Erden Timur İstifa Ediyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tanselin dün söylediğine göre takımın bu sezon maaş bütçesi 67m +üstü imiş

Olm bu korkunç bi rakam yaw kurdan falan haberin yok mu

Aysal dönemi çok düşük kurla maaş bütçesi 70m du,@Hasan Bekir gibiler hala yazar aysal bizi batırdı diye ama şimdiki kurla 70m maaş ödeyen dursunu da her türlü savunurlar ben böyle bi kafa yapısı görmedim
ya tansel gitsin kombiyi açsın. paso sallıyor

70 milyon değildi. Aynı kaynak o zaman içinde konuştuğu zaman 90 milyon demişti o dönem için. Her neyse geçmiş geçmiş şu anda da 67 milyon maaş bütçesi bu da fazla ve düşürülmeli. Aysal'ın bıraktığı kadroda satılacak oyuncu yokken bu kadroda satılacak bir sürü oyuncu var. Benim gözümde GS'nin maaş bütçesi 50-55 milyon civarında olmalı maks.
Yaw hadi 90 olsun

Kur 2 iken 90m ödeyen adama kulübü batırdı çekiyosun

Kur 35 iken 70m ödeyen adama seçilmeli diyosun

İşin içinden çıkamayınca evet orda hatalı bütçe düşmeli diyip geçiştiriyosun, diğer taraf için orda hatalı diyip geçiştirmeyip gereken payeyi vermiyosun

Bundan sonra sayın ünal aysalla ilgili mesajlarını dikkatle takip edeceğim

Aysal dönemi çok düşük kurla maaş bütçesi 70m du,@Hasan Bekir gibiler hala yazar aysal bizi batırdı diye ama şimdiki kurla 70m maaş ödeyen dursunu da her türlü savunurlar ben böyle bi kafa yapısı görmedim
Kur farkı önemli mi o kadar? Enflasyon ile birlikte değişen pek birşey olmuyor.
Gelelim rakama. 65 milyonun 10 milyonu icardi. Zaha ziyech gibi oyuncuları bedava kadroya katıp para harcamayacaksan mecbur maaş bütçesini şişireceksin. Bana kalırsa ikisinin arasında hiçbir fark yok... Bir de bazı oyuncuları sponsorların destekleri ile getirdiler. Yani para kulüpten çıkıyor olsa bile oyuncu için ekstra bir sponsorluk geliri elde ediliyor.

Kıyaslama yapmak için sponsor gelirlerini de karşılaştırmak gerekiyor bence. Aysal zamanında kaç milyon sponsorluk gelirimiz varmış, şimdi ne kadar var diye.

ya tansel gitsin kombiyi açsın. paso sallıyor

48-49 civari KAP rakamlarina göre ödüyoruz. Ama 1 tane oyuncuda bile mac basi/puan basi, sampiyonluk primi gibi birsey aciklamiyoruz 5-6 senedir.

Eskiden mac basi 10-20 bin yada 5 bin puan basi veriyorduk. Sampiyonluk primi'de oluyordu. Onlari eklersek, 55 den fazla oluyordur maas gideri. Buna birde vergi eklersen, o kadar kolpaya benzemiyor o rakam

Yaw hadi 90 olsun

Kur 2 iken 90m ödeyen adama kulübü batırdı çekiyosun

Kur 35 iken 70m ödeyen adama seçilmeli diyosun

İşin içinden çıkamayınca evet orda hatalı bütçe düşmeli diyip geçiştiriyosun, diğer taraf için orda hatalı diyip geçiştirmeyip gereken payeyi vermiyosun

Bundan sonra sayın ünal aysalla ilgili mesajlarını dikkatle takip edeceğim
Edebilirsin ben de şunu anlamıyorum mesela aynı kaynak Aysal ile ilgili ne demiş veya Özbek ile ilgili ne demiş bakmak lazım. İşin diğer tarafı da sportif başarıda Özbek'e pay vermiyoruz Erden Timur'a veriyoruz kadroyu o kurdu falan diye ama ne hikmetse maaş bütçesinde suçlu bir kişi oluyor. Kur 2 iken diyorsun o zaman GS2nin geliri kaç şu anda kaç futbolda ekonominin büyümesine de bir bak.

1. Kurun düşük olması maliyetin düşük olduğu anlamına gelmiyor. TL değerinin düşük ya da yüksek olması yabancı oyuncunun zerre umurunda olmaz. Esas maş yükünü de yabancılar oluşturuyor.

2. Aradan geçen zaman içinde futbolcu maaşları döviz bazında önemli oranda artmış durumda.

3. Gelirler döviz bazında çok düştü diye maaş bütçesini düşürmeye kalkarsan, yarışmacı kimliğinden taviz vermek zorunda kalırsın; rakibin durmuyor.

