Erden Timur

Hatasından döndüğü için kendisini tebrik ederim. Ndombele denenebilir bir kumar en azından. Vecino neydi abi? Tarihin en anlamsız transferi olurdu.
Bence Fred, Dominguez ve Guendoizi'den birini almalıydık; o zaman Ndombele denenebilir bir kumar olurdu. Şampiyon liginde oynayacakken en onemli orta saha transferi kumar olmamalıydı. Tahminen acaba Amrabat yada Verratti olabilir mi diye bekledi olmayınca ve taraftarın Vecino tepkisini görünce Ndombele'yi almaya karar verdi. Ayni şey Sanchez transferi icinde geçerli olabilir, belki son ana kadar Ramos'u bekledi olmayınca yüksek maliyetle Sanchez'i almak zorunda kaldı. Transfer donemi devam ediyor olsaydı Sanchez'e bu parayı vereceğini tahmin etmiyorum.

daha fazla transfer işleri içinde olacağını zannetmiyorum.

Gecesini gündüzüne katarak cebinden bir sürü para harcayarak özel hayatından kendi işinden feragat ederek 2 aydır transfer peşinde koşturuyor.

Burda eleştiren herkes 2 ay sonra Ndombele uçunca yine Erden Abi kurbanın olayım diyecek. Sonuç tam tersi de olsa ben özverili çalışması için teşekkür ediyorum Galatasaraya öyle veya böyle kaliteli oyuncular kazandırdı.

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yaptığı iş bir gönül işi. Elinden geleni terinin son damlasına kadar yapan birine yapılan eleştiriler bence çok haksızca. Kendisi beklentiyi arttırdı ama buna bile laf eden var. Bundan sonra yerine gelecek adam bu yaşananları görüp de bu kadar iş yapar mı? Kendini menejerlerin kucağına bırakır yıpranmadan ne olursa olsun der.

Bu adam daha ne yapsın. Bazen eleştiri yapılacağına kantarın ayarı kaçıyor.

* 1 sene önce 13. olan takıma eldeki kısıtlı imkanlarla o transferler yapıldı. Kimsenin aklına bile gelmeyecek oyuncular alındı. Şampiyonluk geldi. Camia tekrar bir uyum içinde birleşti.

* Kimse ortada yok iken transferlerde cebinden para verdi. Ayrıca firması sponsor oldu. Maddi destek sağladı.

* Adam gece gündüz çalıştı. Sürekli takımla birlikteydi. Bu yoğunluktan dolayı sağlığı etkilendi, hasta oldu.

* Futbolcular ile inanılmaz bir ilişki kurdu. İcardi'nin alınması, kalmasını bu adam sağladı. İcardi'nin havaalanındaki görüntüleri izleyen birisi bunu rahatlıkla anlayabilir.

* Dursun başkan ile uyumu çok iyi. Her seferinde başkanın elini öpen saygıda kusur etmeyen birisi. Başkanda karşılığını veriyor. Bu seneki sponsorluklar, sponsorluk ile yapılan transferler, Florya için yapılan imar değişikliği kimbilir kaç konu da olabildiğince destek oldu.

Ve bu adamı asıp kesme meraklısı olan birileri var. Yanlışları oldu mu evet. Tekrar olacak mı. Belki evet. Eleştiri yapılmalı mı. Evet. Ama hepsi bir ayar dengesinse olmalı. İnsan kazanmak çok zordur kaybetmek ise tam tersine o kadar basit. Bu tarz insanları yaptıkları hata varsa eleştirelim ama makul şekilde yapalım bunu. Adam 2 gün önce söylenmedik şey bırakılmadı. Belki de cidden hoca istemişti Vecino'yu. Gerçekleri bilmeden adam linç edildi resmen.

Sonuçta artıları o kadar fazla ki şu son zamanlarda aşırı derecede yapılanları, söylenenleri haketmiyor bence.

sacha boey bu performansla başka takımda oynuyor olsaydı ve fiyatı da 1 milyon euro olsaydı transfer etmezdi muhtemelen transfer geçmişi boş diye.

Vecino faciasından dönmesi güzel ama transferin son günü fiyatlar düşer diye beklenti içindeyken umduğu hiç de öyle olmadı papaz her zaman pilav yemez demişler iyi adamlar aldı Ona göre de maaşları tuzlu yapacak bir şey yok şimdi sahada %100 performans vermelerini bekleyeceğiz Yalnız bu sene şampiyon olamazsak durumlar çok sıkıntı olacak bu maaş skalasından dolayı.

klübümüz vechinoyu tercih etmişti ama taraftarımız n dombleyi aldırdı şayet kimsenin ya tutarsa diye yeltenmediği n domble tutmazsa o zaman vechino aleyhinde yaygara koparanlar n domblenin maliyetini aralarında bölüşürler diye düşünüyorum ne de olsa erden ağbinin hem klübü yönetip hem işlerini yönetip hem de işinde kazandığı parayla klübümüzü ihya etmesini ne var canım edasıyla anlatan bi sürü kişi mevcut.

