Kendisini eleştirmek için zamanın erken olduğunu düşünüyorum.
Biz ne zaman transferleri erken hallettik ki, şu an böyle eleştiriler yapılıyor? İdeal bir ortamda haklısınız derim ama böyle bir kültür, oturmuş bir sistem yok bu kulüpte.
Ayrıca göreve geç geldiler ve kısıtlı bir bütçe ile bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bence büyük bir sorun yok. Önemli olan doğru oyuncuların alınması.
Kadro mühendisliğini iyi yaptığı sürece ligin ilk maçına kadar kalan önemli transferleri yetiştirirse sorun yok.
SO ilk dokunuşları, topu saklaması, pasları, duran topları, şutları iyi bir oyuncuya benziyor. Ancak izlediğim özet videosunda hızlı biri olmadığı ve topu alıp dripling yaparak istikrarlı şekilde hücumculara boş alan yaratamayacak gibi bir izlenim verdi. Ayrıca top arasına iyi girmesine rağmen, defansif olarak ne kadar güvenilir bilemiyorum. (Kısıtlı özet videosu ile net fikir oluşmaz, bunun farkındayım. Sadece ilk izlenimimi paylaşıyorum)
Bu nedenle defansif olarak çok sağlam bir 6 numara almamız şart.
Bunun dışında geçen sene çok eleştirdiğim kadro mühendisliği konusunda tekrar bir uyarıda bulunuyorum.
Dubois son 76 maçta 2 gol 4 asist yapmış
PVA son 86 maçta 5 gol 5 asist yapmış
A. Bardakçı son 70 maçta 7 gol 6 asist yapmış (Stoper için çok iyi bir ortalama)
Nelsson geçen sene 36 maçta 1 gol 0 asist yaptı
Alacağımız 6 numara tahminen çok az gol ve asist katkısı yapacak
S.Oliveira çok istikrarlı şekilde maçlara çıkmamış ama toplamda 10 gol ve asist yapabilir diyebiliriz.
Yunus’tan 10 gol 10 asist alabiliriz.
Kerem’den 7 gol 5 asist bekleyebiliriz. (Geçen sene çok üstüne oynandı, aynı katkıyı verebilir mi emin değilim. Top çok daha fazla oyuncuya dağıtılacak. Bu pozitif de olabilir, negatif de. Ama bu beklentinin daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum)
Alacağımız 10 numara kesinlikle çok golcü ve asistiçi olmalı. 10 gol 10 asist tarzında katkı verebilmeli.
Seferoviç’ten 15 gol ve 5 asist toplamı alabiliriz.
Yani…
Defanstan 6 gol
Orta ikiliden 8 gol
İki kanattan ve 10 no’dan 27 gol
Forvetimizden 15 gol
Tüm yedeklerden 15 gol katkı aldığımızı varsayarsak
Toplam 71 gol yapıyor. Bu da tüm oyuncuların gayet iyi performans gösterdiğini varsayarak hesaplanmış bir rakam. Bana ilk bakışta yeterli gelmiyor.
Şampiyonluk için önceki bir kaç seneye baktığımız zaman görünen o ki, 70 golü aşmamız ya da o seviyeye çok yakın olup az gol yememiz lazım.
Bu nedenle transferlerin hemen bitmesinden ziyade, doğru oyuncuların gelmesi çok daha önemli. Eğer Erden bunu başaramazsa ve topla dikine gidip, rakip defansın dengesini bozmayı başaran oyuncu sayımız az olursa yine sağdan sola, soldan sağa pas üstüne pas yapan ve bir şey üretemeyen bir takım oluruz.
Şu önümüzdeki günlerde önünde büyük bir fırsat var. Üç doğru transfer ile bu takım şampiyonluğa oynar. Ama geçen sene olduğu gibi dikine istikrarlı şekilde gidebilen bir oyuncumuz olmazsa, beli bükük bir kadro kurmuş oluruz.
Umarım önündeki bu süreci iyi değerlendirir.