GSC Portal Emre Çolak: "Türk hoca daha iyi"

İsmail Çağan

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
image11.jpg

Galatasaray'ın Torku Konyaspor ile oynadığı mücadelede fileleri havalandıran Emre Çolak karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Detaylar GSC Portal'da...

Bu konulara girmek sana düsmez Emrecim, sen futbolunu oyna eski hocalarina saygisizlik etme.

Ben de her zaman Türk hocanın yabancı hocadan bir adım önde olduğunu düşünüyorum.Son yıllardaki şampiyon hocalara bakmamız yeterli.

Ne gerek var be kardesim. Yanlis aciklama olmus bence.

Sen yeterki havalanma ve iyi performansini devamli bir sekildr sergleyip gelistir kendini.

Nazar deymesin, aynen devam. Daha iyi olacak inşallah ilerde.
Hoca acıklaması türk futbolunun sorununu anlatıyor bu arada birazda.
Çok fazla duygusal yapı ile işleyen türk futbolcu toplumuna sahibiz.

Avrupaya gidemezsin bu kafayla o zaman kusura bakma.
İyi oynadın güzel gol attın ama bu yorum oldukça saçma.
Diğer oyuncuların da performansının artmasındaki temel neden bu.
Çünkü hocayı sevmeyince oynamıyorsunuz, bilerek.

bir daha yabancı hocayı floryanın kapısından içeri sokana sevmek lazım zaten

Bu konulara girmek sana düsmez Emrecim, sen futbolunu oyna eski hocalarina saygisizlik etme.
futbolcu robot degil!kisisel fikrini belirtmesinde yalnis bir sey yok,hem durup dururken konusmuyor cocuk..illa yalnis ariyorsan hamitin aciklamalarina bakman yeterli.

☆$☆

Son düzenleme:
Senin ayakların yere sağlam bassın gerisi gelir.
Bu toplara girme oyununa bak Emre Ç
Şımarmadan kendi oyununa odaklandığın zaman başarını devam ettirirsin.

iletişim herşey

Bu iletisimin önemini halen cözemediler Türkiye´de yöneticiler, o yüzden plansiz programsiz maceralari giriyorlar. Burada 7/24 forumu takip eden, her GS macini izleyen, takimda oyuncularin videolarini felan defalarca izleyen taraftar bile birn nevi ligi ve oyunculari taniyordur. Yekta biraz daha fazla cabaliyor diye, onun yerine Emre´yi kesmek istemez. Yabanci hocalar oyunculari tanimiyor, ve oyuncu degerlendirme konusu cok zordur idmanda ciplak göz ile. Yoksa Aydin Yilmaz bir maradonna olurdu. Cogu yabanci teknik adam oradan ilk golü yiyor, sonrada iletisim sorun oluyor tabi ve bu ondan daha bile zor birsey....

Hersey teknik, taktik anlama ve uygulama olsa ozaman Bayern gidip Guardiola´ya 6 aylik almanca dersine tabi tutmazdi. Dil cok önemli, ve sen yabanci teknik adam getireceksen onun programini 6 ay öncesinden yapacaksin en az. Bu adam maclari, ve ligi takip edecek, ve Türkce kurslari alacak. Osmanli döneminden beri bir eksigimiz bu, bir türlü dilimizi ve kültürümü yayamiyoruz. Türkce gayet önemsiz bir dilde olabilir, önemli olan bu degil. Sen zaten üc kat para ödüyorsun, gidip dili ögren dersen, adamda gidip ögrenecek. Bu profesyonelligin bir parcasidir... Bu futbolcular icinde gecerlidir, futbolcular bu konuda herzaman rahat insanlardir, sen zorlamaz isen kimse ögrenmek istemez. Ben futbolcu esleri hakkinda konusmayi sevmem, ama Yolanthe yenge o konuda Sneijder ve bütün yabancilara ders veriyor. Kizcagiz türkce konusmaya gayret ediyor, ve gayet iyi konusmaya basladi.

Hakaretmi etmiş? Burda yazılanından farklımı konuşdu?

Girmemesi lazim bu toplara, hakaret etti demedim. O konuda genel bir degerlendirme yapmasi hos degil, sonucta 1.5 sene yabanci teknik adamlar ile calisti. Hatta Rijkard´i sayarsak daha bile fazla, ve ona herzaman süre veriyordu ozamanlar. Bende italyanlardan memnun degilim, ama giden adami tutakak yapmak bizim kültürümüzü ters. Aslinda tam bizim kültürümüz, ama ben hayal dünyasinda, kendi etik anlayislarim ile yasiyorum maalesef.

