En Lezzetli Balık

En lezzetli

• Hamsi

Oy: 20 14,3%
  • Palamut

Oy: 11 7,9%
  • İstavrit

Oy: 2 1,4%
  • Kefal

Oy: 1 0,7%
  • Levrek

Oy: 18 12,9%
  • Lüfer

Oy: 17 12,1%
  • Mezgit

Oy: 9 6,4%
  • Sardalya

Oy: 1 0,7%
  • Uskumru

Oy: 5 3,6%
  • Kalkan

Oy: 6 4,3%
  • Tekir

Oy: 7 5,0%
  • Çipura

Oy: 18 12,9%
  • Somon

Oy: 24 17,1%
  • Çinekop

Oy: 14 10,0%
  • Diğer

Oy: 10 7,1%

• Kullanılan toplam oy
    140
Ben çocuklar için yapıyorum bunu ama çocuklar pirzola yerken anaları çipurayı götürüyor.

Ben mangal başında hepsinden tadarak içmeyi seviyorum, benim için sorun olmuyor bu yüzden.

Ayrıca çeşit iyidir içerken
Çipura varken benim de gözüm pirzola görmez. Yalnız şu mangal işine bir türlü giremedim. Nasıl yakıldığını bilmiyorum. Uğraştırıcı, zor ve uzun iş gibi geliyor. Vaktim olmuyor ama bu yaz tatilinde bir ara piknikte yakmayı bir deneyeyim bakalım ustalaşırsam arabanın arkasına atarım mangalı canım istedikçe yakarım.

somonu saymıyorum ama fiyat-lezzet açısından kıyaslarsak levrek ve çipura kıyasıya yarışır ve burun farkıyla çipura galip gelir bence çünkü levrek daha yağlı balık %51çipura - %49levrek

kalkan ilen listedeki diğer balıklar aynı kefeye konulabilir mi evladım... ne levreği ne çipurası

listede pek çok iyi balık da yok , gerçi diğer şıkkı konulmuş...listede adı geçenler için 1 kalkan, 2 mezgitt (kuzeyli) , 3 somon barbekü diyebiliriz..

Levrek tabi ki balık sevmeyen bile soslu sebzeli levreği bayıla bayıla yer.. İlginç bir şekilde mezgit tavayı da çok severim pek lezzetli bir balık olarak görülmez ama bana hitap ediyor..
Karadenize olmama rağmen pek balık kültürü olan biri değilim tattıklarım arasında favorim bunlar..

kalkan ilen listedeki diğer balıklar aynı kefeye konulabilir mi evladım... ne levreği ne çipurası

listede pek çok iyi balık da yok , gerçi diğer şıkkı konulmuş...listede adı geçenler için 1 kalkan, 2 mezgitt (kuzeyli) , 3 somon barbekü diyebiliriz..

Listeye ekleyelim söyleyin yediğiniz balıkları

Lagos
Levrek
Cipura
Dil Baligi
Hepsini de oltayla avlamisimdir ( dil baligi disinda)
Kaya baligi da guzeldir.
Kalkani cok ovuyorlar ama hic denemedim. %80 mangalcıyım

geçen metro markette cod balığı gördüm tanesi rahat 10 kg. eder çok büyük 1 kg.'lık 1 dilim alıyordu millet. Hayatımda hiç yemedim nasıl bir balıksa. rağbet vardı ama.

Diplerde dolasan beyaz etli tuzlu su baligi. Pisirmesi de yemesi de kolay, cok buyuk bir lezzeti ya da tadi olmayan bir balik. Marketlerde sıklıkla dondurulmus halde satilir.

Geri
Üst Alt