En iyi box-to-box futbolcu

Cevap: En iyi box-to-box futbolcu

Dünyanın en iyi futbolcusu

Xavi Hernandez

El clasico yaklaşırken aklıma geçen seneki maç geldi. Üstat xavi çeşit çeşit dört asistle olayı bitirmişti.

Bir duran top(puyol)

orta sahadan kaptığı bir pozisyon(messi)

uzun bir ara topu göndererek savunmayı bitirmesi(henry)

topu müthiş saklayıp araya bırakması(messi).

Bakalım bu seneki maçta neler yapacak?

El clasico yaklaşırken aklıma geçen seneki maç geldi. Üstat xavi çeşit çeşit dört asistle olayı bitirmişti.

Bir duran top(puyol)

orta sahadan kaptığı bir pozisyon(messi)

uzun bir ara topu göndererek savunmayı bitirmesi(henry)

topu müthiş saklayıp araya bırakması(messi).

Bakalım bu seneki maçta neler yapacak?

Xavi'nin yaptigi showlari buraya yazmaga kalksak bandwidth dolar hocam, tabi Gerrard gibi ancak uzaktan vurmayla olmaz bu isler.

Liverpool gibi takimin dinamosunun Torres oldugu bir yerde oynuyor Gerrard. Bir vasfi yok ki. Torres Fink gibi. Benitez soyunma odasina giriyor, tahtaya adamlari yaziyor sonra Kuyt at topu Torrese! Mascherano at Torres'e! Gerrard at Torres'e! gibi taktikler veriyor.

Xavi'nin yaptigi showlari buraya yazmaga kalksak bandwidth dolar hocam, tabi Gerrard gibi ancak uzaktan vurmayla olmaz bu isler.

Liverpool gibi takimin dinamosunun Torres oldugu bir yerde oynuyor Gerrard. Bir vasfi yok ki. Torres Fink gibi. Benitez soyunma odasina giriyor, tahtaya adamlari yaziyor sonra Kuyt at topu Torrese! Mascherano at Torres'e! Gerrard at Torres'e! gibi taktikler veriyor.

:D hocam ben sadece büyük maçlardaki olaylarını veriyorum. Ş.ligi finali, el clasico falan. Geri kalanını yazmaya kalksak ohooo... Liverpool yorumların da bomba olmuş:D

Xabi-Lass-Kaka vs Xavi-İniesta-Busqets

Chelsea maçından Xavi-İniesta'yı fizik gücüyle çok rahat bozabilen Essien,Mikel,Ballack,Lampard gibi adamlar karşısında Xavi-İniesta etkili olamamıştı.Alonso ve Lass'da iyi fiziği olup rakibi iyi bozan adamlar.Ayrıca 1.88lik Kaka'nına yardım edeceğini söyleyebiliriz.Bana göre orta sahanın hakimi Madrid olur.

Essien tek basina ordu durdurur, Xavi'den sonra ikinci siraya hic dusunmeden onu koyarim.

Essien tek basina ordu durdurur, Xavi'den sonra ikinci siraya hic dusunmeden onu koyarim.

Değil mi? Fizik gücü, şut ve tempo istemiyorlar mıydı(gerrard)? Alın size essien... Ayrıca o maçta chelsea top falan oynamadı. Birebir kıyaslarsak da hücum ve pas organizaysonunda lampard>>>alonso, defansif açıdan tartışmasız essien>>>>lass. Ballack da kakayla mücadele olarak kıyaslanamaz. Yani öyle bir direnç göstermesi mümkün değil madridin.

Elbet Essien-Ballack-Lampard kadar direnç gösteremezler ancak fizik olarak iyii bir üstünlü var Madrid'in.Yaya'nın oynamayacak olmasıyla çok daha rahat ele geçirebilir orta sahayı Madrid.Ayrıca Barca'nın sistemini iyi bilen,Xavi'yi iyi tanıyan Alonso'da var.En azından orta sahada üstün olması Madrdid'e şans tanıyor.Örneğin;Final maçında Anderson ve Giggs ne kadar defansa yardım eden olsalarda iyi fizik gücü olan adamlar değildi.Xavi-İniesta zaten akıllı adamlar.Aldıkları topları Carrick'i 2ye birlerle geçip driblingle çok rahat ceza alanına ilerlediler.(ilk gol mesela)Yarı finalde Fletcher kırmızı görmeseydi çok değişik bir final izleyebilirdik.

Olay sadece gösterdikleri direnç değil. Topla oynarken de daha iyi chelsea li orta saha elemanları. Forvetleri de aynı şekilde(Drogba örneğin, madrid de drogba tarzı bir adam yok). Gerektiğinde topu ayağında tutarak gerektiğinde pas yaparak barca gelmek istediğinde zaman zaman tempoyu düşürmeyi başardılar. Bunu essien,lampard,ballack gibi fizik ve kondüsyon açısından çok iyi olmalarının yanında teknik kapasiteleri de üst düzey olan adamlar yaptı. Madrid de lassın mücadelesi üst düzey(yine de essien kadar değil) ama teknik kapasitesi ve oyun zekası yeterli değil. Pas yapamaz adam gibi vs... Xabi alonso'nun da oyunu okuması, pasları güzel(yine de lampard kadar değil) ancak onun da mücadelesi eksik. Yani yanlış bir örnek bence. Demiyorum ki madrid maçı kazanamaz ama chelsea maçıyla hiçbir benzerliği olmaz-olamaz bence. Madrid takıma forvet doldurdu ama asıl sorununu çözemedi hala. Real bu maçı ancak hücumcuları çok iyi bir performans sergilerse alabilir. Ronaldo iki tane atar frikikten falan. Barca maçı kaybetse dahi özellikle orta sahada oyunun hakimi olacaktır. Bundan hiç şüphem yok.

