Erden Timur

madem cenk ergünü transfere bulaştırmıyor o zaman basketteki gibi profesyonel isimlerden bir ekip kursun. tek başına baş edebileceği bir konu değil transfer ve kadro mühendisliği, çok zor işler.

Sanki biraz...

1c463ab9-68b3-494d-80ff-94212cafe659-m.webp

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu sene sadece kendisi transfer işlerinde sorumlu ise bütün transferler nokta atışı. Baskette yaptığı toparlamayı futbolda daha iyi yapacak gibi geleceğin gs başkanı.

Biz senden razıyız Erden başganım.

şu anda taraftarın pek toz kondurmadığı birisi

aysal ile haldun üstünel arası bir ilgi görüyor

belli ki medyada da birkaç kişiyle arayı yapmış

sponsorluk vb konularda yaptıkları şüphesiz övülmesi de gerekiyor sonuçta marifet iltifata tabidir

anladığım kadarıyla alım satımlarda da sorumlu kendisi

marcaonu neredeyse kelepir fiyata verilmesinde de yanlış bilmiyorsam süreci yürüten kendisi

basın toplantısında yaptığı 20 milyon eurolar gerçekçi değil çıkışını asla unutmayacağım

bugüne kadar 1 tane dairesi için o para etmez demiş midir merak ediyorum

İlk icraatı özelinde söylüyorum ggalatasarayı minimum 5 milyon euro zarara uğratmış görünüyor

Oyunculara gelecek teklifleri sizin masa başında belirlediğiniz fiyatlar belirlemiyor.

Marcao pr'ı kötü ve sorunlu bir oyuncuydu, iyi bir menajeri de yoktu.

Galatasaray'a acil bir sosyal medya uzmanı&basın danışmanı atanmalı. Oyuncu parlatmanin bir yoluda sosyal medya. Bizim taraftarida yönlendirebilecek şekilde olmalı. Mesela
1-Okan hoca için takımın canını cikardi tadında bir video,
2-Gozden çıkarılan futbolcular için videolar, guzellemeler.
3-takim içi antreman videoları, sakalasmalar vs.
4-Pazarlamada sosyal medya.
5-Altyapi tanıtımı.

Kurumsallaşmak için 1. öncelik bu olmalı. Ben bir kurum çalıştırırken, 33 personelli bir dil dersanesi, ekibe iki grafiker dahil ettim ve sosyal medya ve reklam için 2 şirketle anlaştım. Ne kadar kaliteli eğitim versemde 200 öğrenciyi asamazken bu şirketler sayesinde 8 ayda 770 öğrenciye ulaştım. Ne yazikki koca Galatasaray yayınları bizim yaptiklarimiz kadar reklam yapamıyor. Medyaya sürülen 5. kez seferovici sağlık testine soktuk haberi yeni falcao algısı yaratıyor. Eksik reklam ve menajer bağlantısı olmadığından mısır milli takimi forvetini 2 hafta önce aldığın fiyata satıyorsun. Store ürünlerini ve ayrıntıları ancak araştırınca bulabiliyorsun. Babelin yaptığı yayinlar kadar bile bilgilendirici yayın yapmıyorsun. İletişim yerlerde, kulüple taraftarın bağı nevzat, Haluk ve hatta denyo Gökhan D gibi herifler. Muhabir olarak yanında götürdüğün herifler Patrick Kerem kavgasını canlı yayında verirken antremandaki iyi görüntüler tek tük amatör kamerayla veriyor. Yazacak çok şey varda, 40+ yastakiler sosyal medyanın gücünden bihaber. Varsa yoksa yalan haberle taraftar uyutuyorlar

Bay Erden'e futbol şube 3 beden büyük geldi!! İnş baskı yönetimi iyidir kendisinin yoksa işi zor!

İsmi geçen hiç bir orta saha zaten tam tatmin etmedi ki Gueye ve Ndombele hariç.

Grillitsch için herkes bonservisi yok, 16 Milyon piyasa değeri var diye istiyor gibi geliyor. Evet kötü değil ama Hakan-Mehmet Topal karışımı adam kendisi. Burada söveceksiniz sonra Oliveira ile uyumsuz olunca.

Bizim orta saha kalibresi şu an için

Ndombele
Rabiot-Oliveira

Gibi olmalı en az. İki tane yaratıcı 8 arkasında iyi ve fizikli bir 6 numara.

İsmi geçen 10 numaralar da olmasın lütfen. Evander, Harit vs vasat kalır bize.

