Erman Toroğlu: "Fatih Terim artık gitmeli!"

son 20 yıla damga vurmuş terim dönemi var boş muhabbet yapmayalım 2 sene kötü gittiğimiz doğru sanki türk futbolunda her şey yerli yerinde de terim içine etti önce tff başındaki müteahhit gitsin sonra modern futbola geçiş yaparız
Müteahhitler konusunda haklısın. Ayrıca siyaset ve medya da var. Ama hangi döneme damga vurmuş son 20 yılda? 2011-2013’ü diyorsan bence önce Aysal’ın yaptıklarına bakmak lazım o dönem. Ft çok büyük bir sermayenin üstüne kondu o dönem. Keşke iyi bir yabancı hocaya teslim etseydi o sermayeyi 2011’de. Bugün Terim’in ismini 10 yıldır duymuyor olurduk.

Müteahhitler konusunda haklısın. Ayrıca siyaset ve medya da var. Ama hangi döneme damga vurmuş son 20 yılda? 2011-2013’ü diyorsan bence önce Aysal’ın yaptıklarına bakmak lazım o dönem. Ft çok büyük bir sermayenin üstüne kondu o dönem. Keşke iyi bir yabancı hocaya teslim etseydi o sermayeyi 2011’de. Bugün Terim’in ismini 10 yıldır duymuyor olurduk.
yani 11-13 arası o efsanevi dönemi yaşamasak ama şu an terimin adını duymasan daha memnun olurdun doğru mu anladım

O sermayeyi manciniye teslim etti sonrasında zaten..melo,drogba,sneijder,Burak,rierali kadro ile Ersun lu fenere şampiyonluk verdik..hemde nisanda..

yani 11-13 arası o efsanevi dönemi yaşamasak ama şu an terimin adını duymasan daha memnun olurdun doğru mu anladım
Yanlış anlamışsın. Ben o bütçe ve imkanlar doğru ellerde olsa kesintisiz bir dominasyon sürecine girebilirdik diye düşünüyorum. Çok büyük kadro kurdu Aysal. Helal olsun adama. Ft 10 senedir kaymağını yiyor Aysal’ın icraatlarının. Bizden milli takıma kapak attı, oradan da iyi götürdü. Sonra hazır kadro ve yatırımın kokusunu alınca tekrar bize kapak attı. Aysal getirmese unutulup gidecekti adam. Bilmiyor ki nefret ettiği Aysal sayesinde bugün hala futboldan milyonlar kazanıyor.

O sermayeyi manciniye teslim etti sonrasında zaten..melo,drogba,sneijder,Burak,rierali kadro ile Ersun lu fenere şampiyonluk verdik..hemde nisanda..
Adama ilk maçından defol git, istifa et diye baskı yapıldı. Mancini tartışması değil bu. Konuyu sulandırmaya gerek yok.

Yanlış anlamışsın. Ben o bütçe ve imkanlar doğru ellerde olsa kesintisiz bir dominasyon sürecine girebilirdik diye düşünüyorum. Çok büyük kadro kurdu Aysal. Helal olsun adama. Ft 10 senedir kaymağını yiyor Aysal’ın icraatlarının. Bizden milli takıma kapak attı, oradan da iyi götürdü. Sonra hazır kadro ve yatırımın kokusunu alınca tekrar bize kapak attı. Aysal getirmese unutulup gidecekti adam. Bilmiyor ki nefret ettiği Aysal sayesinde bugün hala futboldan milyonlar kazanıyor.
Türkiye’de kesintisiz dominasyona girme hayali :) bu anti ftci rtaşlardaki bu pembe rüya beni üzülüyor futbolun başında müteahhit bakan cbaşkanı varken aynen rtaşlar bizi bayern yaparlardı bunu görmeniz bilmeniz lazım normal şartlarda oynamıyoruz

Rengim terimin milli takım serüveni ne yazık ki iyi gitmedi o dönem milli takım içindeki kargaşalar ve aldığı tazminat sonrası terim için yolun sonu gelmişti taki Galatasaray teklif yapana kadar ama görünen o ki hoca açısından bu yolun sonu hiç parlak değil malesef

Adama ilk maçından defol git, istifa et diye baskı yapıldı. Mancini tartışması değil bu. Konuyu sulandırmaya gerek yok.

