5-6 yıl önce transferini en çok istediğim iki oyuncu ''Erenler'' di: Eren Derdiyok ve Eren Güngör...Eren Güngör Kayseri ye gitti, üstüste geçirdiği çok talihsiz sakatlıklarla muhtemel çok iyi bir kariyer, daha yeni başlamışken -Bildiğim kadarıyla- bitti maalesef ki daha 20 yaşında iken bile komple bir defans oyuncusu izlenimi veriyordu, kaç yıl geçti o ışığı veren bir stoper çıkmadı...
Konu her açıldığında Derdiyok un etnik kimliği, bir engel olarak ortaya atılır...Oysa ki aynı etnik aidiyetini net şekilde ifade eden milyonlarca Galatasaray taraftarı var (Diğer kulüp taraftarlarıyla kıyaslanmayacak çoğunlukla hem de!), onları bizden daha az Galatasaraylı mı sayıyoruz ve ne hakla?!...Kendisi Türk Milletine ve Devletine karşı kabul edilemez bir husumet beslemiyorsa niye istemeyelim?...Böyle bir husumete sahip olan adam, Galatasarayımızın Önemli bir Avrupa maçını bizzat stadda, bizim yöneticilerle birlikte dostane bir şekilde izlemezdi, hatırlayamadım hangi maç olduğunu...
Almanya performansı için hayal kırıklığ tabiri doğru olacaktır da, zaten çok parlak olsa 32-33 yaşına kadar ancak tatlı bir hayal olurdu...Ben bu transfer için tam zamanı olduğunu düşünüyorum; başka yerde bulamayacağı popülarite ve parayı reddetmeyecektir...Maç başı kazancını yüksek tutacak bir kontratla, çok erken yaşta oluşturduğu yüksek beklentilerin karşılığını verdiği kulüp biz olacağız belki de...
Bunları ''Leblebi gibi gol atar'' hayaliyle söylemiyorum, bilakis kariyerinin hiçbir döneminde çok skorer bir forvet olmadı ama Burak ve Umut ta göremediğimiz pek çok özelliği üst seviyede yapabilecek potansiyelde bir forvet oyuncusu...Hem bizim lig farklıdır; Baros, Gekas (Ölüsü) gibi gol patlaması da yapabilir, geçen yıl banko oynasa, yetenek fakiri Umut Bulut gol kralı olabilirdi pekala!...