Erman Kılıç'tan Galatasaray Açıklaması

Murat Saylak

Muhasip Üye
GalataSarayı Efendileri
Erman Kılıç, Galatasaray hakkında TFF'nin Tam Saha dergisine açıklamlarda bulundu.

Beşiktaş için geldim, Galatasaraylı oldum

Seni sen yapan bir ekipten ayrılmanın sebebi herhalde Galatasaray gibi büyük bir kulübün kapını çalmasıydı…

Aslında transfer döneminde Beşiktaş'la anlaşmak için İstanbul'a gelmiştim. Önceden Galatasaray'la da görüşülüyordu ancak ön plana çıkacak herhangi bir durum da olmamıştı. Bir gün menajerimden bir telefon geldi, "Beşiktaş'la anlaşacağız" dedi. Bunun üzerine İstanbul'a geldim. Ancak o sırada menajerim tekrar aradı ve "Galatasaray'la anlaşacağız" dedi. Ben de gittim Galatasaray'a imza attım bunun üzerine. İstanbul'a Beşiktaş'a transfer oluyorum diye geldim ama sonunda Galatasaray'a imza attım.

Galatasaray'a geleli çok kısa bir süre olmuşken daha transfer sezonu bitmeden ayrılmanın nedeni, o gün de söylediğin gibi düzenli oynayabileceğin bir kulübe gitmek miydi?

Kesinlikle öyleydi. Başka hiçbir nedeni yoktu. O dönemde medyada bir sürü şey yazılıp çizildi Fatih Hoca ve benimle ilgili. Fatih Hocayla kötü ayrıldığımı söylediler. Bunların hiçbiri doğru değil. Fatih Hoca benim nasıl bir karaktere sahip olduğumu biliyor, ben de hocanın nasıl biri olduğunu biliyorum. Türkiye'de futbol deyince akla gelen ilk isim Fatih Terim'dir. O yüzden Fatih Hoca ile çalışmayı kim istemez ki? Ancak bildiğiniz gibi Galatasaray'ın orta sahasında çok önemli ve büyük oyuncular var. Bundan dolayı düzenli olarak oynamam zor görünüyordu. Bu riski göze alarak takımda kalabilirdim ama almadım. Çünkü düzenli oynayamamaktan ötürü performansım düşseydi bunun özel hayatıma da olumsuz yansıyabileceğini düşündüm. Hem ailemle hem de Fatih Hoca ile görüştüm ve düzenli olarak forma giyebileceğim bir takımda oynamak istediğimi belirttim. Hem hoca hem de ailem bu düşüncemi onaylayıp destek verdikten sonra Eskişehirspor'un yolunu tuttum.

Kaynak: TFF (Tam Saha)

Aydın mıydı o büyük isim.

Kalsaydı sol kanatta banko oynardı.

Sabri-Aydın gibi paramı alırım oynamasam da olurculardan değil, karakterli adam.

Tamamen saçmalık sanki gelirken o oyuncuların olduğunu bilmiyordu takımda kesinlikle başka şeyler olmuştur.

Bu riski göze alıp gelmedi mi zaten? O geldikten sonra takımda herhangi bir değişiklik olmadı ki. Yaptığı açıklamalarla Anadolu çocuğu imajıyla kazandığı sempatimi yerle bir etti.

Eskşehirspor'da iyi başladı ama şu an taraftarın en çok hakaret ettiği isim.Sahada hayalet gibi dolaşıyor.Erman yüzünden 10 kişi oynuyoruz diyen bir sürü Eskişehirspor taraftarı var.

O yüzden bizden ayrılmasına bir şey diyemeyeceğim.Adamın seviyesi zaten bu.Koy Sivas'a,Rize'ye,Karabükspor'a takımın yıldızı olsun.Yalnız seviye biraz yükselirse olmaz,kaldıramaz.

Asıl hata Galatasaray'a transferi olmuştu.Ne amaçla geldi,nasıl gitti anlayamadım hala.

Giderken çok veryansın etti, hata Aydın'a da Terim'e de giydirmişti baya, şimdi neden böyle bir açıklama yapmış merak ettim Fatih hoca milli takımın başında diye mi?

Adam sonuna kadar haklıydı, 3 ay yatıp yatacak başka takım bulamayan Aydın'a tercih edildi, takımda kalmasını gerçekten isterdim yine aynı postayı koymuş olsaydı yine helal olsun derdim.

Benim anlamadığım, Galatasaray, sol kanada hiç transfer yapmadı. Rekabet edeceği isimler ise Riera ve Emre Çolak'tan başkası değildi. Yerli yokluğunda Burak'ın sol kanat oynatıldığını düşünürsek, biraz saçma bir neden olmuş bu.

Ancak diğer taraftan Terim'in o zamanlar Sniejder'i sol kanat oynatma düşüncesi hakimdi. Bu yüzden çekinmiş olabilir Erman. Ama sonuç olarak yine Terim'in saçma düşüncesinin eseri olduğunu görüyoruz. Belki Mancini olsaydı o dönem Erman kalabilirdi. Düşünün ki süre olarak az da olsa en çok güvendiği yerli oyunculardan birisi Ceyhun. Erman'da antrenmanlarda kendini gösterip formayı rahatlıkla kapabilirdi.

Her neyse... Herkes kendi seçimlerinin doğrultusunda yaşar ve her işte bir hayır vardır demekten başka birşey diyemeyiz şu aşamada...

Bu arada Eskişehir'in de Galatasaray'dan çok rahatlıkla aldıkları oyuncuları gözden geçirip, kendileri de biraz fedakarlık yapmalılar. Necati, Erman, vs gibi isimleri talep ettiklerinde sorun çıkartmadan veren Galatasaray yönetimine, her talip olduğumuz oyuncuda sıkıntı çıkartmalarını anlayamıyorum...

CL listesine alınmadı diye küstü ve gitti

Nedeni direk Aydın... Yani ben olsam bende giderdim. Bir insanı bu kadar rencide edemezsin. Karınca ve ağustos böceği misali Aydın koca yaz boyunca saz çaldı, Erman'da karınca gibi çalıştı. Sonra kadro planlaması Uefa'ya verilince adam hırt gibi ortada kaldı. Ne yapsaydı yani?

Geri
Üst Alt