Sen o yıllarda keşke sermayeyi yabancı hocaya teslim etseydi dedin..ben de sana ettiğini söyledim..konuyu sulandirmak ne alaka...Bu mu yani adama defol dendi o da şampiyon olamadı..ilk zamanlar fatih hocanın antremanda kovulması ile bir kaos ortamından kaynakli taraftar tepkisi oldu evet.. ama sonrasında mancini içerideki maçlarda iyi top oynattı..benimsenmeye başlandı.. ama ligde deplasmanlarda batırdı.. ki yine şampiyonlar liginde de iyi isler yaptırdı..sene sonu geldiğinde taraftar hiçte yüksek sesle gitmesini talep etmedi..adam sene sonunda Aysal in kendisine sunduğu şartlardan memnun olmayarak karsilikli anlaşarak gitti..transfer bütçesi gibi mesela..manciniyi sanki taraftar yolladı gibi algı kasmaya gerek.. yok..

Türkiye’de kesintisiz dominasyona girme hayali :) bu anti ftci rtaşlardaki bu pembe rüya beni üzülüyor futbolun başında müteahhit bakan cbaşkanı varken aynen rtaşlar bizi bayern yaparlardı bunu görmeniz bilmeniz lazım normal şartlarda oynamıyoruz

Peki biz elimizde butcelerle maksimum verimi cikarabildik mi? Neden bizimle Avrupa arasinda makas aciliyor da, karagumruk, Ankaragucu ve Rize arasinda makas kapaniyor? Neden takimi devraldiginda fena sayilmayacak bir takim varken, onca transfere ve zamana ragmen ptt ligi seviyesinde top oynuyoruz?

Sen once takimindan. butcenden maksimum verimi cikar, sonra siyaset seni engelleyebiliyorsa engellesin. Bizi bu futbolla engellemek icim operasyon cekmeye gerek yok.

Sen o yıllarda keşke sermayeyi yabancı hocaya teslim etseydi dedin..ben de sana ettiğini söyledim..konuyu sulandirmak ne alaka...Bu mu yani adama defol dendi o da şampiyon olamadı..ilk zamanlar fatih hocanın antremanda kovulması ile bir kaos ortamından kaynakli taraftar tepkisi oldu evet.. ama sonrasında mancini içerideki maçlarda iyi top oynattı..benimsenmeye başlandı.. ama ligde deplasmanlarda batırdı.. ki yine şampiyonlar liginde de iyi isler yaptırdı..sene sonu geldiğinde taraftar hiçte yüksek sesle gitmesini talep etmedi..adam sene sonunda Aysal in kendisine sunduğu şartlardan memnun olmayarak karsilikli anlaşarak gitti..transfer bütçesi gibi mesela..manciniyi sanki taraftar yolladı gibi algı kasmaya gerek.. yok..
Ben ilk baştan keşke öyle yapsaydı dedim. 2013 ekim sezon ortasında kaos üstüne. Üstelik man city ile şampiyon olmuş bir hocayla. Benim şahsi fikrim bu doğru bir seçim değildi. Ben olsam daha çok kendini ispatlamak isteyen bir hoca seçerdim. Onun için Mancini’yi tartışmayı anlamsız buluyorum. Geldiği zaman çok yanlış artı Mancini Galatasaray’ın aradığı hoca değildi. Top class takımlarda çalışmış. Man city ile şampiyon olmuş adam, bizle olup olmadığını kim ne yapsın?

hakem tff neyse de bi halt oynamıyoruz bazı taraftarlar bahanelere saklanıyor yol yakınken uyanmak şart bu kadro ligi rahat götürürdü

''Yoruldum'' diyip kendiliğinden bırakması tek çözüm; efsane sıfatına halel gelmez, her şeyin bir sonu vardır...

Yeni gelecek yönetim kim olursa olsun Terim' i karşısına almaya cesaret edemez; zaten mevcut bütün adaylar adeta yarış halinde kendisine 'biat' bildiriminde bulunmaktalar...

Seneye devam etmesi ihtimalini düşünmek istemiyorum. Takım her anlamda tükenme noktasına geldiyse baş sorumlusu kendisidir, seneye neyi farklı kılacağını umalım? En güçlü rakip de sevimsiz Sergen' in BJK ı yahu, hani şu sezona 'figüran adayı' olarak giren takım...

Yabancı kuralı 1.etken
Bjk takımı anadolu takımlarından çok üstün değil kalite olarak. Hocaları yetenek sizsiniz jürisi. Destek alıyorlar tff’den ama çapsız kadrolarıyla şampiyonluğun en büyük adayı. Bizim kadro kalitesi bjk’den bariz üstün ama durum ortada. Fb gibi tüketen bir kulübe dönüştük Terim ile. Büyük yatırımlar yapıyoruz ama neredeyse ptt seviyesindeyiz. Fb’ye benzemeye başladığımıza üzülüyorum. Ft de bizim Aziz’imiz gibi oluyor.

Geri
Üst Alt