Erdoğan bedelli askerliğin detaylarını açıkladı!

Cevap: Erdoğan bedelli askerliğin detaylarını açıkladı!

yaparız 3-5 tane sistem 4-5-6 kupon , tamamdır :D

30 yaş altındakilere de süreyi kısaltsaydınız bari.

Varsa paran pulun, cümlealem kulun. Yoksa paran pulun, ...... ..... kadar yolun !!!

Bedelli askerliğe karşı değilim şahsen, çünkü herkes askerlik yapma psikolojisine sahip olmayabilir bunu yadırgamamak lazım.Bunun dışında işi eğitimi vs gibi bir çok sebepte askerliğe engel teşkil edebilir bu yüzden bedelli olabilir.

Ancak 30 bin gibi çok uçuk bir rakam yaparak bu işi sadece zenginlerin yapabileceği bir konuma getirmek bence adeletsizlik burda başlıyor.

Bence lisans mezunu kişiler için 10 bin diğerleri için 15 bin tl civarında olması uygun olurdu.Yaşıda 25 civarı yapardım.

Dediğim gibi askerlik yapmaya psikolojik olarak hazır olmayan kişiler ve askerlik yapmak istemeyenleri zorla askerlik yaptırmanın fazla bir faydasıda olmayacak.

Ve sıcak noktalardaki yerlerde güney doğu civarı oralarda tamamen profesyonel birlikler görev almalı.20 yaşındaki çocukları 3 ay eğitimle orda kurban etmenin ne anlamı var?

720 bin askerimiz varmış, ne kadar gereksiz bir rakam... İngilterede 150bin küsür, keza Almanya'da da bir o kadar asker var.. Posta,garson,berber,şoför,depocu,silahlıkçı gibi ayak işlerini yapan 250 binden fazla askerimiz var.. Bu adamlar askeriyede yiyip için yatıyorlar.. Ben de onlardan biriydim.. Ayda 600 tl net zararım vardı devlete, ayrıca askere gitmeden önce de 300 tl SGK ödemesi yapıyordum, ben askere gidince o da kesilince en az 900 tl zararım vardı..Ben askerliğimi yaptım geldim, SGK ödememi yapıyorum her ay 300 tl civarında, buna ek olarak devlete maddi külfet olarak askeriyedeki gibi yiyip içip yatmıyorum.. Yani o kadar gereksiz yere harcama yapıyordu ki devlet bunu askere giden biri olarak çok net görebiliyordum..Silah söküp takmaktan başka bir şey öğretmediler bana askerde, silahlıkta yatıp kalkıyordum, başka da bir görevim yoktu..Gerçi askeriyede herkesin bir görevi var, başka da bir şey yapılmıyor.. Bedellinin çıkması iyi oldu, harcamalar kısılır en azından...

Almanya;da askerlik mi var adamlar içip içip yatıyor. Ben Almanya doğumluyum Alman Pasaportum var 18 yaşımdan belli. 25 yaşına kadar evlendiğim için Askere felanda gitmedim. o dertten Allaha şükür kurtuldum :)

almanyanin askere ihtiyaci yokki.avrupanin göbegi.komsularida mükemmel.türkiye gibi 4 tarafi haydutlarla dolu degil ;)

arkadaslar bende almanyada yasiyorum.38 yas siniri kalktida noldu yani? parayi pesin mi verecez? nezamana kadar? bisey anlamdim ;)

git 15 ay yap daha iyi, o paraya iş kurarsın,üstüne sıksan araba alırsın. ne b.ktan bir dayatma. 30 bin ne la

amac zaten ZENGIN cocuklara dokunmamak kim takar seni :D

iste avrupa bunun icin avrupa burda zengin yoksul ayrimi yok askerlik yapmiyorsan bile zivil yaptiriyorlar....

yarin konsolosluga gidip askerlige müracaat yaparsam olurmuki? yani 5 bin euro karsiligi 21 gün

Liberalizmden burjuvazi sistemine dönüş diye adlandırıyorum bu durumu. Tamam genel olarak önemli bir adımdı ama içerik olarak sınıfta kalmıştır. Zenginler yaşasın, fakirler ölsün düşüncesini hiçbir zaman benimseyemem. Vicdanı ret gelmeli ve dileyen askere gitmelidir.

bizim burda 38 yas üstü olupta parayi veremeyip askere gidemeyen cok kisi var.türkiyeyede gidemyiorlar malum.alman vatandasligina basvurdular almanlardan ok ama tr cikartmiyor;)

Gerekli bir değişiklikti.Gel gelelim 30bin az mı? Kesinlikle değil..Yakında askerlik kredisi filan da çıkar..15 aya bölsen aylık 2bin tl üstü kazandığın bir işin yoksa askerlik yapmak daha mantıklı..

Valla o kadar paramız yok,olsada vermem.Gider yapar gelirim,tabi gelebilirsek.Ama godaman çocuklarının canı kıymetlidir verir parayı göndermez.Zaten yapmıyorlar,bırakın bari devlete para kazandırsınlar.

38 yas siniri kalktida ne oldu? parayi nezamana kadar vericezki?

acaba hangisi daha iyi olur? ucak bileti,cep harcligi falan filan nerden baksan 7 bini bulur

bana sorarsan hic yapma , bir türlü uzatmaya bak dur ... burdur a gidip askerlik yapacah´gin hadi dogu desek neyse bi ise yariyor....

38 yas siniri kalktida ne oldu? parayi nezamana kadar vericezki?

Acele etme serkan, bir iki güne tüm detaylar belli olur. Hemen gidip başvurma bedelli yerine bedenli yapabilirsin yanlışlıkla, yasanın falan çıkmasını bekle.

Geri
Üst Alt