Bazı oyuncular için benim de hiç içime sinmeyen gereksiz yüksek maaşlar ödendiği doğrudur; bunları yeri geldikçe konuşuyoruz ama oransal bazda çok da yüksek yekün tutmuyor. Önemli olan 'sürdürülebilirlik' tir ve bu transfer sezonu o yüzden çok önemli. İlle yıldız diye birtakım defolarını göze alarak yüksek maaşla birilerini daha getirmek yerine, takım oyununa yatkın atletik performansı yüksek oyunculara yönelmek hayati önem arz ediyor...

Erden Timur'un da ciddi katkılarıyla çok büyük sponsorluk geliri elde edildi bu sezon. 50m sponsorluk geliri yarattıysan futbolculara 50-60m vermek koymaz. Önemli olan ne kadar gelir yarattığın.

Kur farkı önemli mi o kadar? Enflasyon ile birlikte değişen pek birşey olmuyor.
Gelelim rakama. 65 milyonun 10 milyonu icardi. Zaha ziyech gibi oyuncuları bedava kadroya katıp para harcamayacaksan mecbur maaş bütçesini şişireceksin. Bana kalırsa ikisinin arasında hiçbir fark yok... Bir de bazı oyuncuları sponsorların destekleri ile getirdiler. Yani para kulüpten çıkıyor olsa bile oyuncu için ekstra bir sponsorluk geliri elde ediliyor.

Kıyaslama yapmak için sponsor gelirlerini de karşılaştırmak gerekiyor bence. Aysal zamanında kaç milyon sponsorluk gelirimiz varmış, şimdi ne kadar var diye.
Kur 2 iken 90 milyon (ki o kadar değil de doğru kabul ediyorum) ödemekle 35 ken 70 ödemeyi enflasyona,ekonomik krize şuna buna bahane edemeyiz

Paradan ziyade katkı anlamında da çoğu tutmadı transferlerin,hadi ikardiye 10 veriyosun adam neticede tabela yaptı helali hoş olsun dersin ama sergioya 2.7 verip kenarda oturttun,auriere kiralama bedeli +maaş verip kenarda oturttun,vinicius keza öyle,angelinodan 6 aylık zararın 4 m civarı,ndombelede 3.5u çöpe attın,seferoviclere yusuf demirlere falan girersek hiç çıkamıyoruz

Bunu bizim yazmamıza gerek yok erdenin 343de kendi röportajı var bu sene transferde büyük çuvalladım diye

Transfer sebebiyle erdenin gidişinden korkmanın mantığı yok tabi m.özbekle nazifoğlu gibiler karışmayacaksa

Erden reyiz transferle ilgilenmesin,gelsin birliği beraberliği sağlasın yeter hem göz önünde de olmayacağı için sürekli vurmaya çalışanlar olmaz biraz da başkaları yıpransın

CimBom hazirunu ünal aysal isimli rezil prezidentle ilgili görüşünü geçen C.tesi beyan etmiştir
Amparator Ersunu şamp yapan
4-5 milyona aldığı adamı 3 ay sonra parasını ödemediği için kaçıran
Herhangi bir takıma bağlı olmayıp menecerin sağda solda denemeye çıkardığı adama 2 m bonservis veren
Transferde son günü bekleyecez diye Napolinin çöplerini toplıyan
Sırf divanda soru sorulmağa cüret edildi diye ekibimizi tdsiz ve ffp pençesinde bırakıp tüyen ve ne zaman ortaya çıksa tüğlerimizi diken diken eden bu zat kati suretle övülmemelidir

1. Kurun düşük olması maliyetin düşük olduğu anlamına gelmiyor. TL değerinin düşük ya da yüksek olması yabancı oyuncunun zerre umurunda olmaz. Esas maş yükünü de yabancılar oluşturuyor.

2. Aradan geçen zaman içinde futbolcu maaşları döviz bazında önemli oranda artmış durumda.

3. Gelirler döviz bazında çok düştü diye maaş bütçesini düşürmeye kalkarsan, yarışmacı kimliğinden taviz vermek zorunda kalırsın; rakibin durmuyor.