Kendi stratejilerinin kurbanı oldular sağlık olsun hatasız insan da yok kurum da yok.

klübümüz vechinoyu tercih etmişti ama taraftarımız n dombleyi aldırdı şayet kimsenin ya tutarsa diye yeltenmediği n domble tutmazsa o zaman vechino aleyhinde yaygara koparanlar n domblenin maliyetini aralarında bölüşürler diye düşünüyorum ne de olsa erden ağbinin hem klübü yönetip hem işlerini yönetip hem de işinde kazandığı parayla klübümüzü ihya etmesini ne var canım edasıyla anlatan bi sürü kişi mevcut.
Abi bize ne ellerinde doğru dürüst alternatif yoksa Vecino’nun profili, oynadığı dakika, temposu ve verilen sözleşme belli, ndombele tutmazsa keşke Vecino alınsaydı denmez..

Erden Timur’a gelirsek..
Kulüp tarihinin en başarılı yöneticisi olduğu gerçeğini bir kenara koyalım.

Birincisi şu biat kültürünün yanından falan geçmeyin, yok Erden Timur eleştirilemezmiş, yok nankörlükmüş.. Her insan hata yapar, yanlış varsa söylenir..

Overall - Yapılan transferlerden memnun değilim, dolayısıyla Erden Timur’u bu transfer döneminde başarılı bulmuyorum.

1- Şampiyon takım bozulmamalıydı, Rashica alınıp 8 ve 10 alınmalıydı.
2- Kariyerli hangi oyuncu gelirse okeydir gibi ultra saçma transfer stratejisinden acilen vazgeçmeli, tutar tutar sonra elinde patlar bu oyuncular altından kalkamazsın. Bir gün Fred’i isterken ertesi gün Paredes, sonra Vecino, en son gün Ndombele gibi bir olay olamaz, oyuncu tipi belirlersin ona göre ilerlersin yanlış işler yapıldı.
3- En kritik bölge olan 8’e 8 oynamayacak bir oyuncu alınması başlı başına bir fiyaskodur.
4- Sağ kanat yedeğinin bir yıllık parası 6M€, stoper yedeği bonservis 10, yıllık 3.2 verileceğine bu para 8 ve 10 için kullanılmalıydı.
5- Sanchez transferi ya kendisinin ya Nelsson’un değerini düşürecek bir hamle gibi görünüyor. O bölgeye Fransa Ligi’nden falan bir stoper eklenebilirdi. Takımdaki en uyumlu hat Nelsson-Abdülkerim dersin, o kadar eksiğin varken kapatacağına, gidip en pahalı hamleyi stopere yapıyorsun. Bu rotasyonun nasıl yönetileceğini pek anlayamıyorum. Aynı şey Zaha-Kerem için de geçerli. Şampiyonlar Ligi’nde Nelsson-Kerem yedek kalırsa bu takım şampiyon falan olamaz, benden söylemesi.
6- Kerem Demirbay yanlış transfer. Türk diye alındıysa birşey diyemiyorum.
7- Fener’in ortasahası iyi bir 6 da alırlarsa net bir şekilde bizden daha iyi, ister kabul edin ister etmeyin. Fred Kerem’den Szymanski de Ndombele’den bugün itibarıyla taktiksel açıdan fersah fersah daha iyi. Ndombele’yi oynatmak için 10’a koyalım diyoruz, öyle bir sekiz alındı..
8- Takımda 6 numara yedeği ve iyi bir 8 numara hala yok.

Daha çok madde var yazılacak, kendisine sevgim büyük ve dediğim gibi bence tarihin en iyi yöneticisi ancak bu dönemi iyi geçirmedi, kendi de dersler çıkarmıştır eminim..

abartmayalım. neymiş başarısı. sade bir türkiye ligi şampiyonlugu var bildigim kadarıyla.

evet potansiyelli ama daha kırk fırın ekmek yemesi lazım.
Finansal açıdan kulüp ihya edildi, 17 milyon Tl olan sponsorluğu 17 milyon euro yapmışsın, bu görüşmelerin hepsini Erden’in tek başına yaptığı söyleniyor. 13. olmuş içi boşaltılmış bir takımı alıp ortaya vizyon koymuşsun, Zaniolo gibi oyuncuları getirip 6 ayda kulüp borcunun %25’ini karşılayacak satış yapmışsın, onu geç bizim stadın sponsoru Nef değil miydi, kim milyonlarca TL bu kulübe hibe etti daha önce? Hani para vermekle iyi yönetici olunmuyor da denilebilir de Türkiye’de bunun bir gerçeklikliği olmadığını da hatırlatayım, parasız ya da para bulamayan yönetici başarılı olamaz Türkiye’de..
Daha sayılacak çok şey var, Florya-Kemerburgaz gerçekleşirse ki öyle duruyor, bu da net bir icraat. Adamlar iş yapıyor.
Ben finansal icraat ve vizyonla ölçüyorum başarıyı. Uefa kupasını gidip de Faruk Süren’e yazmam mesela. - Tek şampiyonluğu var dedin diye..

Vecino olayına nasıl bir açıklama yapacaklar çok merak ediyorum. Yine de taraftarı dinleyip hamle yapmaktan korkmamak bir erdemdir. Büyük yönetici,yine şaşırtmadı bizi.

Geri
Üst Alt