En iyi box-to-box futbolcu

Cevap: En iyi box-to-box futbolcu

İniesta Xavi'den de Gerrard'dan da çok daha çalışkan bir oyuncudur.Ve hem teknik hem mental olarak 2'sinden de eksiği yoktur.Hatta ayrıca Xavi ve Gerrard kanat oynayamayan oyuncularken Pep'in Andres'i bazen 3'lü forvetin sağında denediği görülmüştür.Bence dünyanın en iyisi Andres İniesta'dır.

İniesta Xavi'den de Gerrard'dan da çok daha çalışkan bir oyuncudur.Ve hem teknik hem mental olarak 2'sinden de eksiği yoktur.Hatta ayrıca Xavi ve Gerrard kanat oynayamayan oyuncularken Pep'in Andres'i bazen 3'lü forvetin sağında denediği görülmüştür.Bence dünyanın en iyisi Andres İniesta'dır.

Gerrard sağ ve sol kanat oynayabiliyor.Ayrıca 2006 finalini izlediysen sağ bektede müthiş oynadığını görürsün.

Gerrard sağ ve sol kanat oynayabiliyor.Ayrıca 2006 finalini izlediysen sağ bektede müthiş oynadığını görürsün.

Ancak sürekli kanat oynayabilecek bir oyuncu değil,ama kabul ediyorum Steven bence de dünyanın en iyilerinden biridir ancak İniesta bir başka bence.

Gerrard'ı zaten zorunluluk dışında kanat oynatmak aptallıktan başka birşey değildir.

Hani Ayhan ? Hani Ayman ? Hani Hüseyin Çimşir ? Hani Selçuk Şahin ?

Iniesta'dan başka birisini bu ankete şık diye koymak futbol topuna saygısızlıktır. :D :D

Gerrard gençliğinden beri dünyanın sayılı oyuncularından. Xavi de gençliğinden beri Barça'da ama son 2 senedir zirvede neden acaba? İniesta olmasın onun sebebi? Deco varken barça'da xavi'nin adı geçiyormuydu? Xavi'yi arkadan itekleyen biri var. Gerrard apayrı bir futbolcudur. Bunu bilmeyenler de barzo hede hödö diyip saçmalar senin gibi. Bari bir - iki sebep yaz aradaki fark ile ilgili de bilgimiz olsun.

Deco varken xavi daha geride oynuyordu. Ayrıca Xavi'nin barcada rekabet ettiği adamlarla gerrardın liverpoolda rekabet ettiği adamlar bir değil... Oradaki decoyu ronaldinho yu kesmekle luis garcia, kewell ı kesmek bir değil:)

Soralım bence.Eğer Downing derse kimsenin itiraz edeceğini sanmam.(fanatikler dışında.)

Ben karşı koyarım gayet ve insanlarda tuncayın neden böyle dediğini bilir. Yani torresin açıklaması baz alınamaz.

Şunu da tekrar koyayım da futbol görsün millet:) Harbi insanlık bilgilensin fiye koyuyorum. 09/10 Xavi...

YouTube - Xavi Hernandez ~Ballcontrol, Vision and Passing~ 09/10 -By Sjurinho

Semih gercekten entersan adamsin. 100 kere dedik, Xavi oyun zekasi, paslari, top tutusu, takimi yonlendirmesiyle Gerrard'dan cok ustun bir futbolcudur. Gerrard'in artilari fizigi, mucadeleciligi ve sutlaridir. Deco olayini da Ahmet guzelce ozetlemis.

Xavi 4 oy öne geçmiş

Bence Sonuna kadar Box-To-boxı hatırlatan tek oyuncu GERRARD.

Ben Xavinin Defansına yardıma gelip top çaldığını çok görmedim tamam Xavi ilerde muthiş top tekniği ile iyi işler yapıyor. Ama Gerarrd Barçadan örnek vermek gerekirse hem Xavinin işini yapıyor hemde Keita'nın işini yapıyor ben GERARRD 'ın yapmadığı tek şey kalecilik olduğunu düşünüyorum ve gerçekten eşi benzeri olmayan futbolcuların başında gelir kendisi.

Deco varken xavi daha geride oynuyordu. Ayrıca Xavi'nin barcada rekabet ettiği adamlarla gerrardın liverpoolda rekabet ettiği adamlar bir değil... Oradaki decoyu ronaldinho yu kesmekle luis garcia, kewell ı kesmek bir değil:)

Ben karşı koyarım gayet ve insanlarda tuncayın neden böyle dediğini bilir. Yani torresin açıklaması baz alınamaz.

Şunu da tekrar koyayım da futbol görsün millet:) Harbi insanlık bilgilensin fiye koyuyorum. 09/10 Xavi...

