini biz tam manada uygulamış sayılamayız tamamen amatör ilerledik, hiç öyle araştırma falan yok 100 bine bulduğun adamın aha Scout bu mantığı ile değil ciddi çalışmayla 1 sene içerisinde bizim istediğimiz seviyeye çıkabilecek mi onun programlanması önemli. Fenerin geçen sene 250 bine alıp 500e sattığı adamı daha yaz başı 2.5 milyon euroya okuttu herifler. 2 milyon direkt kar.
Transfer işte böyle olmalı, yok teknik yok uzun boylu bundan olur şeklinde değil. Orta sahada hızlı enerjisi aşırı yüksek adam. Bu tür transferin başarılı olmama olasılığı yok. Altı üst son 3 senede orta sahada çöpe attığımız 10 milyonlarca euronun 20'de birine mail edilmiş bir oyuncu. Bunun örnekleri de çok danimarka İsveç gibi ülkelerde bu şekilde çok acayip transferler oluyor.
Aç bak 18-22 yaş aralığında bir potansiyeli olan oyuncu 8 milyonun altına gitmiyor. Keza biz de stoperi gittik bu standarda göre aldık.

İlk kriter yaş ikincisi hız ve enerji odaklı gitmek gerekiyor. Yıl içinde kendine teknik katan 10 kat değerlenir bu sektörde.

buruk istiyor mu bunu

1-1,5 milyon bonservisle bulabileceğimiz işe yarar oyuncuları ancak 18-20 yaşında, takımlarına yeni yeni girmeye başlayıp biraz dikkat çekenler arasından seçebiliriz ki onların arasından da üç oyuncudan birini tutturursan başarı addedilir. Bu da bizim gibi tezcanlı futbol ortamına uygun değil, kontenjan kullanılmak istenmez vs...

O yüzden Nellsson' u aldığımıza benzer şekilde, transfer döneminde ismi geçenlerden 5 milyona Cetic' e giden Nawrocki, geçen sezon ismi geçip bu yıl 3 milyona Lecce' nin aldığı M. Kaba, işte bu Breivik (Şimdi piyasası artmış olabilir) gibi adamlara yönelip, duruma göre birkaçını transfer etmek yolu tercih edilmeli diye düşünüyorum; istesen de daha fazlasını transfer etmenin niye zor olduğunu önceki mesajımda izah etmeye çalıştım. Elbette onlar da tutmayabilir, risksiz transfer yoktur...@Tuna Köse

Helal olsun bütün forum norveç ligi izliyor

Premier Lig'de sanırım şampiyonluğa oynayan takımlardan birinden oynuyor. Alamayız artık dediğinize göre.

Gercekten iyi oyuncu bu adami al 10 numaraya koy sisirilen symanzkiden verimli oynar 8 e koy skor katkisida yapar savunmada yapar

Ndombele gidecekse bir ortasaha daha almamiz elzem

Bizim maçlar dışında izleyen var mı ki hiç.

Kotu oyuncu demiyorum ancak isleyen bir takimin parcasi gibi. Bizde orta saha ve oyun plani net degil olmadigi gibi bir disli olarak nasil bir islevi olacak soru isareti daha kaliteye de gelmedim. Beklentileri karsilayamayabilir. Buna benzer birkac transferimiz olmustu ve vasati pek asamadilar.

Bizim maçlarda iyiydi lakin başka maçlarını izlemedim
Bize candela makalele geremi prime ndiaye gedson vs tarzı adamlar lazım
yoksa sorunlarımız hiç bitmez

Geri
Üst Alt