Sonra cikip sabote ediyor yerli oyuncular deniyor. Emre topunu oynasin, bu konular onu asar.

Bunlar biraz tehlikeli söylemler. Türk antrenörün daha fazla avantajı var denebilir ama bugün bu söylenirse yarın da Türk oyuncular daha iyi diyebilirler. Yerli - Yabancı ayrımını her bağlamda atmamız gerekiyor. Prandelli geldi tutmadı , Emre Çolak'ın kafasıyla Bülent Korkmaz'ın da gelince tutması lazımdı. Hamza Hoca sadece Türk olduğu için değil iyi bir teknik direktör olduğu için ve futbolculuk geçmişiyle değil , teknik adamlık başarısıyla geldiği için tuttu.

futbolcu robot degil!kisisel fikrini belirtmesinde yalnis bir sey yok,hem durup dururken konusmuyor cocuk..illa yalnis ariyorsan hamit hirbosunun aciklamalarina bakman yeterli.
☆$☆

Hamit´in yaptigi aciklama zaten terbiyesizlik ve hic bir sekilde yakistiramadim. Sonra düzellti, daha dogrusu geri vites yapti... Yarin yabanci teknik adam gelse ne olacak ? Sonra sabote ediyor felan diyorlar... Ben ne Mancini´den nede Prandelli´den zerre kadar memnun kaldim, ama ben kibarlik beklerim. Sonucta birseyler ögrenmis olmasi lazim onlardan...

"Biz hamza hocadan memnunuz, yeni bir hava getirdi. Yabanci teknik adamlardan da ögrendigimiz seyler var, onlarin da emekleri var, ayrim yapmak dogru olmaz" gibi bir aciklama beklerdim. Emre cahil degil, cok zeki bir cocuk... O yüzden onun böyle konusmasini begenmedim.

2011/2012 zamaninda Lig TV´de Süper Final öncesi bir program vardi... Su portekizli gidip, onun yerine Tayfur gelmisti galiba. Teirm o programi konusmalari ile domine etti, ve güzel konustu. Ama bir söz söyledi, ve bunu ozamanlar cok agir elestirmistim. "Tafyur´a aramiza yabanci sokmadigi icin tesekkür ediyoruz"

Her fikir söylenmez, bana göre dogru degil.... Sonra bu yerlilere dönüyor, yabancilar sabotaj ediliyor paranoyasi cikiyor ortaya...

Hamit´in yaptigi aciklama zaten terbiyesizlik ve hic bir sekilde yakistiramadim. Sonra düzellti, daha dogrusu geri vites yapti... Yarin yabanci teknik adam gelse ne olacak ? Sonra sabote ediyor felan diyorlar... Ben ne Mancini´den nede Prandelli´den zerre kadar memnun kaldim, ama ben kibarlik beklerim. Sonucta birseyler ögrenmis olmasi lazim...

"Biz hamza hocadan memnunuz, yeni bir hava getirdi. Yabanci teknik adamlardan da ögrendigimiz seyler var, onlarin da emekleri var, ayrim yapmak dogru olmaz gibi"

2011/2012 zamaninda Lig TV´de Süper Final öncesi bir program vardi... Su portekizli gidip, onun yerine Tayfur gelmisti galiba. Teirm o programi konusmalari ile domine etti, ve güzel konustu. Ama bir söz söyledi, ve bunu ozamanlar cok agir elestirmistim. "Tafyur´a aramiza yabanci sokmadigi icin tesekkür ediyoruz"

Her fikir söylenmez, bana göre dogru degil.... Sonra bu yerlilere dönüyor, yabancilar sabotaj ediliyor paranoyasi cikiyor ortaya...
kendince hakli olabilirsin ama tepki verecek kadar agir ve büyütülücek olay olarak görmüyorum..hamiti saniye dahi beklemeden a2 ye gönderirdim veya kontratini fesh ederdim.

☆$☆

Girmemesi lazim bu toplara, hakaret etti demedim. O konuda genel bir degerlendirme yapmasi hos degil, sonucta 1.5 sene yabanci teknik adamlar ile calisti. Hatta Rijkard´i sayarsak daha bile fazla, ve ona herzaman süre veriyordu ozamanlar. Bende italyanlardan memnun degilim, ama giden adami tutakak yapmak bizim kültürümüzü ters. Aslinda tam bizim kültürümüz, ama ben hayal dünyasinda, kendi etik anlayislarim ile yasiyorum maalesef.

Sonra cikip sabote ediyor yerli oyuncular deniyor. Emre topunu oynasin, bu konular onu asar.

Ben sorun görmedim yaptığı acıklamada. Yani yabancılara salama amaclı olarak yorumlamadım.

Geri
Üst Alt