Video Haber Erden Timur TV100'de Açıklamalarda Bulundu

Ben senden sunu ogrenmek istiyorum: Sen bizim kulupten X futbolcu aldiginda kurusuna kadar her bonus maddesini bilmek veya yayinlamasini mi bekliyorsun? Bu mu tam olarak sorun?

Oyle bir beklentin varsa bu zaten sacmalik olur. Dunyada hic bir profesyonel futbol kulubu tum detaylari aciklamaz, mesela Roma'da Juventus'ta borsaya bagli olan kulupler onlarda bizim gibi X futbolcunun sozlesme suresini + garanti maasini bildirir. Varsa serbest kalma bedeli onu da bazen eklerler.

Yoksa X su kadar mac oynarsa bonus alacak, 3 puan alindiginda su kadar prim alacak bunlari kimse soylemez. Niye soylesin? Kime faydasi var bu kadar detayin?

Ziyech icin totalde 5 milyon euro demis Erden Timur. Bunda dogal olarak > Su kadar mac oynayacak, su kadar gol katkisi olacak, su kadar kupalar kazanmis olacagiz gibi maddelere bagli. Oynamadiginda zaten bu parayi alamaz en fazla garanti ucretini kazanir.

Burada neyi sorun ediyorsun onu cozmekte zorlaniyorum.

biz önceden bonus ve sartli maddeleri acikliyorduk ama buna elmas döneminden itibaren son verdik

endişem şu ki cok kolay bonuslarla toplam kesin ödemeler küçük tutulup gerçek ödeme yüksek olabilir

ayrıca tudor sozlesmesinde gördük ki özellikle fesih durumlarinda bu bonuslari alabiliyor oyuncu ve hocalar

ayrıca genel kurullarda hersey açıklanıyor da doğru değil

bu bonuslar açıklanmıyor mesela

ziyechi herkes 2,75 sanarken belli ki çok daha fazlası cikacak

Kendisi de istedim diyor ki sorulunca

Erden Timur da Okan hoca istedi demedi, teknik ekip + scout ekibi görüş bildiriyor o sürecin sonunda liste oluşuyor dedi. Belki liste oluşumunda scout ekibi daha yetkilidir
Söylüyo da biraz yarım ağız geveler gibi söylüyo

Zaha ziyeş e.t nin kazıkları olarak literatüre geçti ama okan istemiş bu sadece ikna edip getirmiş mevcuttan daha uyguna,sen birini istiyon ben istediğini alıp geliyorum ama alan ben oluyorum şabanlığa gel

Bunu bas bas bağırdım burda millet okan zahayı isteseydi kerem yerine oynatırdı,jelerti oynatmıyo demek ki istememiş gibi s sonik cvplar verilip hedef şaşırtılıyodu

Öyle ki milletin x topçu mu hmmm okan hocam istiyorsa alın diyeceği kadar şaşırtıldı

biz önceden bonus ve sartli maddeleri acikliyorduk ama buna elmas döneminden itibaren son verdik

endişem şu ki cok kolay bonuslarla toplam kesin ödemeler küçük tutulup gerçek ödeme yüksek olabilir

ayrıca tudor sozlesmesinde gördük ki özellikle fesih durumlarinda bu bonuslari alabiliyor oyuncu ve hocalar

Zaten mali genel kurulda bizim kulup tum personel giderleri *futbolcu maaslarini acikliyor. Bunu arastirip bulabilirsiniz. Burada Ziyech su kadar mac oynadi o yuzden su kadar bonus aldi yazmaz ama futbol takimin genel giderleri yazar ve bazi ayrintilara girip de belirlenmistir yani su kadar maas odendi, ya da sozlesmesi fesih icin odenmis tutarlar gibi ayrintilar da yazilir. Burada anormallik yok.

Futbolcu basina daha fazla detayın kimseyi ilgilendirdigi soylenemez. Bu vergi makamları için de önemli değil en azindan kulup tarafindan bakinca degil. Sen kulup olarak su kadar personel giderim oldu dersin ve bunu resmi dokumanlara dokersin ki dogrusu da bu.

Erden Timur az once KAP'ta farkli gercekte farkli birsey yok dedi zaten aciklamasi da basit cunku bonus maddeleri biz KAP'a bildirmiyoruz dedi. Gerisi onemli degil.

Adam daha azına ikna ettik dedi ya. İmaj parası falan 3-4 arası var muhtemelen.

Geri
Üst Alt