Öncelikle ben Xabi'nin maça iki yönlü oynayan adam gibi başlamak yerine 2+1 şeklinde çıkacağını düşünüyorum Madrid'in.Bu orta sahanın en azından dengeli gideceğinin göstergesidir bana göre.Xabi Alonso bence mücadelesiyle de üst düzey oyuncudur ve de topu çok hızlı ileri aktarabilir.(Bu çok önemli bir nokta maç için.)Madrid forvette Raul ile başlarsa maçı baştan kaybeder.Ama iyi hazırlanmış Benzema(çoğu maçını izlemiş olarak) en az Drogba kadar rahatsız edebilir.Kendisi modern forvettir.Hem sırtı dönük top saklayabilir.Hem de yüzü dönük oynayabilir.Bunların yanında Ronaldo ve Kaka'nın büyük ihtimalle oynayacak olması Barca'yı geçen sene hiç görmediği kadar şiddetli zorlayacaktır.Alonso'nun topu hızlıca ileri aktarmasıyla topla bulaşabilecek Kaka-Ronaldo hem hızlı hem tempolu hem de ''çok rahat'' adam eksilten oyuncular.Bu bakımdan çok zorlanacaktır Barca.

Herşeyi kabul edebilirim de benzema-drogba kıyasını kesinlikle kabul edemem. Benzema kendisine ödenen para yüzünden şişirilmiş bir balondur bence. Geçen sene bazı maçlarını da izlemiştim ve fransızlar bu adamı ne kadar abartıyorlar diye düşünmüştüm. Ama drogbayla kıyaslamak çok çok fazla. Drogba'nın liverpool maçındaki oyununu izledin mi? 2-0 lık maçta. Yaptığı iki asisti top tutmasını falan geç, orta alanda yardıma gelip kaptığı topları sayamadım ben. Onun dışında geçen seneki gibi bir maç olmaz tabii daha zorlu bir maç olur. Ancak madrid haddini bilmez, bütün hücum elemanlarını sahaya sürerse yine hezimete uğrar...

Kıyas yapmak istememiştim.Sadece Benzema Drogba gibi bir fiziği var(ikiside 1.88).Bu yüzden onun kadar zorlayabilir demek istemiştim.Bence yetenekli bir futbolcu vede potansiyelini yansıtabilirse Drogba kadar zorlayabilir Puyol-Pique ikilisini.Ayrıca Geçen sene Chelsea maçında Yaya-Pique ikilisi vardı.O hatta göre fizik olarak daha zayıf olan Pique-Puyol ikilisi çıkacak.(Gerçi Puyol'un çoğu kez kendisinden fizikli adamları sahadan sildiğini gördüm o yüzden erken konuşmak yanlış.)

Steven Gerrard .. Bu adam sahada 11 tane olsun kimse yenemez o takımı.. :) Sağbek stoper ön libero forvet heryerde oynar.

O paslara tav olmandan(ki birinci pas bariz kötü) xaviyi yeterince izlemediğin belli oluyor Cem. En azından bu haftaki athletic bilbao maçında ve ispanya-arjantin maçında verdi böyle pasları. Her maç fix olarak atar bunları. Ayrıca ikinizin koyduğu videoların yüzde 99.9 u uzaktan vurulan bam-güm toplar. Başka videosu yok zaten gerrard'ın. Bir de numaradan düşüşleri falan var. Ama aç xaviyi golleri, asistleri sadece pasları için bile videolar bulabilirsin çünkü hepsi var...

Sizin anlayışınıza göre dünyanın en iyi topçusu;

https://www.youtube.com/watch?v=8tbh4K0wsJ8

Oraya gitmeye gerek bile yok. 30 yaşından sonra premier lige gitmiş, yerli malı Tugay Kerimoğlu'nun gollerine bakmak yeterli olacaktır...(Lütfen üşenmeyin, izleyin)

https://www.youtube.com/watch?v=d172N8ems_U

Bence çok saçma bir tartışma yapıyorsunuz.Gerard ile Xavi çok farklı stilde oyuncular mesela Xavi'yi Pirlo ile kıyaslamak gerekir gerardla değil çünkü Xavi pasördür takımın beynidir xavisiz Barca düşünülemez ama Gerardda tek başına takımdır yani 2side çok iyi oyuncular ama çok farklı stilde oyuncular bunlar karşılaştırmak çok saçma 2sinin kendine has özellikleri var.Gerardıda lampard veya Ballack ile kıyaslamak gerekir.

Ayrıca Xavi benim için box to box oyuncu değildir evet komik gelebilir ama değildir alan savunması dışında bir 10 metre rakibi kovalayıp top çaldığını göremezsiniz ama xavi takımın beynidir bence dünyanın en iyi pasörüdür dediğim gibi xavisiz barca düşünülemez

Geri
Üst Alt