O yüzden Erden Bey’e yükleneceksek isimleri kim tespit ediyorsa ondan emin mi acaba diye eleştirebiliriz.

Orta saha işini çözelim beyefendi.

Efsanelikten kestanelike cok cabuk bir vaziyet ile gidiyor. Hi girmiyecekti bu islere, giriyorsanda adam gibi bir sportif direktör getireceklerdi. Sensible kalabilirdi misal.

Kendisini eleştirmek için zamanın erken olduğunu düşünüyorum.

Biz ne zaman transferleri erken hallettik ki, şu an böyle eleştiriler yapılıyor? İdeal bir ortamda haklısınız derim ama böyle bir kültür, oturmuş bir sistem yok bu kulüpte.

Ayrıca göreve geç geldiler ve kısıtlı bir bütçe ile bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bence büyük bir sorun yok. Önemli olan doğru oyuncuların alınması.

Kadro mühendisliğini iyi yaptığı sürece ligin ilk maçına kadar kalan önemli transferleri yetiştirirse sorun yok.

SO ilk dokunuşları, topu saklaması, pasları, duran topları, şutları iyi bir oyuncuya benziyor. Ancak izlediğim özet videosunda hızlı biri olmadığı ve topu alıp dripling yaparak istikrarlı şekilde hücumculara boş alan yaratamayacak gibi bir izlenim verdi. Ayrıca top arasına iyi girmesine rağmen, defansif olarak ne kadar güvenilir bilemiyorum. (Kısıtlı özet videosu ile net fikir oluşmaz, bunun farkındayım. Sadece ilk izlenimimi paylaşıyorum)

Bu nedenle defansif olarak çok sağlam bir 6 numara almamız şart.

Bunun dışında geçen sene çok eleştirdiğim kadro mühendisliği konusunda tekrar bir uyarıda bulunuyorum.

Dubois son 76 maçta 2 gol 4 asist yapmış
PVA son 86 maçta 5 gol 5 asist yapmış
A. Bardakçı son 70 maçta 7 gol 6 asist yapmış (Stoper için çok iyi bir ortalama)
Nelsson geçen sene 36 maçta 1 gol 0 asist yaptı
Alacağımız 6 numara tahminen çok az gol ve asist katkısı yapacak
S.Oliveira çok istikrarlı şekilde maçlara çıkmamış ama toplamda 10 gol ve asist yapabilir diyebiliriz.
Yunus’tan 10 gol 10 asist alabiliriz.
Kerem’den 7 gol 5 asist bekleyebiliriz. (Geçen sene çok üstüne oynandı, aynı katkıyı verebilir mi emin değilim. Top çok daha fazla oyuncuya dağıtılacak. Bu pozitif de olabilir, negatif de. Ama bu beklentinin daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum)
Alacağımız 10 numara kesinlikle çok golcü ve asistiçi olmalı. 10 gol 10 asist tarzında katkı verebilmeli.
Seferoviç’ten 15 gol ve 5 asist toplamı alabiliriz.

Yani…
Defanstan 6 gol
Orta ikiliden 8 gol
İki kanattan ve 10 no’dan 27 gol
Forvetimizden 15 gol
Tüm yedeklerden 15 gol katkı aldığımızı varsayarsak

Toplam 71 gol yapıyor. Bu da tüm oyuncuların gayet iyi performans gösterdiğini varsayarak hesaplanmış bir rakam. Bana ilk bakışta yeterli gelmiyor.
Şampiyonluk için önceki bir kaç seneye baktığımız zaman görünen o ki, 70 golü aşmamız ya da o seviyeye çok yakın olup az gol yememiz lazım.

Bu nedenle transferlerin hemen bitmesinden ziyade, doğru oyuncuların gelmesi çok daha önemli. Eğer Erden bunu başaramazsa ve topla dikine gidip, rakip defansın dengesini bozmayı başaran oyuncu sayımız az olursa yine sağdan sola, soldan sağa pas üstüne pas yapan ve bir şey üretemeyen bir takım oluruz.

Şu önümüzdeki günlerde önünde büyük bir fırsat var. Üç doğru transfer ile bu takım şampiyonluğa oynar. Ama geçen sene olduğu gibi dikine istikrarlı şekilde gidebilen bir oyuncumuz olmazsa, beli bükük bir kadro kurmuş oluruz.

Umarım önündeki bu süreci iyi değerlendirir.

Geri
Üst Alt