En Çok Hangi Tür Şampiyonluğu Tercih Edersiniz ?

Emrah Oktay

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Hangi zorlukta kazanılan şampiyonluk sizi en çok mutlu eder ? Eze eze mi yoksa acı çeke çeke mi ?

1998'deki Galatasaray Gibi 9 Puan Geriden Gelerek İlan Edilen

son haftaya kadar çekişme ile giden ve son saniyede ilan edilen şampiyonluğun stresi büyük olduğu kadar sevinci de büyük oluyor tabiiki

Tavata yapmadan, eze eze.

2006'daki şampiyonlukta daha çok sevinmeme rağmen 2 maçta da yenilmişliğin ve başka takımlara bel bağlamanın ezikliği vardı. Oysa 2012'deki şampiyonlukta kendimiz oynadık ve 0-0 berabere kalarak kendimiz şampiyon olduk onların stadında. O yüzden benim tercihim 2012 Galatasaray'ı gibi şampiyonluklar yaşamak..

Bayern Münih Gibi Daha Sezon Başından Belli Olan ve Eze Eze 7 Hafta Kala İlan Edilen

Tokatlaya ,tokatlaya,şamarlaya,şamarlaya.

Tapatalk

96-97 de değil miydi o 9 puan geriden gelinen sezon

Çoğu kişi öyle bilir ama aslında yanlıştır. Çünkü 1996-97'de Galatasaray 9. haftada ele geçirdiği liderliği sezon sonuna kadar bırakmamıştır. Fatih Terimli ilk şampiyonluktur. İç sahada 4-0'lık fb yenilgisini barındırır. 3 haftada 20 gol atılan bir sezondur (6-1, 1-8, 6-1).

Ankette bahsedilen sezon ise 1997-98 sezonundadır. O sezonun 16. haftasında Fenerbahçe'nin 9 puan gerisine düşen Galatasaray 2. yarıda 1 maç hariç kaybetmemiş ama bazı maçlarda berabere kalmıştır. Ligin son haftalarında liderlik sürekli el değiştirmiş ama bitime 1 hafta kala İstanbulspor'u 4-1 yenen Galatasaray şampiyon olmuştur..

hakan sende bunu söylersen ... fenerlilerde 12 puan önde rakipsiz bir takımmı ?

Bu sene rakipsiz.

2008'deki Galatasaray tabi ki.O kısıtlı imkanlarla bile iki hafta arka arkaya iki şampiyonluk yolundaki rakibimizi,Fener'i Ali Sami Yen'de yenmiştik,sonra da deplasmanda Sivasspor'u yenmiştik.

hakan sende bunu söylersen ... fenerlilerde 12 puan önde rakipsiz bir takımmı ?

Degil.

Fenerbahce'nin 12 puan fark atmasi tamamen bizim isi ciddiye almamamizdan kaynaklaniyor. Fenerbahce de Besiktas ta berbat bir takim. Ayrica hafta da 1 mac oynayarak oyunculari fazla yorulmadan sezon boyunca maksimum oynayabildi.

Benim anlatmak istedigim farkli. Ben Galatasaray'in hedeflerini lig'te görmüyorum, Avrupa'da görüyorum. CL'de basarili olan bir kulüp olmamizi istiyorum. Ama cogu taraftarimizda Fenerbahce kompleksi oldugu icin, ve onlarda Galatasaray kompleksi, aramizda bir fark olmadigi düsüncesi ortaya cikiyor. Oysa ki Fenerbahce tamamen lokal, vizyonu olmayan ve Galatasaray'i gecmeyi hedefleyen bir kulüp.

Türkiye'de Avrupa'yi düsünen tek kulüp Galatasaray'dir. Bu yüzden rakipsiz görüyorum kendimizi. Rakipsiz derken puan farkindan degil, hedefleri düsünerek rakipsiz.

Bu yüzden zaten dedim Fenerbahce derbisinde gol atinca oyuncular ve taraftar sevinmesin, alkislamasin. Cünkü Fenerbahce ye rakibimiz olmadigini hissettirmek en büyük zaferdir.

Yani ligi Bayern gibi erken sampiyon bitirerek pek önemsemedigimizi hissettirmek, ligte kulüpleri rakip olarak görmedigimizi hissettirmektan bahsediyorum.

Bayern ve 2012 arasında karar kılmam gerekirdi..2012 daha sevkli :DD

Tarihimizin en değerli şampiyonluğu 2001-2002 sezonu şampiyonluğudur yukarıdaki hiçbir şampiyonlukla kıyaslanamaz bile ...

Eğer C.L.'de mücadele veriyorsan eze eze 7 hafta kala derim fakat tek kulvarda mücadele ediyorsan puan farkı önemli değil ama bütün derbileri kazanarak olması güzel olur kaybediceksek anadolu kulüplerine kaybedelimki dalga geçicek çok malzeme olsun.

Tabi ki Bayern gibi.

İskoçya 2. Ligi Puan Durumu

1. Rangers 98

2. Dunfermline 59

Bitime 9 kala şampiyonluk ilan eden ve şu anda 39 puan fark yapan takımlar da var. Bayern'in de ötesi var yani :)

Geri
Üst Alt