YouTube - Xavi Hernandez ~Ballcontrol, Vision and Passing~ 09/10 -By Sjurinho

Bak üstad,sen diyorsun ki %96 isabetli pas,arkadaşları zor durumda olduğunda boşa çıma vs...Biz bunlarla biyere varamayız.Bu söylediklerin Barca'nın sistemi içinde herkesin yapması gereken şeyler zaten.(Dikkat:Herkes Xavi gibi mükemmel yapıyor demiyorum)Bak daha önce yazdım.Benim için Gerrard 1 Lampard 2.Chelsea tam zıt olduğu için ordan örnek vereyim.Chelsea bildiğin gibi tık tık tık tek paslarla çıkan takım.Sen şimdi Xavi'yla Lampard'ı kıyaslarken isabetli pas vb... dersen nasıl kıyaslayabiliriz?İkisininde yapabileceği şyleri söylersen daha iyi olur.

(Dipnot:Torres Gerrard Xavi'den iyi sözünü Euro 2008 öncesi bir basın toplantısınde demiş)

Bak üstad,sen diyorsun ki %96 isabetli pas,arkadaşları zor durumda olduğunda boşa çıma vs...Biz bunlarla biyere varamayız.Bu söylediklerin Barca'nın sistemi içinde herkesin yapması gereken şeyler zaten.(Dikkat:Herkes Xavi gibi mükemmel yapıyor demiyorum)Bak daha önce yazdım.Benim için Gerrard 1 Lampard 2.Chelsea tam zıt olduğu için ordan örnek vereyim.Chelsea bildiğin gibi tık tık tık tek paslarla çıkan takım.Sen şimdi Xavi'yla Lampard'ı kıyaslarken isabetli pas vb... dersen nasıl kıyaslayabiliriz?İkisininde yapabileceği şyleri söylersen daha iyi olur.

(Dipnot:Torres Gerrard Xavi'den iyi sözünü Euro 2008 öncesi bir basın toplantısınde demiş)

Şampiyonadan sonra fikri değişmiştir herhalde. Adam kupayı aldırdı sonuçta:)

Valla daha birşey demiyorum, o pasları ne lampard ne gerrard atabilir(videoyu izlediysen). Ben bunda iddialıyım. Oranı falan boşver, o ara paslarını, uzun topları atamaz o ikisi de. Gerrard lampard diyince aklıma, istikrar fiziksel güç, kondüsyon ve şut geliyor. Lampard da biraz pas. Herkesin de böyledir. Ama xavi deyince, pas ara pas oyun zekası ve organizasyon bilgisi. Ondaki zeka kimsede yok bunu da tartışmam. İspanya ligini keşke seyredebilsen, dediklerimi daha rahat anlardın. Xavi'nin geçen sene yaptığı yanlış bilmiyorsam 30 küsür asist var. Ve hepsi buram buram zeka kokuyor. Ben ondan behsediyorum. Yoksa gerrard iyi şutör. Barcanın sistemi falan demişsin onla ilgili de aynı şeyi söyleyeceğim, büyük takımın büyük organizatörü, büyük topçusu;). O pas trafiğini bu kadar müthiş yönetmek kolay mı sanıyorsun? Olay bu kdar basit.

Şampiyonadan sonra fikri değişmiştir herhalde. Adam kupayı aldırdı sonuçta:)

Valla daha birşey demiyorum, o pasları ne lampard ne gerrard atabilir(videoyu izlediysen). Ben bunda iddialıyım. Oranı falan boşver, o ara paslarını, uzun topları atamaz o ikisi de. Gerrard lampard diyince aklıma, istikrar fiziksel güç, kondüsyon ve şut geliyor. Lampard da biraz pas. Herkesin de böyledir. Ama xavi deyince, pas ara pas oyun zekası ve organizasyon bilgisi. Ondaki zeka kimsede yok bunu da tartışmam. İspanya ligini keşke seyredebilsen, dediklerimi daha rahat anlardın. Xavi'nin geçen sene yaptığı yanlış bilmiyorsam 30 küsür asist var. Ve hepsi buram buram zeka kokuyor. Ben ondan behsediyorum. Yoksa gerrard iyi şutör. Barcanın sistemi falan demişsin onla ilgili de aynı şeyi söyleyeceğim, büyük takımın büyük organizatörü, büyük topçusu;). O pas trafiğini bu kadar müthiş yönetmek kolay mı sanıyorsun? Olay bu kdar basit.

Abi sen ''o uzun pasları kimse atamaz'' diyorsan o zaman sen de keşke Premier League maçlarını izleseydim.Adamlar kendi sağ bekinden pas alıp sol açığpa ayağa uzun pas atıyorlar.Hatta geçen sene Carling cup yarı finalinde Arsenal-Chelsea karşılaşmıştı.Lampard gne böyle pas attı.Spikerde şunu demişti.''Bu pası dünyada 3 kişi atabiliyor;Lampard,Gerrard,Fabregas'' diye.

Bak birde şu var;Xavi tamam müthiş organizatör ama Barca sistemi hariç hiç bir sistemde böyle rol üstlenemez.En basit örneği İspanya Aragones öncesi dönemi.(Bu arada İngiltere milli takımı turnuvalarda başarısız oluyor diye Gerrard'ı başarısız sayanlar gitsin maç tekrarlarını alsın bir daha izlesin.)

Sen bu adam gibi arapas atan yok derken şartlanmışsın biraz sanki.Ben sana yok işte Gerrard atıyor diyorum,hayır diyorsun.Bunu en iyi bilecek adamın sözünü gösteriyorum,hayır diyorsun.Bak son koyduğum videoda Gerrard'ın paslarını gösteren bölümün son kısmında Gerrard'ın yaklaşık olarak Xavi'nin Alves'e attığı pas gibi bir pas var.Xavi'yi kesinlikle küçümsemiyorum ancak Barca o pozisyonda o kadar iyi paslaştı ki Xavi'nin oraya pas atacağını büyük ihtimalle herkes farketmiştir.Ama benim söylediğim pasa bakarsan onu oraya atabileceğini tahmin eden çok az insan vardır.

Semih gercekten entersan adamsin. 100 kere dedik, Xavi oyun zekasi, paslari, top tutusu, takimi yonlendirmesiyle Gerrard'dan cok ustun bir futbolcudur. Gerrard'in artilari fizigi, mucadeleciligi ve sutlaridir. Deco olayini da Ahmet guzelce ozetlemis.

Bunu söylüyorsan Gerrard'ı bilmiyorsun demektir. Gerrard komple bir futbolcudur. 1 tane özelliği bile eksik değildir. Bir gün defanstır birgün forvet. Birgün hagi olur bir gün Ronaldo. Bek koy oynar. Kanat a koy oynar. Forvet arkası oynadı geçen sezon ve 24 gol 17 asist yaptı. Bu herşeyi anlatıyordur sanırım? Ahmet Gerrard'ın kesmeye çalıştığı zayıf oyuncular demiş. İşte o zayıf oyunculardan kurulu takım 1 kere şampiyonlar ligini aldı (hemde mucizevi bir geri dönüş ile Gerrard sayesinde) hemde 1 kere final oynadı.

Bence ne Ronaldinho, ne ronaldo, nede xavi. Bu dünyada bir takım kuracaksan yazacağın ilk isim Gerrard olur. Bu sene Gerrard sakatlandı Liverpool'un halini görüyoruz gruptan çıkamadılar ilk turda.

Bayrak oyuncu olmak apayrı birşeydir. Bundan 30-40 sene sonra herkes Gerrard'ı efsane olarak kabul edecek ama Xavi akıllarda bir dönem çıkış yapmış önemli bir oyuncu olarak kalacak. Arada sadece yetenek olarak değil görsel olarak da farklar var.

Bence Sonuna kadar Box-To-boxı hatırlatan tek oyuncu GERRARD.

Ben Xavinin Defansına yardıma gelip top çaldığını çok görmedim tamam Xavi ilerde muthiş top tekniği ile iyi işler yapıyor. Ama Gerarrd Barçadan örnek vermek gerekirse hem Xavinin işini yapıyor hemde Keita'nın işini yapıyor ben GERARRD 'ın yapmadığı tek şey kalecilik olduğunu düşünüyorum ve gerçekten eşi benzeri olmayan futbolcuların başında gelir kendisi.

Semih, ben sadece senin önermenin geçersiz olduğunu göstermek için verdim o örneği. İlla ki birşeyler çıkartmana gerek yok. Ayrıca heryerde oynamasının benim için zerre önemi yok. Bak ekrem dağa sağ bek sol bek ön libero sağ kanat sol kanat oynuyor. Joker oyuncu ama orta alanda ernst den iyi değil, yoksa öyle mi?:confused:

Ancak liverpoolda bayrak adam olabilir gerrard. Bunu da anlayın artık;).

Gerrard-Keçi,

Xavi-Koyun,

Hagi-Abdurrahman Çelebi

:cool:

Semih, ben sadece senin önermenin geçersiz olduğunu göstermek için verdim o örneği. İlla ki birşeyler çıkartmana gerek yok. Ayrıca heryerde oynamasının benim için zerre önemi yok. Bak ekrem dağa sağ bek sol bek ön libero sağ kanat sol kanat oynuyor. Joker oyuncu ama orta alanda ernst den iyi değil:confused:.

Ancak liverpoolda bayrak adam olabilir gerrard. Bunu da anlayın artık;).

Gerrard-Keçi,

Xavi-Koyun,

Hagi-Abdurrahman Çelebi

:cool:

Xavi'de ancak Barça'da dünyanın sayılı oyuncusu olur. Bu kadar basit.

Xavi + İniesta + Toure + Keita = Gerrard

Komple futbolcu olmak böyle birşey.

Xavi'de ancak Barça'da dünyanın sayılı oyuncusu olur. Bu kadar basit.

Xavi + İniesta + Toure + Keita = Gerrard

Komple futbolcu olmak böyle birşey.

Liverpool da bayrak adamı olacağıma barca da sayılı oyuncu olurum, diyecektim vazgeçtim. Sen ne dersen o Semihim. Arda yazından sonra...

Geri
Üst Alt