En Çok Hangi Tür Şampiyonluğu Tercih Edersiniz ?

Degil.

Fenerbahce'nin 12 puan fark atmasi tamamen bizim isi ciddiye almamamizdan kaynaklaniyor. Fenerbahce de Besiktas ta berbat bir takim. Ayrica hafta da 1 mac oynayarak oyunculari fazla yorulmadan sezon boyunca maksimum oynayabildi.

Benim anlatmak istedigim farkli. Ben Galatasaray'in hedeflerini lig'te görmüyorum, Avrupa'da görüyorum. CL'de basarili olan bir kulüp olmamizi istiyorum. Ama cogu taraftarimizda Fenerbahce kompleksi oldugu icin, ve onlarda Galatasaray kompleksi, aramizda bir fark olmadigi düsüncesi ortaya cikiyor. Oysa ki Fenerbahce tamamen lokal, vizyonu olmayan ve Galatasaray'i gecmeyi hedefleyen bir kulüp.

Türkiye'de Avrupa'yi düsünen tek kulüp Galatasaray'dir. Bu yüzden rakipsiz görüyorum kendimizi. Rakipsiz derken puan farkindan degil, hedefleri düsünerek rakipsiz.

Bu yüzden zaten dedim Fenerbahce derbisinde gol atinca oyuncular ve taraftar sevinmesin, alkislamasin. Cünkü Fenerbahce ye rakibimiz olmadigini hissettirmek en büyük zaferdir.

Yani ligi Bayern gibi erken sampiyon bitirerek pek önemsemedigimizi hissettirmek, ligte kulüpleri rakip olarak görmedigimizi hissettirmektan bahsediyorum.

O zaman sistemi baştan değiştirmen gerek. TFF'nin yapılanmasından ziyade ülkenin zihniyetinin değişmesi lazım. Bu tür bir zihniyette, "rekabet" denen olgu için bir takımın paçasından aşağıya çekilmesi normal olarak karşılanıyor bu ülkede.Galatasaray'ın Türkiye'yi dışarıda başarıyla temsil etmesi kimsenin umrunda değil.Sezon başında yaşadığımız yabancı kuralı ve teknik direktör krizi bunun en açık göstergesi.Bu dediğin şey bizim ülkemizde olmaz. Siyaset ve dış güçler ayarlama yaparlar her daim...Bir takımın uçmasına izin vermezler(bkz:Galatasaray)...Ama bir takımın liderliğinde bir lig istiyorlar (bkz:Fenerbahçe)...

Mesela sportif lobinin Galatasaray'ı engellemeye gücü yetmeyince siyasi lobi devreye girdi ve rantın paylaşılması amacına ulaşıldı. Eğer devreye girmeselerdi, Galatasaray'ın 4-5 sene bu ligde hegamonya kurması içten bile değildi. Şu an durum eşitlendi, hatta Galatasaray ağır yaralandı. Seneye muhtemelen yine bir teknik direktör bilmecesi ve yabancı kuralıyla uğraşacağız...Çünkü yerli yerine oturmadı çoğu şey yaşadığımız olumsuzluklardan sonra.Yine arayış içine girdik...

Bunda emeği geçen içerideki ve dışarıdaki güçleri, Galatasaray arması adına alkışlamayı(!) bir borç biliyorum...

:005:

Rakibin sahasında alınan şampiyonluk hepsine bedel.

lan 2006dan guzel championlukmu var :D:D:D:D hay allam kafaniza bomb mu dustu

ya stada aslan getirdiğimiz 2006 mı 2008 mi

2006 hakan baltanın müth golü 3-5 sivas maçıysa harika günlerdi

eski açıktn aslanı tahrik etmiştim

iyi anıydı

Hani mesela şimdi Fener şampiyon diyola ya...

Tam matematiksel olarak şampiyonluğu ilan ettikleri gece bir UEFA baskını sonrası ;

"Fenerbahçe,BJK -25 puan cezası verilmesine ve yeni sezonda bir alt ligden devam etmesine" şeklinde bir karar iyi olur diyorum... :trollfacce.gif:

Onu bunu bilmem de günü kurtaran şampiyonluklar değerli olsa da fayda etmiyor gelecek adına.

Türkiye'de zaten şampiyonlukların çoğunluğu böyle maalesef. Sistematik, istikrarli şampiyonluklar önemli benim için, eze eze mi acı çeke mi bilemem. Ama bizde böyle birşey mümkün değil zaten hemen derin yavşaklar camia'yı bozmaktan kaçınmaz.

Son dakika sampiyonluklari her zaman daha degerlidir.

Ayrica A.madrid ve liverpool"un kisitli imkanlara sahip olduklarini kesinlikle dusunmuyorum.

Soru en anlamlı şampiyonluk olsa belki tercihim farklı olabilirdi ama tuttuğu ne olursa olsun mantıklı bir futbolsever Bayern'den başkasına oy vermez.

Hani mesela şimdi Fener şampiyon diyola ya...

Tam matematiksel olarak şampiyonluğu ilan ettikleri gece bir UEFA baskını sonrası ;

"Fenerbahçe,BJK -25 puan cezası verilmesine ve yeni sezonda bir alt ligden devam etmesine" şeklinde bir karar iyi olur diyorum... :trollfacce.gif:

En ilginç şampiyonluklardan biri olur bizimkisi. :D

Geri
Üst Alt