Ümit Çatar
Cezalı
- 8 Temmuz 2015
- 8.691
- 0
- 521
Herkes Fikrini Yazabilir Şimdiden Teşekkürler..
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Daha ayni seviyede degiller. Ufuk Sarica iyi yolda ama. Hocamizi geçebilir.D
Ikisinin de genc oyuncular ile ilgili tutumlarindan memnun degilim, bu tabiki üst düzey teknik adam olduklari gercegi degistirmez. Merak ile Kenan Spahi, ve Egemen Güven´in alacagi dakikalari takip ediyorum. Ergin hoca da Ege´yi biraz daha fazla kullanabilir, gerci Ege´nin potansiyalini buying ettigimi de söyleyemem, ama belki yaniltir beni.
Adem Ergin Hoca'nın Ege'yi daha fazla kullanması gerektiği konusunda ve gençlere yeterince şans vermediği konusuda haklısın. Bu sene daha fazla kullanacaktır diye düşünüyorum. Ufuk Sarıca da Kenan'a süre vereceğini ilk 2 maçta gösterdi. Soner Şentürk artık zor şans bulur. Oyun kurucu pozisyonu sürelerini Kenan'la Raglanda paylaşır Karşıyaka'da. Ama Kenan'ın da antrenmandan sonra salondan çıkmayıp biraz şut çalışması lazım, üst seviyeye çıkmak istiyorsa bu şutla olmaz. Egemen ise biraz kendisini sorgulasın. 3 yıldır aynı fizikte, çubuk kraker gibi. İnsan biraz geliştirmez mi yahu fiziğini? Koçun Egemen'e mesaj vermek için antrenmanda Batista'nın, Mutlu Demir'in, Cemal Nalga'nın arkasına koyuyordum şeklinde açıklaması var geçen sene (güçlenmesi gerektiğini vurgulamak için). Çok yetenekli, çok potansiyelli inşallah kaybolmaz.
Illaki gelecekte Egemen´in kendisini fizik olarak gelistirmesi gerekiyor, ancak Babasinin eski basketci oldugunu duymustum. Belki oglunun gelecegini düsünüp, cok fazla agirlik calismasina müsade etmiyordur genc yaslarda. Cünkü bildigime göre ailenin ciddi anlamda bir NBA hedefi var orta vadede. Belki boyu biraz daha uzar diye düsünüyor olabilirler. Efes´de mesela Emircan Kosut´a bilakis agirlik calismasi yaptirmadilar.
![]()
Pau Gasol NBA´de debüt yaparken ancak bu haldeydi 21 yasinda, sonra yavas yavas fizik olarak kendini gelistirmeye basladi. Yani bunun illaki bir Arguman olacagindan süphe duyarim o yüzden, bence NBA´de Draft´da TOP 10 arasinda gösterilen bir cocuk, cok daha degisik bir muamele görmesi gerekiyor.
Egemen daha 19 yasinda, cok genc ve önünde uzun bir yol var. Umarim Ufuk Sarica onun ile ilgili dogru yolu bulur, ve artik gereken süreleri verir... son U-Turnavasinda mesela kötüydü Egemen kendi seviyesine göre, cünkü cocuk oynamamis nerdeyse kocaman bir sene, bu saha icinde forma giymek, gelisim acisindan bence en önemli konu. Hem ritimi yoktu, hemde gelisim kaydetmemisti...
Kenan Spahi´yi kullanma tarzindan memnunun, bencede sutunu gelsitirmesi gerekiyor ciddi bir sekilde. Cocuk ama tam bir winner, cok iyi bir lider, bence her türlü faydali olur. Sutunu da gelistirse, zaten Türkiye´nin PG sikintisi cözülür. Simdiye kadar Ufuk hocanin onu iyi kullandigini düsünüyorum.
Bu jenerasyona büyük önem arz ettigim icin, böyle bir koruma ihtiyaci hissediyorum. Onlari benchte görmek beni rahatsiz ediyor. Obradovic 16 yasindaki Ömer Yurtseven´i gecen sene sahaya sürdü, Berk´i koyuyor, Kenan´i sakatliktan önce bayagi oynatmisti. Ivkovic´in yaptiklari zaten ortada, adam hem Cedi´yi key player haline getirdi, hemde gecen sene Furkan´dan iyi bir role player yapti...
Furkan gecen sene müthis maclar cikardi, Milli takima cagrilmasina sevindim, ama ondan kat ve kat yeteneksiz oyunculari tercih etmesi, Ergin Ataman konusunda beni hayal kirikligina ugratti. Evet yasi daha genc, ama Euroleague´de bile maca cikarken, büyük isler basarmanin cok zor oldugu bir ortamda, gelmis gecmis en potansiyalli SG´i rotasyona koymamasini anliyamadim... Melih gibi oyuncular ile mukayese edemeyiz bu cocugu.
Dedigim gibi ikisi de müthis Antrenörler, ancak gencler konusunda daha titiz davransalar, ben mutlu olurum.