Bazı oyuncular için benim de hiç içime sinmeyen gereksiz yüksek maaşlar ödendiği doğrudur; bunları yeri geldikçe konuşuyoruz ama oransal bazda çok da yüksek yekün tutmuyor. Önemli olan 'sürdürülebilirlik' tir ve bu transfer sezonu o yüzden çok önemli. İlle yıldız diye birtakım defolarını göze alarak yüksek maaşla birilerini daha getirmek yerine, takım oyununa yatkın atletik performansı yüksek oyunculara yönelmek hayati önem arz ediyor...
Konu aslında aysal dursun değil ben hasana çeliştiğini hatırlattım sadece

Asıl konumuz e.timur ve transfer başarısı

Bazıları alınan oyunculardan zarar etmediğimize inanıyor garip bir şekilde

Teteye zahaya falan bonservis vermeyip bons parasını imza parası olarak verdiğimiz için zarar etmediğimiz sanılıyor

CimBom hazirunu ünal aysal isimli rezil prezidentle ilgili görüşünü geçen C.tesi beyan etmiştir
Herhangi bir takıma bağlı olmayıp menecerin sağda solda denemeye çıkardığı adama 2 m bonservis veren
Sırf divanda soru sorulmağa cüret edildi diye ekibimizi tdsiz ve ffp pençesinde bırakıp tüyen ve ne zaman ortaya çıksa tüğlerimizi diken diken eden bu zat kati suretle övülmemelidir
bu saatten sonra ancak askere gidecek ahbaplarımıza arazi olma dersi verir sn kaynak gözlüklü ağabey

Terimciler kendisini hiç sevmez. :)

Yetenek sizsiniz jurisine şampiyonluk kaptıran hocanla ilgili de bişeyler yaz

Yabancı sınırı garabeti yüzünden yerli yabancı scout transferine yöneliyim dedi ama ftci utkucan tarafından tuzağa düşürüldü

Yetki vermedin,adam mesajı aldı ve gitti,onun kurduğu kadroyla taktın yine 4.yıldızı

Burda serkan kurtuluşu mehmet batdalı ilk 11e yazardık sn aysal geldi de gözümüz topçu,kalite ve kupa gördü

48-49 civari KAP rakamlarina göre ödüyoruz. Ama 1 tane oyuncuda bile mac basi/puan basi, sampiyonluk primi gibi birsey aciklamiyoruz 5-6 senedir.

Eskiden mac basi 10-20 bin yada 5 bin puan basi veriyorduk. Sampiyonluk primi'de oluyordu. Onlari eklersek, 55 den fazla oluyordur maas gideri. Buna birde vergi eklersen, o kadar kolpaya benzemiyor o rakam
derdim doğrusu yalanı değil Tugay. çok sallıyor o adam.

Kur 2 iken 90 milyon (ki o kadar değil de doğru kabul ediyorum) ödemekle 35 ken 70 ödemeyi enflasyona,ekonomik krize şuna buna bahane edemeyiz

Paradan ziyade katkı anlamında da çoğu tutmadı transferlerin,hadi ikardiye 10 veriyosun adam neticede tabela yaptı helali hoş olsun dersin ama sergioya 2.7 verip kenarda oturttun,auriere kiralama bedeli +maaş verip kenarda oturttun,vinicius keza öyle,angelinodan 6 aylık zararın 4 m civarı,ndombelede 3.5u çöpe attın,seferoviclere yusuf demirlere falan girersek hiç çıkamıyoruz

Bunu bizim yazmamıza gerek yok erdenin 343de kendi röportajı var bu sene transferde büyük çuvalladım diye

Transfer sebebiyle erdenin gidişinden korkmanın mantığı yok tabi m.özbekle nazifoğlu gibiler karışmayacaksa

Erden reyiz transferle ilgilenmesin,gelsin birliği beraberliği sağlasın yeter hem göz önünde de olmayacağı için sürekli vurmaya çalışanlar olmaz biraz da başkaları yıpransın
Sen uluslararası bir iş yapıyorsan Euro eurodur dolar dolardır. Yapacak birşey yok. Mesela konut araba fiyatları da o şekilde. Atıyorum 100.000 dolara bir ev alıyordun o dönemde 200.000 TL ediyordu. Şimdi de bir ev alıyorsun 100.000 dolar 3, 3.5 milyon.

Valla transfer olaylarını nöbette uzun uzun yazdım tekrara girmeyeyim. Limitsiz sezon başı olaylarına vs. Ayrıca yapılan hatadan kısa vadede çıkılması da farklı bir başarı. Seferoviç, angelinho gibi. Diğer yönetimlerde oyuncudan çıkmak için bir de ayrı para harcadığımız zamanlar oldu.

Ama şunu söylüyorum bu adam transfer ve maaş dengesini oturtmak için tarihin en büyük sponsorluk gelirini elde etti bu sezon. Aysal ile kıyaslıyorsun. Ben de diyorum ki o günkü kur ile böl ve sponsorluk gelirlerini ver.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt