Üye Görüşü Ergin Ataman'ı İstifaya Davet Ediyorum

Ahmet Bayram

Since 1481
Tecrübeli Üye
Galatasaray Spor Kulübü'nde basketbol bitmiştir. Oyunculara aylardır maaş ödenmediği ve Arroyo dışındaki tüm oyuncuların serbest kaldığı hocamız tarafından açıklanmıştır. Ben kişisel olarak Avrupa'nın en iyi antrenörlerinden biri olarak gördüğüm Ergin Ataman'ın bu takımda kalmasında herhangi bir mantık göremiyorum. Ünal Aysal döneminde sponsor bulmaktan aciz olan yönetim, futbol takımına Yiğit Gökoğlan gibi gereksiz oyuncular için milyonlar harcayıp, Aykut Erçetin'le 4. kaleci olarak sözleşme imzalayıp, Eray İşcan'ın maaşına tarihi zam yaparken, basketbol şubesine kaynak yaratamadı. Bazı ileri görüşlü arkadaşlar şimdi şubeyi kapatın diyecekler. Olması gereken şubelerin tamamen ayrılıp her şubenin yönetimden belirli katkı ve sponsor desteği ile yoluna devam etmesi. Bu şekilde şube sayısının artması bile mümkün olur. Gelelim basketbol şubesine. Biz Liv Hospital sponsor oldu sanarken, kulüp ile ilişkiler bozulmasın diye isim sponsoru olması facia. Ünal Aysal enkaz bıraktı. Sonunda oyuncular ihtarname çekti, takımın tek elle tutulur uzunu Furkan takımdan ayrıldı. Yarın diğer oyuncular da gidebilir. El sallamaktan başka çaremiz yok. Ergin Ataman bu takımdan ayrılıp daha çok hak ettiği bir takıma gitmelidir.

baslik tutmamis .. ama serbest kalmali yazsaydin daha olumlu olurdu .. simdi kimse butun yazini okuyup .. dogru demissin demez ..

ama haklisin renkdas .

burak-selçuk'un yıllık aldığı ücretlerin altına koskoca branş kuruyorsun. hemde milyonlarca € harcadıklar futboldan çok daha başarılı olan branş ama onu bile elde tutamıyorsun. koç ne yapsa yeri kimse birşey diyemez.

Su saatten snra hersey olabilir kimse de bu oyuncu niye boyle yapti hoca niye ole konustu vs demesin. Haklilar.

SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben bunu söyledigim icin beni 5 ay önce asip kestiler... Eywallah, helal hos olsun diyorum o arkadaslara, canlari sag olsun.

- Bayern Münih = 500 Milyon avro gelir, 0 avro borc, basketbola ayrilan bütce 10 Milyon avro...
- Galatasaray = 200 Milyon avro gelir, 250 Milyon avro borc, basketbola ayrilan bütce 10 Milyon avro...

Bir terslik var tabiki bu iste. Nedense insanlar bu 10 milyon avrolari cok az görüyorlar bu Ülke´de. Bunlari yazarkende icimdeki mantik konusuyor, gönülden bir basketbol sevdalisiyim.

Biz Liv Hospital sponsor oldu sanarken, kulüp ile ilişkiler bozulmasın diye isim sponsoru olması facia.

?bu olay nedir

Ben bunu söyledigim icin beni 5 ay önce asip kestiler... Eywallah, helal hos olsun diyorum o arkadaslara, canlari sag olsun.

- Bayern Münih = 500 Milyon avro gelir, 0 avro borc, basketbola ayrilan bütce 10 Milyon avro...
- Galatasaray = 200 Milyon avro gelir, 250 Milyon avro borc, basketbola ayrilan bütce 10 Milyon avro...

Bir terslik var tabiki bu iste. Nedense insanlar bu 10 milyon avrolari cok az görüyorlar bu Ülke´de. Bunlari yazarkende icimdeki mantik konusuyor, gönülden bir basketbol sevdalisiyim.
bu sene o kadar değil. belki 5-6 milyon € civarı birşeydir. yarısını zaten sponsor verdi geri kalanı bile ödeyemiyorlar.

bu sene o kadar değil. belki 5-6 milyon € civarı birşeydir. yarısını zaten sponsor verdi geri kalanı bile ödeyemiyorlar.

Bunu bu hale getiren zaten yillardir harcanan paralar. Vizyon sahibi bir insan bunlari görmesi lazim, sen devamli zarar üreten branchlar ile nereye kadar yol alabilecegini zanediyoruz? Volyebola yildiz, kadin baskete yildiz... Damlaya damlaya göl oluyor. Fenerbahce´ye bu konuda destek veren zengin is adamlari var, ama onlar bile bu konudan dolayi illalah cektiler yillardir. Bu sadece dönüsü olmayan bir zarar...

Maddi durumun cok iyi olur, akitirsin birazcik Basketbol´a para. Ama kulüp bataklik icindeyken, sen ayagini gazdan cekecegine, daha da siki basmaya baslarsan, ozaman olacak da budur.

tamda örnek alacak kulüp bulmusun yani :)
bayernin maddi durumunda olan hic bir kulüp yok dünyada. büyük oynayan ve borcu olmayan tek kulüp.
baskete yatirdiklari parada futboldan aktirmiyorlar bu arada. zaten mümkün degil ffp den dolayi.
Sponsor ile hal ediyorlar bildigim kadari ile.

sen varya cok acayipsin arkadasim!!real+barca yönetimlerini bile toplasan bi beckenbauer bile etmez..eski futbolculari tarafindan yönetilen tek dünya kulübünü gs yönetimlerinlen kiyaslamak ayip olmuyor mu adem cakar?

☆$☆

tamda örnek alacak kulüp bulmusun yani :)
bayernin maddi durumunda olan hic bir kulüp yok dünyada. büyük oynayan ve borcu olmayan tek kulüp.
baskete yatirdiklari parada futboldan aktirmiyorlar bu arada. zaten mümkün degil ffp den dolayi.
Sponsor ile hal ediyorlar bildigim kadari ile.

Bayern Münih istese 50 Milyon avroluk bütce ayirir her sene, kili bile kipirdamaz. Ama adamlar buna ragmen hesabini kitabini birakmiyorlar. Sen almanyada basketbol takimina bukadar para verecek sponsor bulamazsin, zaten oradaki ilgi bunu genere etmez. Bayern Münih basketbol subesini disaridan aktariyor bu parayi, artik hangi gelirlerini kullaniyorlar, onlar pekte önemli degil.

ikinci ligden itibaren Bayern Münih oraya para akitmaya basladi. Iyi bir basket takimi yaratma projesi bu...

"Dafür bekommt der Zweitligist zunächst etwa 1,5 Millionen Euro. Das entspricht dem dreifachen Etat eines durchschnittlichen Zweitliga-Clubs. Das Geld stammt aus den ausgeschütteten Dividenden der aus dem Gesamtverein ausgegliederten FC Bayern AG. Diese stehen eigentlich anteilig allen Abteilungen des FC Bayern München e.V. zu. Nun werden sie auf Basis eines Mitgliedervotums konzentriert der Basketball-Abteilung zugewiesen."

Simdi bu rakam 10 Milyon avroya yükseldi. Ozamanlar daha ikinci ligde oynuyorlardi.

Bunu bu hale getiren zaten yillardir harcanan paralar. Vizyon sahibi bir insan bunlari görmesi lazim, sen devamli zarar üreten branchlar ile nereye kadar yol alabilecegini zanediyoruz? Volyebola yildiz, kadin baskete yildiz... Damlaya damlaya göl oluyor. Fenerbahce´ye bu konuda destek veren zengin is adamlari var, ama onlar bile bu konudan dolayi illalah cektiler yillardir. Bu sadece dönüsü olmayan bir zarar...

Maddi durumun cok iyi olur, akitirsin birazcik Basketbol´a para. Ama kulüp bataklik icindeyken, sen ayagini gazdan cekecegine, daha da siki basmaya baslarsan, ozaman olacak da budur.
çözüm ne yani branşı kapatmak mı yada mahmuti dönemi öncesi gibi kümede kalmak yada playoff olursa yeter mantığı mıdır? bu branşta öyle savruk davranıldığını düşünmüyorum. bir tık daha iyi sponsorla kendi yağında kavrulup, üstüne yarışmacı takım pekala olabilirdi. sponsor+tbl & euroleague + kombine vs gelirleri branşın bütçesinin büyük kısmını zaten karşılaşırsın. asıl sorun futboldaki savrukluğu bu branşın içine etmesi. senin futbol takımında aydın, yiğit, eray, sinan, engin gibi onlarca hiçbir katkı yapmadan para verdiğin adamların aldığından çok aza yüz akı branş kurabiliyorsun var mı ötesi?

Bayern Münih istese 50 Milyon avroluk bütce ayirir her sene, kili bile kipirdamaz. Ama adamlar buna ragmen hesabini kitabini birakmiyorlar. Sen almanyada basketbol takimina bukadar para verecek sponsor bulamazsin, zaten oradaki ilgi bunu genere etmez. Bayern Münih basketbol subesini disaridan aktariyor bu parayi, artik hangi gelirlerini kullaniyorlar, onlar pekte önemli degil.

ikinci ligden itibaren Bayern Münih oraya para akitmaya basladi. Iyi bir basket takimi yaratma projesi bu...

"Dafür bekommt der Zweitligist zunächst etwa 1,5 Millionen Euro. Das entspricht dem dreifachen Etat eines durchschnittlichen Zweitliga-Clubs. Das Geld stammt aus den ausgeschütteten Dividenden der aus dem Gesamtverein ausgegliederten FC Bayern AG. Diese stehen eigentlich anteilig allen Abteilungen des FC Bayern München e.V. zu. Nun werden sie auf Basis eines Mitgliedervotums konzentriert der Basketball-Abteilung zugewiesen."

Simdi bu rakam 10 Milyon avroya yükseldi. Ozamanlar daha ikinci ligde oynuyorlardi.

evet ama bu parayi futboldan gelirler ile karsilamalari mümkün degil. buna uefa izin vermiyor.
baska yol bulup hal etmisler isde. sponsor, basketbola ilgi gösteren bayern taraftarin destegi ile.bilmem ne artik.
basket subesi full ayri bölüm onlarin. resmen ayri kulüp diye biliriz aslinda. Adamlar isi biliyor ama demek ki.

sen varya cok acayipsin arkadasim!!real+barca yönetimlerini bile toplasan bi beckenbauer bile etmez..eski futbolculari tarafindan yönetilen tek dünya kulübünü gs yönetimlerinlen kiyaslamak ayip olmuyor mu adem cakar?

☆$☆

Ben en iyilerini örnek alirim. Biz belki büyük bir kulüb degiliz, ama bizi kongrede temsil edenler Türkiye´nin en elitist toplulugudur. Bizim kulübü anadan, babadan bulma para babalari yönetmiyor, ama kulübümüz maalesef ayni o adamlarin yönettigi sekilde yönetiliyor. Bir sirketin nasil yönetildigini hepsi en az Beckenbauer´den iyi biliyordur, lakin birde hic sevmem kendisini. (Derwall´a yaptiklari) Ama islerine gelmiyor maalsef gercekci olmak... Sen akli basinda yönetilirsen bir Bayern Müni olmazsin, Ülke´de yok zaten o potansiyel. Ama hic degilse varlik icinde, yokluk cekmezsin.

Bayern Münih´in potansiyeli tabiki herzaman yüksekti, ama adamlar yillarca profesyonel ve ayni zamanda vefali bir sekilde yönetiliyor. Kulübe faydali olmus efsaneleri, uzun vadede kulübün icinden faydalanmalari icin yetistiriyorlar. Konunun disina cikacak, ama cok da büyük bir Siyasi destek var arkalarinda, CSU sayesinde. Bayern Ülke icinde bir Ülke gibi. Uli Hoeneß ömür boyu hapis yemesi gerekiyordu kacirdigi paralardan dolayi, ama bir kac sene ile kurtardilar siyasiler.

çözüm ne yani branşı kapatmak mı yada mahmuti dönemi öncesi gibi kümede kalmak yada playoff olursa yeter mantığı mıdır? bu branşta öyle savruk davranıldığını düşünmüyorum. bir tık daha iyi sponsorla kendi yağında kavrulup, üstüne yarışmacı takım pekala olabilirdi. sponsor+tbl & euroleague + kombine vs gelirleri branşın bütçesinin büyük kısmını zaten karşılaşırsın. asıl sorun futboldaki savrukluğu bu branşın içine etmesi. senin futbol takımında aydın, yiğit, eray, sinan, engin gibi onlarca hiçbir katkı yapmadan para verdiğin adamların aldığından çok aza yüz akı branş kurabiliyorsun var mı ötesi?

Her yerde savrukluk var zaten, bunu Adnan Öztürk cok iyi bir sekilde ortaya koydu. Bayern Münih örneyini o yüzden veriyorum, adamlar öyle bir sistem kurdular ki, artik kulüb gelecek 50 yilini garanti altina almis bulunuyor. Bu noktaya getirdikten sonra adamlar farkli branchlara yatirim yapmaya basladilar, basari endeksli...

Almanya´da yoksa cestili futbol kulübün her türlü branshlari vardir. Ama Türkiye´de gibi international bir hedef pesinde olmazlar. Öbür spor dallarina, sehire bir sosyal hizmet amacli kurarlar. Insanlar spor yapsinlar, cesitli sporlari ögrenme ikmanina sahip olsunlar diye. Bütün branchlarimiz bizde basari endeksli calisiyor, devamli yabanci oyuncular transfer oluyor her yerde. Bunlara dur demek lazim...

1. Ya branchlari tamamen kisip, sadece yaglarinda kavrulsunlar diyeceksin. Nezaman maddi anlamda bir nevi düzlüge ciktin, sonra baslayacaksin bir tane branch cekip, birazcik para aktarmaya. Ama hic degilse bir planin olacak, bütceleri öyle ayarlayacaksinki, hic degilse yillik dönemlerini zarar ile kapatmayasin.

Bütçenin büyük bolumu zaten sponsor tarafından karşılanıyor klubün verdiği 3-4m mu sorun yaratan. Almanyada basketbola olan ilgi sınırlı tamamen kapatsalar da değişen birşey olmaz onlar adına. Ekonomik olarak bu durumda olmamızın sebebi futbol şubesi. Gelir ve giderler arasındaki dengesizliği eleştireceksek önce futbol'dan baslamak gerekli.

Her yerde savrukluk var zaten, bunu Adnan Öztürk cok iyi bir sekilde ortaya koydu. Bayern Münih örneyini o yüzden veriyorum, adamlar öyle bir sistem kurdular ki, artik kulüb gelecek 50 yilini garanti altina almis bulunuyor. Bu noktaya getirdikten sonra adamlar farkli branchlara yatirim yapmaya basladilar, basari endeksli...

Almanya´da yoksa cestili futbol kulübün her türlü branshlari vardir. Ama Türkiye´de gibi international bir hedef pesinde olmazlar. Öbür spor dallarina, sehire bir sosyal hizmet amacli kurarlar. Insanlar spor yapsinlar, cesitli sporlari ögrenme ikmanina sahip olsunlar diye. Bütün branchlarimiz bizde basari endeksli calisiyor, devamli yabanci oyuncular transfer oluyor her yerde. Bunlara dur demek lazim...

1. Ya branchlari tamamen kisip, sadece yaglarinda kavrulsunlar diyeceksin. Nezaman maddi anlamda bir nevi düzlüge ciktin, sonra baslayacaksin bir tane branch cekip, birazcik para aktarmaya. Ama hic degilse bir planin olacak, bütceleri öyle ayarlayacaksinki, hic degilse yillik dönemlerini zarar ile kapatmayasin.
onların zihniyetine erişen yönetime tarzını görmeye bizim ömrümüz yetmez.

neyse şöyle somut örnek vereyim konuyu kapatayım. az önce bir konuya daha yazdım. ileri vadeli 5 milyon tllik sponsorluk senedini yönetim kırdırmış. sadece arroyonun parası ödendiğine göre diğer parayı kim bilir nerede kullandılar. basketin gelirini sadece baskette kullansalar dahi bu denli kriz yaşanmazdı

Bütçenin büyük bolumu zaten sponsor tarafından karşılanıyor klubün verdiği 3-4m mu sorun yaratan. Almanyada basketbola olan ilgi sınırlı tamamen kapatsalar da değişen birşey olmaz onlar adına. Ekonomik olarak bu durumda olmamızın sebebi futbol şubesi. Gelir ve giderler arasındaki dengesizliği eleştireceksek önce futbol'dan baslamak gerekli.

Ben bunu zaten Reddetmiyorum, futbol subesi de cok kötü yönetiliyor. Ama sonucta futbol subesi sayesinde bu paralar genere ediliyor, 3-4 Milyon avro olsun, bunlari cok az bir para gibi görüyoruz. Futbol subesi bile zarar yapiyor, ama en az zarar da oradan geliyor. Simdi sadece o zarar ile kalsa, diger gelirlerimiz ile cok rahat bir sekilde gögüsleyebilir aslinda, ama sonra bu asagadaki sorunsal cikiyor ortaya.

1. Faydadan cok zarar eden AS´ler
2. Milyon dolarlar ödedigimiz 500-600 personel (yariya indirsinler sunu)
3. Branchlarin sadece zarar üretmesi

Basarilida olsak, basarisiz da olsak, bu 3 nokta bu kulübe cok agir bir zarara sokuyor. Her sene bu sekilde, zaten olmayan parayi harciyoruz. Evet, futbola da gereksiz milyon dolarlar döküyoruz, onada son vermemiz lazim. Ama sonrada bu 3 nokta varki, bizi restmen kemiriyor yillardir.

Bu ilk nokta en vahimi, sonrada diger branchlar geliyor. Bu külübün üzerinden biriliri para kaldiriyor gibi bir koku geliyor burnuma, ama kimsenin günahini almak istemiyorum.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt